Arıcılıkta damızlık birilerine göre çok önemsiz olabilir. Bu iş kapasite meselesi. Arıcılıkta söz sahibi ülkeler damızlık arılar için büyük yatırım ve araştırmalar yapmakta. Elinden iş gelmeyenlerde sadece cigeri izleyip bu mundar demekteler, kedi ne yapsın elinden gelen bu, cigeri bir verin hele...
Ülkemizde arılara isim koymak moda, tuttuğun arıyai çirkin güzel, yerli eko tip ne yakışırsa koy gitsin....
Kontrolsüz bir alanda arı üretimi nasıl tarif edeyimki?
En anlaşılırda ancak bu şekilde anlatılabilir.
Bir umum hane düşünün, burada nesiller yetiştir, onlardan gene nesiller yetiştir, bu yıllarca sürsün, sonra burada yetişen birisini tut isim koy. İsim koymak soy belirlemektir, anası şu babası şu demek degilmi?Arıcılıkta bu melezleşmeyi bu soysuzlugu başka izah edemiyorum. Aynı anaarıdan 15-20 karekterde başka anaarılar çıkıyor. Aynı kardeş arı birisi acayip sakin, bir başka kardeş çılgın gibi saldırgan.
Arıcılıkta Islah niçin yapılır, yukarda saydıgım karışıklıkları yok edip, anne ve babaları sabitlemek degilmidir.
Memlekette arı isim babaları türedi, önüne gelen arıya isim koyuyor.
Arıcılıkta ıslah yapıldıgında bir çok özellik devamlı elinizin altında sabitlenmiş olarak duracaktır.
Susan Cobey, önüne gelen arılarla çalıştıgı içinmi dünyada bir numara?
Nerde kalmıştık, hee önüne gelen karniol reklamı yapıyor, yapıyorda üretilen karniollar F kaç???
2 yorum:
Abi bu ana arı secere kartlarını niye yayınladın:) bana öyle geliyoki sen oltayıgene suya attın balık bekliyosun rastgele diyelim ne denir:/)
Muhteşem abi uyandırma::))
Hem bu olta degil, zoka.
Zokayı yutacakları bekliyorum::))
Yorum Gönder