18.04.2022

MUHTEŞEM ABİNİN ARILIK 2022 NİSAN 10

 

Muhteşem abinin vefatından sonra ilk defa yazlığına gittik. Eşi kızı ve kardeşi de ilk defa gelmişler. Acayip bir atmosfer, gönülleniyorsunuz ağlamamak için kendinizi zor tutuyorsunuz. Yolda giderken geçmişe bir göz attım ve hesap yaptım 15 yıl dostluk yapmışız. Her gün sosyal medyada bir başka anı ile karşıma çıkıyor.

Sanal aleme girdiğimizde arıcılar birbirine düşmüştü kısa süreliğine Muhteşem abimde karşımda kaldı, sonra bana geri döndü dediki seni ıslah edeceklerini söylediler baktım seni yok etmeye çalışıyorlar onları bıraktım...,

Benim yanıda yer aldığında karşı taraf acayip çirkefleşip bu doktor salak mı demişlerdi...

Muhteşem abinin bana dönüşü ise sen arıcısın karşımızdakiler arıcı değil yeni öğreniyorlar ve arıcılığı biliyormuş gibi davranıyorlar demişti dediği doğru çıktı ve öğrenen blogu bırakıp gitti bir biz kalmıştık.

Vefalı bir dosttu velhasıl kelam. Birlikte çok büyük işler çıkarttık. 

Ekibin en önemli şahısları Muhteşem abi, Zafer Anlayışlı ve Sadri demirci abimdi. Sayamadığım kadar dost ve sayamayacağımız kadar düşman edinmiştik. Her şeyin milliyetçiliği yapıldı buna arıda dahil...

Hiç kimse şu soruyu ne kendine neden arı bilimcilere sordu. Bu kadar zamandır acayip unvanlarınız var hani çalışmalarınız sonuçları bir görelim diyen çıkmadı. Proje için devlet ödenekler verdi bizimkilerde alıp yediler sonuç sıfır...

Alt linkte, 2011 yılındaki maceralarımız var resimi o yayından aldım.

http://www.aribakani.com/aricilik-ve-aycicegindeyiz/



Yazlıkta sabah ilk işimiz ağaçları budamak oldu hava ısınana kadar k işleri hallettik. İlk etapta evin suyunu açamadık ara ara umudu kesmiştik bir fiş vardı şunu bir deneyelim diyorum Cemil abi o fiş dışarıya gidiyor o değil diyor, denedim suyun bağlı olduğu sistemi bulduk.


Sonra arılara baktık 10 kovandan dokuzu yaşıyordu sonradan birisinin anasız olduğunu gördüm yandaki kovanla birleştirdim onunda videosu var daha yayınlanmmadı.
Çalışırken Muhteşem abinin kardeşi Harika ablam körük kullanıyor, ilk bakışta muhteşem abim zannediyorum burun yapısı aynı o...

Arılara Muhteşem çok önem veriyordu devam ettirmek istiyoruz dediler ve bizde gerekli işlemleri yaptık. Kat atılmaması gereken kovanlara kat verdik kanola varsa bal gelebilir arı sıkışmasın dedik.

Depoda Muhteşem abinin el demirleri diziliydi 11 tane. İkisini kullanıp aynı yerine koydum.
Arılardan biri bayağı bir saldırdı surat maskesi yetmedi. 5-6 Arı boğazımdan soktu ara verdik maske giyinip yeniden gelip saldırgan arıyı toparladık.
Yeni sistemde resimleri tersten yüklüyorsıralama karıştı, kat koyduğumuz kovanların ızgarasını da koyduk.
Yavru durumu iyiydi.
Meral able ile Harika ablaya iş bırakmaya çalıştık gerekirse yeniden gideceğiz. Yada oralardan bir dostumuzu yönlendireceğiz.
Kovanların üzerine peçete ile ilaç koyuyorduk peçeteyi arı dört beş günde yok ediyordu. Muhteşem abi bez koymuş, Furlimetril ilacı saf kullanırdı yağ karıştırmıyordu bir ara bebe yağı daha iyi tutuyor demişti.

Muhteşem abi benim doz hesaplarını yapardı bende uygulayıp video çekip ben böyle yapıyorum siz yapmayın diye yayınladırdım.

Amitraz doz ayarlarını oluşturmuştuk yoğunluktan denemeler yaptım ama sonuçlandıramamıştık, inşallah bu yıl onun üzerine biraz kafa yorup amitrazı direk nasıl kullanabiliriz çalışacağız.

İşleri bitirip ortalığı toparladık oruçluyuz ve geri dönmeliyiz.


Aykut Çelik ile gitmiştik sağ olsun kendi resmini hiç çekmemişiz.

Dönüş yolunda yanımda kimse yoktu sessiz sessiz ağladım, yazlıkta ağlayamamıştım...



8 yorum:

Mehmet Turan dedi ki...

Allah rahmet eylesin.
Güzel bir dostluk ve vefa örneği olmuşsunuz.
Hayırlı Ramazanlar, hayırlı bayramlar...

Şükrü KOCA dedi ki...

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Önceki kalp rahatsızlığı sırasında geçmiş olsun demek için Muhteşem Abi ile bir defa telefonda görüştüm. Başka hiç diyaloğum olmadı. Ancak vefat haberi yüreğimi sızlattı. Halen üzüntüsü devam ediyor. Herhalde bloğunda okumadığım hiçbir paylaşımı yoktur. Bu okumalar kendisine karşı bir yakınlık hissediyordum. Rabbim taksiratını affeylesin.

MİNİK ARICI dedi ki...

Sayın Ali Abim
Selamun aleyküm.
Her fani gibi Muhteşem Abimizde Hakkın (CC)rahmetine kavuşmuş.Mevlam rahmet ve merhametiyle muamelede bulunsun inşallah. Mekanı cennet olsun. Geride kalanlarına, hayırlı sabırlar diliyorum, mevlam güç ve kuvvet versin.
Bir dostu kaybetmek bazen çok zor oluyor. Muhteşem Abimiz bunlardan biriydi. Kendisinden arıcılık adına çok şeyler öğrendim. Kısmet bu kadarmış.
Takip edebildiğim iki blog kalmıştı. Bir dost gitti, biri kaldı... Mevlam sizlere de sabırlar versin. Hani derler erkekler ağlar mı? diye; evet erkek oğlu erkekler ağlar...

Özgür Esen (Sürdürülebilir Yaşam) dedi ki...

Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabırlar versin. Sizden de Allah razı olsun.

_anypis_ dedi ki...

Biraz önce 2012 yılına ait Muhteşem abinin karpuz kestiği post'u okudum. Anasayfaya gelip diğer postlara bakayım dedim. Bu blogu da ilk kez görüyorum. Burada bu abinin vefatını görünce cidden üzüldüm. Allah rahmet eylesin

mstf dedi ki...

Muhtesem abinin yorumu olmadıktan sonra . Yazılarının keyfi kalmadı. Her yazının altında bir yorumu olurdu. Allah rahmet eylesin

Yasinin Arıları ve Hayatı dedi ki...

Muhteşem abimiz anılarda ve hafızalarda yaşıyor. Rabbim günahlarını bağışlasın. Ahmet abi senden rica blog yazılarına devam et. Gerçekten çok güzel oluyor. Son bir kişi bile okusa sen yazmaya, paylaşmaya devam et. Seni seviyoruz gönlü güzel insan.

Yasinin Arıları ve Hayatı dedi ki...

Blog yazına devam etmemen çok üzücü abi. Ayrıca emeklisin vaktinde çoktur. Lütfen bu yazılara devam et. Seni sürekli takip ediyoruz. Ve seni seviyoruz da.