tag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post6137363266833264437..comments2024-03-27T15:54:56.308+03:00Comments on ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ: İNVERT ŞURUP YAPIMIARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİhttp://www.blogger.com/profile/07139026793610800524noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-69717323845131285352019-12-31T07:55:10.933+03:002019-12-31T07:55:10.933+03:00bilgilendirdiniz bizleri tesekkur ediyorum.bilgilendirdiniz bizleri tesekkur ediyorum.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17019882308329753128noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-17972225863361327712016-01-31T22:32:54.092+02:002016-01-31T22:32:54.092+02:00ali bey merhaba ben hidayet adiguzel malatyadan ya...ali bey merhaba ben hidayet adiguzel malatyadan yaziyorum vidyolarini ve yazilarini takip ediyorum inverdide iki senedir yapip veriyorum size tesekur ediyorum bilginizi paylastigniz icinAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/17990257954823105260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-6608301441982675882009-06-19T11:53:36.681+03:002009-06-19T11:53:36.681+03:00Ali abi sağol. güzel bir anlatımla bizlere birşeyl...Ali abi sağol. güzel bir anlatımla bizlere birşeyler öğretiyorsun. Bende yeni başadım arılarla uğraşmaya işim gücüm internette yeni birşeyler öğrenmek.<br /><br />şimdi bu invert şurubu yapmak kolayda tartar kremasını nereden bulabilirim. şimdi çankırıda görev yapmaktayım.<br /><br />Doğan ÇANLI<br />dogancanli454@gmail.comDogan canlihttps://www.blogger.com/profile/15075495146159432514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-68148689281061015592009-02-11T11:52:00.000+02:002009-02-11T11:52:00.000+02:00Bahtiyar abi kununun senle ne alakası varki böyle ...Bahtiyar abi kununun senle ne alakası varki böyle yorum yazdın.<BR/><BR/>Hiç tanımadığımız insanlar var kimi kafa buluyor kimiside samimi olabilir ama ben tanımadıklarımın artık yorumlarını yayınlamayacam yazmışım.<BR/><BR/>Millet bir acayip oldu, kendi kendisine gelin güvegi oluyor.ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİhttps://www.blogger.com/profile/07139026793610800524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-58072262946379113992009-02-10T22:09:00.000+02:002009-02-10T22:09:00.000+02:00Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim uzun sür...Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim uzun süre tanımadıklarından olabiıirim kendi arzun bilir selamlar kolay gelsin.BAHTİYAR KORhttps://www.blogger.com/profile/11869061948710399933noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-72258913604151018672009-02-07T08:24:00.000+02:002009-02-07T08:24:00.000+02:00::))Hasbi'cim çok güzel olur.Daha önceki verdigimi...::))<BR/>Hasbi'cim çok güzel olur.Daha önceki verdigimiz ölçüler herkesin yapıp deneyebilecegi ölçülerdi.<BR/><BR/>Bende bir kazan düşünüyorum, bir çuval şekeri bir seferde invert etmek için.Dörtlü ocagı kapsayacak, dört gözüde yakıp işi daha çabuklaştırmak için yani::))<BR/><BR/>Daha sonrasındada bir tanker alıp invert şurup servisleri yapacam sevgili arıcılarıma::))<BR/><BR/>Yüksek miktarda invert şurup yapılacaksa, önceden suyu kaynatıp sonra şekeri içine katmak daha kolay.Yoksa şekerin üstüne soğuk suyu doldurdunmu karıştırmakta ilk başlarda sorun oluyor.Önce su kaynamalı sonra şekeri ilave etmeye başlarsanız şeker dibe inene kadar erimeye başlıyor karıştırma işide kalmıyor.İki sefer karıştırdınmı bu durumda kazanın dibini görmeye başlıyorsun.<BR/><BR/>Kolay gelsin.ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİhttps://www.blogger.com/profile/07139026793610800524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-76889703997313169562009-02-06T23:45:00.000+02:002009-02-06T23:45:00.000+02:00s.a.ustalar___ya ali abi insan soru sormak istemes...s.a.ustalar___<BR/>ya ali abi insan soru sormak istemesin yeterki illa buluyor:))geçen gün gittim büyük bir aliminyum kazan aldım invert şurup yapmak için .senin bu ölçüleri 4 lt su,4 kg şeker,i ..8+8 veya 12+12 olarak yapsak ocağa kazanı atıp bir seferde olayı bitirsek nasıl olur?...sen yinede bu soruyu noktalı yerlere koyma hocam soru biraz mantıklı ::)))hasbi akyolhttps://www.blogger.com/profile/12604537561612859568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-38566783233515763442009-02-06T21:03:00.000+02:002009-02-06T21:03:00.000+02:00Çoktan beri tanımadığım ve bilmediğim kişilerin yo...Çoktan beri tanımadığım ve bilmediğim kişilerin yorumunu yayınlamadan siliyorum.<BR/><BR/>Malisef bilinmeyenlerin içinde sende varsın. Ondan dolayı yorumlarını sildim.<BR/>Evet haklısın insanlık konusunda sıfırım.ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİhttps://www.blogger.com/profile/07139026793610800524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-50761587322067946782009-02-06T07:09:00.000+02:002009-02-06T07:09:00.000+02:00Son sözler söyleneli çok oldu.İşi olmadık yerlere ...Son sözler söyleneli çok oldu.İşi olmadık yerlere çekenlere bu haber kapak olsun diye yazdım bunları.::)))ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİhttps://www.blogger.com/profile/07139026793610800524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-79733857475197331172009-02-06T00:58:00.000+02:002009-02-06T00:58:00.000+02:00Allah razı olsun.Bu invert şurup konusunda son söz...Allah razı olsun.<BR/><BR/>Bu invert şurup konusunda son sözü söylediniz.<BR/><BR/>Neticede herkesin şeker fabrikasından invert şurup alma durumu olmayabilir.hakanhttps://www.blogger.com/profile/14112204537748613445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-27916583274852342652009-02-05T21:07:00.000+02:002009-02-05T21:07:00.000+02:00Oldu ali bey ben 24 yıl geriye gidiyorum zaman tün...Oldu ali bey ben 24 yıl geriye gidiyorum zaman tüneli baya zevkli<BR/>geçmişten size haberler getiririm giderken varrova ilaçları götüreyimde bana teşekkür etsinlerMehmet Gündoğduhttps://www.blogger.com/profile/07736277371739450105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-61806239796189073962009-02-05T20:13:00.000+02:002009-02-05T20:13:00.000+02:00Yav iki yoruma cevap yazana kadar iki yorum birden...Yav iki yoruma cevap yazana kadar iki yorum birden gelmiş::))<BR/><BR/>Zafer abi senin daha önce ne yaptıgın hala tartışılır oraları aman karıştırma.Şurup yaparken ısıyı kontrölede gerek yok, çünkü ocagı az açsanda çok açsanda 102 dereceden yukarı çıkmıyor.<BR/>Bu arada listenin ikinci sırasınıda aldın haberin olsun.::))<BR/><BR/>Muhteşem abi sen iyimisin be.Bu invert şurupların 6 ay gibi bir kullanım süresi var. Ali abiyede sormuştum sen en uzun süre ne kadar beklettin bu şurubu diye bir ay demişti.Anlayacagın bu şuruplar 15 güne kalmaz arılara sevis yapılır be yav.<BR/><BR/>Şimdi harman gibi şeylerle kafanı yorma, harman harman zamanıdır. Heralde anlatabilmişimdir selamlar saygılar::))ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİhttps://www.blogger.com/profile/07139026793610800524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-69445249994820759032009-02-05T20:03:00.000+02:002009-02-05T20:03:00.000+02:00Yukarıdaki yorumu videoyu seyretmeden yazmıştım ç...Yukarıdaki yorumu videoyu seyretmeden yazmış<BR/>tım çünkü benim bilgisayar videoları bazen açmıyor<BR/>neyse şimdi seyrettim benim yaptığım şurup değildi kekti ondan dolayı biraz koyu olsun diye fazla kaynatınca.... 128 c.çıktı<BR/>yoksa şurup bu şekilde yapılınca ısıyı kontrol etmek tabiki mümkün.Zafer ANLAYIŞLIhttps://www.blogger.com/profile/03264004289307903694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-50111668952407371672009-02-05T20:01:00.000+02:002009-02-05T20:01:00.000+02:00Mehmet abi arıcılıkta olduğu gibi diğer konulardad...Mehmet abi arıcılıkta olduğu gibi diğer konulardada tutucu bir Milletiz::))<BR/>Bizim geleneksel arı beslememiz kek ve önce kaynatılan suyu ocaktan indirdikten sonra şeker ilave edilerek yapılan şuruptur, başkasına asla musade etmeyiz::)))<BR/><BR/>Bilim adamnlarımızda işi çözecegine biraz daha işi yokuşa sürmek için, tamamen invert şurupla arılara bal yaptırılan bir araştırmayı sitesinde yayınlayarak dahada suyu bulandırmıştır::)))<BR/><BR/>Biz invert şurupla arılarımıza bal yapmayıp arı beslemesinde kullanacağız.<BR/><BR/>Bu detayların altını çizmek gerekir.Sonuçta bilim adamlarımızda bu tür araştırmaları yurt dışı kaynaklı tercüme ediyorlar, demekki daha önemli konuları tercüme ettiklerinden daha buralara kadar gelemedikleri anlaşılmaktadır. Bilim adamlarımızın nerede oldukları yada buraya ne zaman gelecekleri henüz bilinmemektedir::))<BR/><BR/>Bu işlere karşı çıkanların asıl gayesi sağlık filan degildir daha önce bunları yazdık.<BR/><BR/>Zafer abi aman sen rahat dur gerekirse şen normal geleneksel şeker şurubu filanda yapma::)))<BR/><BR/>Aslında Ali abimiz yazmadı tartarik asidin şarap yapımında kullanıldıgını.Aslında biz bu konuyu kendi aramaızda konuştuk, tartar kremasıyla tartarik asid aynı şeyler olabilir ama bu işi tam bilen bir kişi yok malisef ülkemizde.Böyle oluncada insanın içine şüpe giriyor o zaman tartarik asitten uzak durulmalı denildi. Tartarik asidin yurt dışındaki adı ise şarap taşıdır. Ankaradan biri bana bir meil atmıştı bu asid şarap fıçılarında oluşuyor diye her şey birbirine girmeden geri geliyoruz.:::)))<BR/><BR/>Abi tartar kremasıda toz.<BR/>Abi sitrik asitle kek yapılıp sonra çırpılıyor onu ben hiç yapmadım.<BR/>Fakat sen invert şurup yapacaksan abi bundan sonra sadece limonla yap. Mesala 2 kilo şekere 2 litrede su koy, kaynadıgında ise bir bütün limonun suyunu içine kat ve 20 dakika kaynat alsana invert şurup.<BR/><BR/>Abi o noktalı yerler bir sürü soru soruluyordu, sorulmasın dedik dünya soru sormuşun ilk oyulacaklar listesindesin haberin olsun::))<BR/>Ne davosu yaw::))ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİhttps://www.blogger.com/profile/07139026793610800524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-32985734955257714722009-02-05T19:49:00.000+02:002009-02-05T19:49:00.000+02:00Ali abi invert sirke oluyormu yapabilirmiyiz bu ko...Ali abi invert sirke oluyormu yapabilirmiyiz bu konuda bilgin varmı ayrıca sizde harman ne zaman bu konularda bilgi verirsen sevinicem:))muhteşem turunçhttps://www.blogger.com/profile/18224668828236212858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-78034736495062874502009-02-05T19:22:00.000+02:002009-02-05T19:22:00.000+02:00Ali kardeşim Şekerli abimiz tartarik asitle olma...Ali kardeşim Şekerli abimiz tartarik asitle olmayur o şarap yapımında kullanılıyormuş bizim tattar kremasi kullanmamız gerekir diyor bende tartarik asid var ne olacak şimdi.Tartar kreması nasıl oluyor oda tozmu yoksa krema gibi bir şey mi?. <BR/><BR/>Birde limon tuz ile yani sitrik asid ile olurmu sen epey deney yaptığın için soruyorum sonra noluyor ya ....,noktalı yerler falan dvostamıyız karşında perez mi var be.Zafer ANLAYIŞLIhttps://www.blogger.com/profile/03264004289307903694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-4363168111621777392009-02-05T18:07:00.000+02:002009-02-05T18:07:00.000+02:00Ali bey invertiniz hayırlı olsuninvert şurubu 84-8...Ali bey invertiniz hayırlı olsun<BR/>invert şurubu 84-85 yıllarında ben bilmeyerek yanlışlıkla yapmışım yalnız krema yerine limon tuzu eya limon kullanıyordum daha sonra tanıştığımız arıcılar bunun yanlış olduğunu soylediler şekerin kaynamaması lazım dediler sadece suyun kaynayacağını ve su ılıklaştıktan sonra şererin katılacağını soyleyenler oldu <BR/>ee şimdi ise benim bilmeyerek yaptığım şurup doğrusuymuş gülermisin ağlarmısın bakalım daha hangi doğrular yanlış çıkacakMehmet Gündoğduhttps://www.blogger.com/profile/07736277371739450105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-50168727421026333442009-02-05T15:54:00.000+02:002009-02-05T15:54:00.000+02:00Ali Osman abi bu şurupla yaklaşık olarak bir yıldı...Ali Osman abi bu şurupla yaklaşık olarak bir yıldır uğraşmaktayız. Defalarca yazıldı çizildi ve hala bu konu hakkında sorular alıyorum. İnsanlarımız bir acayip bu kadar bilgi olmasına rağmen gene telefon eden var msn den soran var. Tarif bu isteyen kullanır isteyen kulanmaz. Gerisi herkesin kedi bilecegi iştir.<BR/><BR/>Bu arada bu şurubun limon ilede yapıldıgı yönünde Ali abinin açıklamaları oldu, kaçıranlar yeniden siteye baksınlar.Yaklaşık 4 litrelik şurup için bir limon sıkılarak, suyunun tartar kreması yerine kullanıldığını yazmıştı.ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİhttps://www.blogger.com/profile/07139026793610800524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7215605146533550777.post-66610810090778476382009-02-05T13:47:00.000+02:002009-02-05T13:47:00.000+02:00Şimdi bu iş oldu burada her kezde kafaya yazdı sır...Şimdi bu iş oldu burada her kezde kafaya yazdı sıra tarterik krema bulmaya kaldı sayende uygulayacagız ha en güzel oyma granite olur oda çok nadir bulunurPINARHİSARLI ARICIhttps://www.blogger.com/profile/18197006764667771012noreply@blogger.com