tag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post1289010345284500568..comments2024-03-27T15:54:56.308+03:00Comments on ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ: HAVALAR BİR AÇSAYDI TEK DERDİM O ŞİMDİLİKARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİhttp://www.blogger.com/profile/07139026793610800524noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-66418038078885361532009-02-18T22:16:00.000+02:002009-02-18T22:16:00.000+02:00Kırmızı biberde gözle görülmeyen küflerden dolayı ...Kırmızı biberde gözle görülmeyen küflerden dolayı "Aflatoksin" isimli madde oluşuyor.<BR/>İhraç edilen kırmızı biberlerimizin geri gönüş sebebi buydu.<BR/>Taze tüketilmesi gerekir ya da çok iyi şartlarda muhafaza edilmelidir.Demirsoyhttps://www.blogger.com/profile/01035775245513587072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-85834879598524328122009-02-18T15:39:00.000+02:002009-02-18T15:39:00.000+02:00Demet hanım gerçekten ilginç bir durum eskiden her...Demet hanım gerçekten ilginç bir durum eskiden her evde olması gereken dikişmakınalarının alayı bir gün erimeyi bekliyor. Ama genede kimse makınasına kıyıpta hurdayada atamıyor.<BR/><BR/>Bal eritmeye en son bir yer buldum, tabiki şimdilik, bakarsın iç işleri bakanı yeniden başka yere sürmezse. Evde tabiki benim sözüm geçmektedir başka kimin sözü geçsinki.<BR/><BR/>İsot konusu çok sakat kokusu bile yakıyor, benimde niyetim kavanozlayıp buzdolabına atacagım. Öyle taze taze isot bitirilmesi gazına da yokup yanmaya hiç niyetim yok. Lazım oldukça müracat edilecektir.<BR/><BR/>Yusuf tarif zaten kolay, fakat insanların okuyarak anladığını henüz görmedim. Bazılarına göstererek öğretmek daha kolay, zaten bunada uygulama diyoruz. Bir ay şurup için büyük bir süredir. Normal şurup iki üç günde ekşimektedir. Arıya verdin arı zayıf ve şurubu alamadı içerside dışardan sıcak şurup ekşiyip arıları hastalandırır. Genede fazla arısı olmayanların taze yapmaları daha uygundur bana göre. Yani benim 5-10 kovan arım olsa<BR/>akşam yapar ertesi gün servislerim.<BR/><BR/><BR/>Benim bu işlere maçoluğunu karıştırma::))<BR/><BR/>http://urun.gittigidiyor.com/AYFER-KAUR-KREM-TARTAR-85-GR_W0QQidZZ15582273<BR/><BR/>Bu linki birisi bana atalı bayağı oldu bende dedim bu benle kafa buluyordiye yorumunu sildimdi, bir baktımki krem tartar gitti gidiyor da ::))ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİhttps://www.blogger.com/profile/07139026793610800524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-76975412051585730502009-02-18T12:43:00.000+02:002009-02-18T12:43:00.000+02:00SLM...Ali tarif için eline sağlık.Bizim anlayacağı...SLM...<BR/><BR/>Ali tarif için eline sağlık.Bizim anlayacağımız şekilde olmuş.Artık gerisi kolay.Lakin senin bu bir ay lafını duyunca mideme kramp girdi.<BR/><BR/>Bir de dost tavsiyesi.Bu gidişle yenge seni kapıya koyar.Haklı da.Sen malzemeleri eve koymaya başladınya,artık arkası gelmez.Fakat maçoluğunu da takdir ediyorum.Etrafımız hormonlu erkeklerden geçilmiyor.Kadınlar uyandı artık organik erkek istiyor.yusuf şimşakhttps://www.blogger.com/profile/02770784329535757252noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-55482223714717383942009-02-17T23:28:00.000+02:002009-02-17T23:28:00.000+02:00Çok ilginç! Geçen gün eniştem ablama diyordu ki: “...Çok ilginç! Geçen gün eniştem ablama diyordu ki: “ Şu dikiş makinasını atacağım. O kadar para verdik ama bir işe yaradığını görmedim. Bari yer kaplamasın!!!”<BR/>Sadece sizin başınızda değil yani! :)<BR/><BR/>Ayrıca bal eritmeye yer bulamıyorsanız çok ayıp! Sizin evde kimin sözü geçiyor? <BR/>Hem bu bal eritme ki yazılara konu olmuş:)<BR/><BR/>Urfa’nın isotu dışında; Maraşın kırmızı biberini de tavsiye ederim! Maraş biberi kırmızı ve tadı daha farklı! İsot daha koyu renkli; aroması bol! <BR/>Biberinizin ağzını kapayın ve buzdolabında saklayın! Ayrıca kısa sürede tüketmeye bakın (çünkü taze taze kullanılması gerekiyor)<BR/>Nereden biliyorum; bir eniştem Maraşlı; bir eniştem ise Urfa’da. Gelirken ayrı ayrı getirirler oradan biliyorum:) Bu arada afiyet olsun!d.m.thttps://www.blogger.com/profile/07313347623374503988noreply@blogger.com