25.08.2008

NE TATİLMİŞ BE::))

Muhteşem abimin çok hoşuna gitmiş bir resim.Al birde bu profilden bak::))
Bu resmin adını dünya varmıştı koydum.Yav tatil iyimi kötümü henüz anlamışta degilim.Ama her hafta sonu manyak gibi arılara koşa koşa ömrümüzü çürütmüşüz::))




Bendemi bir terslik var yoksa ayağımdamı onuda anlamadım.Herkesin sırtı yanar,benim ayaklarımın üstü yandı.

Tatil küçüklere yarıyor,Furkan hiç durmadan her dalgaya atlayıp durdu.Yer genel olarak iyi.Zaten resimdende anlaşılıyor bayagı bir mesafe aynı yükseklikte su seviyesi.Ana odane bir arıcı buradada buldu beni::))
Aramızdaki sınır gümrük muhafaza sınırı vardı Kemal Sunal'ın.Yan tarafa benim geçmen yasak ama oradan bu tarafa geçiş serbest.Bitişiğimiz askeri plaj.Biraz sohbet ettik talebemizle.Asıl sohbet akşam benim evde oldu::))
Körükçünün serzenişi vardı::))
Bu körükçüyü daha sonra yazayım.Oktay zaten dalgıç ve çok iyi yüzücü.Doktora durumu ilettik oda bende iyi yüzücüyüm diyor,günde 3 paket yetmiyor iyi yüzücüymüş.Her şeyede atlamasa olmaz yani.Ayrıca bende iyi yüzücüyümdür.10 metrede kesiliyorum::))
Sen yüzme bilmiyorsun, yüzme öğreteceğim. Yav kaç senedir yüzüyorum nasıl yüzme bilmem?
 Oktay bey, abi mayomu giyinip sınırı geçerim bekle dedi.İnsanın 25-30 sene önce öğrendiklerini unutup,yeniden yüzme dersi alması çok zor be.Dünya su yuttum,yok efendim nefesi agızdan alıp burundan vereceksin,yüzerken kafa suda olacak,dizleri fazla kırmayacan,suya açını ayarlayacan,sürtünen yerlerin açıları, oh yavrum oh.Ama denilenleri ertesi gün uyguladım kesilme işi biraz uzadı ama zaman lazım zaman.Yorulmamın sebebi ağızdan nefes alıp,ağızdan vermekmiş.Sorun ağızdan verilen nefes cigerleri boşaltmıyor ve içerde önceki nefesin devamlı yüzde 70 şi duruyor tabi o devamlı içerde oldugundan almış oldugumuz yüzde 30 nefesteki oksijen yetmiyor ve yoruluyormuşuz.Teknik basit gözüküyor ama bayagıda zorluyor.


Bu arada doktorumuz arıyor,tatil nasıl gidiyor diye.Yav kardeşim sanane degilmi,bir rahat bırakın.Asıl söylemek istedigi tatil degil tabiki.Larva tranferi yapmıştıya en son karniyoldan,eşleşip birde yavru kapatmışlar uçuyor doktor bey::))Birazda Oktay'la konuştular.Bu arada akşamleyin tutmuş olduğumuz eve oktay ve ailesi konuk oldular.Oktay beyin eşi öğretmen bizim siteleri çaktırmadan takip edenlerden biriymiş.Hep okuyorum dedi,ayrıca körükçülük yapıyorum anaarıyı filanda tanıyorum diyor.Fakat konu okumak değil,dediki,bak Ali bey.Bunlar diyor eşi ve kaptanı kastederek.Çatalcaya arıya gidiyoruz diye evden çıkıyorlar başka yerlere gitmesinler::)))Başka işimiz gücümüz yok birde nelerin şikayetiyle uğraşmak zorunda kalıyorum.Gerçi talebelerimin Çatalcaya gittiğinden haberim yok,demekki işin içinde başka işler olabilir.Doktorun eşi olan ablamda bir ara dolduruşa gelmiş,doktor devamlı çet yapıyorya.Demişki bir gün bak bu, Ali Türk ve Murat Çakır bayan çıkarsa oyarım seni::)))
Gümrükmuhafaza sınırında görüşmemiz sürerken Oktay Muhteşem abiyle görüşüyor.Yanlışlıkla benim telefon sınırın öbür tarafında.Kameramanım Enes efendi kendisi ve Oktay'ıda görüntülemiş.Görüyorsunuz tatilde bile rahat yok::))Hep arı...


Kameramanım plaja atılan bir sakıza bastı,lütfen plaja sakız atmayın.Atarsanız kulaklarınız çınlar.

Furkan bayram etti,çok iyi yüzme öğretmişim.Ayrıca Oktay iyi yüzücü olabilirmiş ama şöförlükte beni geçmesi imkansızmış.::)) Ah be çocukluk ne güzell,biz hayatımızda ne tatil nede deniz nede şimdiki yiyecekler vardı...

Cumartesi kalabalıktı ama pazar günü her taraf ful oldu.

Burası tabiki halka açık plaj.Birde kumlların üstü doluydu,o taraftan fotolar varda biraz ilgi çekici şeyler var::))

Bu da gümrük muhafazanın öbür tarafı.Sadece askeri personel ve yakınları girebiliyor.Burası daha sakin ve atlama ranpaları filan var.Açıktan sınırı ihlal edenler oluyor,içeri girip rampadan atlamak için::))Nöbetçiler anında bitiyor kenardakiler düdüklü,içerdekiler botlu.


Doktorum buralara bile karıştı,terlemişim ve tuz kaybın vardır tuzlu kraker ye diyor.Yav zaten dünya tuzlu su yuttuk be adam.Yüksek tuzdan fena olacam bak.

Bunlarda benimkiler,ana ve civcivcleri bir arada.Oktay'ın gazı felaket işe yaradı.Furkan sudan çekiniyordu,iki günde bayagı yol aldı ama tatil kısaymış.

Kaldığımız ev,burada otel, pansiyon,çadır ve evler var.En iyisi ev kiralamak.24 saatligi 45-80 ytl arası. Evde her şey var,biz sadece nevresim götürmüştük,yiyeceklerinizide alıp dalıyorsunuz.

Artık pazar günü saat 5,30 filan evden ayrılacağız,gerçi gece 9 a kadar süremiz var ama trafige yakalanmamak için saat 6da ayrıldık Kefkenden.Gebze'ye uzaklıgı 120 km.Evin etrafını saran sarmaşık türü bir çiçek.Adı ise saat çiçegiymiş.Çiçegin resimlerini alıyordum.

Bu resimde tomurcuklar ve açmış çiçek var.

Çiçekle uğraşırken küt diye bir bal arısı dalmazmı::))Gel bir sen eksiktin yani,demekki uğurlamaya geldi.

Emanet aldığım arabanın pedallarındaki kilit.Bunu çoktan beri yayınlayayım diyordum şimdiye kısmet oldu.Basit bir aparat ama oradaki kilidi kırmak zor.Nedeni ise çalışılacak alan çok dar ve hareket imkanı vermiyor.Aracın tabanına basıyor ve debraj ve fireni kullanamıyorsunuz.Bunun açık halide vardı daha sonra bulursam onuda buraya monte ederim.Saat akşam sekiz gibi Gebze'deyiz.Ayrıca iki dügünede uğramam gerekiyordu.Emanet arabamızı teslim edip düğnün biri yolumun üstünde ona ugradıktan sonra evin yakınındaki Ali Osman Kargacık abimin düğününe geçiyorum.

"Ali Osman Kargacık",Gebze'nin Hatipler köyünden.Ayrıca marangoz ve mobilyacı.Şu anki kullandığım kovanları yapan usta.Üç akşamda 120 tane kovanı kasa olarak teslim etmişti.Çok seri ve bu meslekte belkide bu kalitede usta yok diyebilirim.Şu gün işini al dediğinde o günden önce iş teslimat yapan biri.(Marangozda tozun içinde görmeye alışık olduğumdan.Gravatlı resim bir acayip oldu::)).)

Resimde Ali Osman abim ve Hatipler köyü muhtarı göbecik atıyorlar::))

Bir dahaki tatilde tatil haberleriyle görüşmek üzere hoşça kalın.

NOT:
“Arıcılık bilgi merkezi ve arıcılık bilgi paylaşım forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010

http://www.aribakani.com/

8 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Abi en baştaki fotoğraf (şezlongta yatan) bir zamanlar gırgır dergisi vardı orada da "utanmaz adam" diye bir çizgi kahraman vardı aynı ona benzemişsin.Bide benim hatırladığım Oktay senden kısaydı fotoğraflarda uzun çıkmış heralde sen ıslanınca çektin tatilde.Şortunu acayip tuttum bari tatilde yağlı güreşlere de katılaydın. Kıspet gibi be durmuş be.Abi bide oktayda bu yüzme işinden anlamıyo en güzeli hiç nefes akmayacan zira nefes alırken de efor sarfediyon ya oda senin kesilmene yol açıyo. En iyi yol boynuna bir taş bağla (ağırca olsun) at kendini suya bak nasıl öğreniyon yüzmeyi.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Zaten gırgır dergisi diye diye gırgır olduk.Ayrıca tavsiyelerin için saolasın.Daha kolay ölüm şekli bumuydu??

Oktayların mekan farklı olunca kumuda fazla doldurmuşlar.Öyle oluncada biz kısa kaldık.

Ama bizim farkında olmadığımız,acayip bir izleyici kitlemiz var::))

Bağımlılık yaptık,yakında zararlılar sınıfına alırlarsa şaşırmam::))

chaniabee dedi ki...

the most beautiful work is the summer holidays! I wish you and your family to spend your always good!!!!

Θεοδόσης Κατσαρός dedi ki...

I wish you to have nice holidays!!!

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Bismillahrrahmanirahim::))Komşular hello,ne diyebilirimki kesin iyi bişiler yazmışınızdır teşekürler.

chniabee ve kokini ye tenk youu

tüm dilleri bilmek başka bir ayrıcalık işte::))

kesin beni anlamışlardır.

MUHTEŞEM TURUNÇ dedi ki...

Ali abi bi akşam msn de monasa bende hello dedim sonra adam bana ingilizce bi şeyler söyledi ben onu "bende ıyıyım çoluk çocuk birlikteyiz" diye anladım ve oh oh ne güzel dedim yan pencereden İlhami abi atladı ya adam sana "evde herkes hasta" diyor sende oh oh ne güzel diyorsun diye uyardı tabi düzelttik durumu ama monas hakkımda neler düşündü bilmem. Senin bu yorumu okuyunca aklıma geldi:))

d.m.t dedi ki...

Ali bey;
Tatilde biraz dinlenmişsinizdir umarım.
Sarmaşık türü çiçeğin bilinen adı çarkıfelek( passiflora)dır. Bu bitkiden ilaç yapılıyor. Sakinleştirici etkiye sahip. Ayrıca uykusuzluğa da iyi geliyor. Bilgi dağarcığınızda bulunsun.
Selamlar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Demet kardeşim ne dinlenmesi,dünya su yutup birde habire yorulduk be::)))

Adı tatil işte,paranla yorulup tatil yaptık diyorsun bana göre.Arılara gitseydim hem masraf olmayacaktı hemde yorulrup yolculuk stresinede girmezdim diye düşünüyorum.Gerçi doktor gibi pinti de degilim ama.::)))

Alışmayana tatil aslında işkence diye noktalıyorum.