19.09.2008

14 EYLÜL PAZARDAN,GEBZEDEKİ ARILIK

Bu sene çok şey yenilendi.Asistan yeni, hacıyeni arılar yeni vede bilgiler habire yenileniyor.Asistanım elinde enjektörle geziniyor arılıkta.
Arıcılık ve gözlemler.
Hain sosyete,çıkmış olan iki anaarıyı öldürdü,kendisine çıkarttırdım oda eşleşip gelemedi sanırım.Gece pazar günü iki adet meme verdim bakalım bunları ne yapacak.
Şu ana kadar yapılan benim gözlemlerim ve diger yerlerden gelen bilgiler.Karniyolların Almanya'dan gelenleri ve kızları çok iyi yumurta attıgı yönünde.Şu an arılıkta en zirvede yavrulu olanlar karniyol ve melezleri.
29 beslemeyi kestigimde yavruyu iki çıtaya kadar düşürmüştü.Anaarı balların üzelerinde gezip yumurta atmıyordu.Üzerine yeniden bir kilo kek koydum.Yeniden yavru faliyeti hızlandı.
O kadar hızlanmışki bu mevsimde beyaz petekğe bile yumurta basmış.
Şimdi asıl merakımız kışın ne yapacak.Bahardaki durumları çok önemli.Bal toplaması geçen seneden elimizde olan melezlerde iyiydi ve kovanda temiz çalışıyordu.Temiz derken petekleri birbirine bağlamayıp kovanın üstünden bakın ballar sırlanmışlar aradalarda petek örülmeleri yoktu.Artık bu 29 za aşırı besleme çekip,yavru alanlarını ballandırmak lazım.Şu an 8 çıtaya ulaştı.Ayrıca temmuz ayında bu kovandan iki çıta arı silkeleyip almıştım.Haziranın 15 şinde iki çıtayla kabul ettirmiştik.
Zaten çok büyük bir potansiyelimiz var.Seneye neler olduğunu bu sağda solda olanlardan öğrenecegiz.
Not.Güncellemelerin otomatiği çıktı.Fakat bazı linkleri tanıtamadık otomatik olana.Tantamadıklarımla,yabancı linkler eski güncellemelerde olacaklar.
Yeni hafta sonu geldi,geçen haftanın haberlerini bitiremedik.Haberler bitmedigi gibi birde bu gün doktorla ugraştım::)

NOT:
“Arıcılık bilgi merkezi ve arıcılık bilgi paylaşım forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010
http://www.aribakani.com/

1 yorum:

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

ali bey arı besi istemiş sizde sorunu çözmüşsün resimlerde görüntü çok güzel yavru atmış seneye başarılı durumu kaliteyi görüp sayende gururlanacagız kolaygelsin