Biz başka işlerle ugraşsakta bir taraftan arıcılık
çiftçiliktir.
Çiftçiliğin sanal bölümüne geçeli 4 yıl olmuş. Bu 4 yıl içinde 5 binin üstünde resim paylaşmışım. Filimleri google bir listelese onlarında sayısını bilirdim, şu an filim sayısı belli degil.
Nerden karar verdiysem site ve forum işlerine başladık. Yaklaşık iki aydır acayip kafam agrıyor. İşi anlamıyorsunuz site tasarım programlarının içinde boguldum. Ugraşıp ugraşıp kafam kazan olunca yatmaya gidiyordum, biraz yatıp tetrar programlara dal ve bu bayagı uzun günlerimi aldı, ve baktım benim yapacagım iş degil.
Benim bir arkadaşım vardı dedimki ona yav site tasarımı yapan birisi varmı, dedi benim elamanın işi o.
Neler çekmişim, işi anlayan gibi yok be.
Baştan almış oldugumuz alanda sorun çıktı ve yetersiz oldugu için benim istedigim gibi limitsiz hosting aldık.
İki üç akşamda site ve forum bu aşamaya geldi ve henüz tam degiliz.
Heralde bir kaç güne kadarda asıl istediğimiz isimde yayına geçilecek.
Çok yakında bu adreste olacagız.
Fakat dışardan göründüğü gibi basit bir iş degil. Bazıları sabırsızlanıyor, benim kadar kimse sabırsız olamaz bu konuda. İnşallah hayırlısı olur beklentire cevap ve çare oluruz. Bu iş ekip işi ve aldıgım kararları 8-10 kişilik çok yakın arkadaşlarımın kararları dogrultusunda verecegim.
Karniyol arısıyla alakalı bir makaleyi yaklaşık iki ay öncesi bulup aşagıdaki linke yükledim. Bilimsel bir yazı ve bu makalenin bir çok bölümünü forum ve blogumda işleyecegim.
Beş çıtalık karniyol arısının hiç desteksiz kısa sürede %450 lik gelişme göstererek seksen binlik koloniler oluşturdugunu bu makelede görmektesiniz. yani bohçacılık yapmaya paydos.
Ayrıca ne kadar tasaruflu bir arı olduguda görülmekte, aynı arı aynı sürede italyan 20 kilo bal tüketirken Karniyol 9 kilo balla kışlıyor.
Birde karniyol arısının en büyük özelliklerinden birisi gittiği yerlere çok çabuk uyum sağğlaması.
Yani dünyanın bir çok yerinde uyum sağlıyor, ne hikmetse? bazıları karniyola uyum sağlayamıyor.
Bazı arıcıyım diyenler ise inattan karniyola çamur atabilmek için uyum sağlayamamıştır ve sağlayamazlarda.
Bu konular hakkında daha bahara kadar çok yazıp çizecegiz.
Şimdilik bu kadarı fazla bile oldu.
20/12/2009 Günü çekilen bir foto. O gün zaten beşinci petege başlıyorum sinyali almıştım karakovandaki işçilerden.
Karakovanın Kapagında anaarı ezildikten sonra bu kapagı o günden beri ilk defa açtım. Resim 19/12/2009 günü alındı.
Karakovanın Kapagında anaarı ezildikten sonra bu kapagı o günden beri ilk defa açtım. Resim 19/12/2009 günü alındı.
27/12/2009 Günü hava çokgüzeldi. Depodaki çok zayıf arıyı daha önce açtıgımda depoda olmasına rağmen yavru devam ediyordu hemde uçuş yok kovan kapalıyken. Bende elindeki yavrulu çıtasını alıp dedimki kapalı mekanda yavru işini bitirip baharı beklesin.
Bu hafta sonu kovanı bir dinledim acayip inliyor dedim acaba anasızmı kaldıki.
Dışarı çıkarttım kovanı açtım gene yavruya devam etmiş. Benim bir başka gözlem kovanım oldu. Manyakmı ne yatamadı gitti. Fakat şunu tespit etmişim zayıf kovanlarda üreme istegi daha fazla. Bu üreme istegi hem bal tüketimini artırıyor, hemde arılarımız bu nufus bize yetmez mesajı veriyor. Gene aldım kovandaki yavruluyu bu sefer yavru yapamayacagı ballı çıta verdim bakalım sonuç ne olur görecegiz.
27 Aralık 2009 Ahanda karakovan beşlemiş. Bu beşinci petek daha önce tarafımdan koparılmıştı. Beşinci petegin oldugu yerde bir kasismi, çukurmu var anlamadım gene gönye biraz bozuktu.
Gönyesi bozuk yere gene mudahale edildi. Acaba diyorum verdiğimiz invertmi arıların ayarını bozduda böyle beşinci petege gelince kılıç çekip dikine petek örmek istedi. Son durum şu an durum normale döndü gibi.
Gönyesi bozuk yere gene mudahale edildi. Acaba diyorum verdiğimiz invertmi arıların ayarını bozduda böyle beşinci petege gelince kılıç çekip dikine petek örmek istedi. Son durum şu an durum normale döndü gibi.
Evet bazılarına göre zehirlediğimiz arılar nedense çogaldılar. İşkembeciler atsınlar bakalım. Nasılsa atmak beleş. Bilgi ve elinde veri olmadan nereye kadar gideceklerse yollarınız açık olsun diyeyim.
İlk defa 7 gün arayla açmışım karakovanı. Hafta arası bazen yagışlı gitmişti. İlk defada şurupluk bitmek üzereydi.
Bende şuruplugu çıkarıp yıkadım ve yeniden fulleyip servisi bitirmişim.
İnvert şurup koyu yapıldıgında rutubette olmuyor bunu daha önce söylemiştim. Aradan geçen 7 gün sonrası karakovanı açtıgımda gene rutubet yoktu. Bire iki oranındaki cıvık invert şurup çok acayip içerde buhar oluşturuyor.
Zehirlenen arıların sesini bir dinleyin hele ne diye bagırıyorlar.
Bence inverttttttttt demekteler ya sizce??????????