10.09.2008

7 PAZAR 2008,BALIK AVI

Pazar günü çoktan beri gitmedigimiz balık avına gidildi.Yukarda sahile göz atıyoruz 2-3 ışık gözüküyordu.Dedik bizden başka kimse yok.Arabayı bırakacagımız yere geldik ki of anam of.Yaklaşık 30 cıvarında araba parketmiş.Sahile yaklaştıkça yav olta atacak yer bulacakmıyız demeye başladık her taraf dolmuş.Bu millet delimi ne bu saatte ne işiniz var dimi.Ögleye kadar uğraştık kova doldu ama komşularada tutalım diyorduk olmadı::))
Eli cebindekide tanıdık ama bizimle gelen ekipten degil.Herkes boş gitti diyebilirim.Denizde yunus balıkları cirit atıyordu balıgı sürekli kovalıyor.Birini izledim yav olta az sallanıyor hemen koşuyor.Dedim yav bu ne yapıyor.Megersem cuma günü tek oltayla 34 tane ispari balığı tutmuş.Alışık ya en ufak sallanmaya koşuyor,bu sefer iki kamış getirmişti siftahsızdı biz ayrılırken.
Oktay Ertan, tam av hastası,bu kış gene kısmetse gideriz.Eskişehirin Mihalıççık ilçesinden.Geçen sene iş yogunluğundan gidememiştim.Bu sene kışın bir hafta takılırız gibi.Taze taze şuna bakın.
Koca kova ağzına kadar balıkla doldu.Çok balık oldumu taşımasıda zor oluyor,arabayac kadar.Ama taşıdık atalımmı::))
Flaş haber::)).Bu gün çok güzel yağmur yağdı Gebze civarına.

NOT:
“Arıcılık bilgi merkezi ve arıcılık bilgi paylaşım forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010
http://www.aribakani.com/

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Abi Rastgele,balık bırakmımışsınız
goca Denizde.
Afiyet iseker olsun.

Selamlar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Çok saolasın Mehmet,aslında ben kara avcısıyımdır,ama balıktada idare ediyoruz işte.Ama pazar günü balık olmadı diyebilirim.Bu başlangıç,av sezonunuda açtık işte::))

Unknown dedi ki...

Aliciğim tebrikler.Bayağı balık yakalamışsınız.Güzel bir karışım görünüyor kovada en az 4 çeşit görüyorum.İnşallah bunlarla güzel bir iftar ziyafeti çekmişsinizdir.

muhteşem turunç dedi ki...

he he he balık avıymış yoğurt kabının yarısı dolu taşımak zor olmuş yav bu kab yoğurtla dolsa 2 kg gelir be kime yutturuyon:)

Ballı Baba dedi ki...

Allah nazardan saklasın orkinoslarda büyükmüş haaaaa :))
Afiyet olsun ne diyelim onca yunusun arasından bunları kurtardığınıza şükredin. Sayende bu yıl fotoğrafını gördük iyiki varsınız.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Selahattin abi bak işi bilenler tebrik ediyorlar.Bilmeyenlerde ismi önemli degil neymiş efendim tartsan iki kilo gelmezmişde.


Allahın Kayserilisi balıktan anlamazki::))

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Sende ramazanda nasıl gün gecirilir biliyorsun balık bahane bence sen iftarı dört gözle bekliyor bunun yanında ne yakalarsam benim dyorsun kovaya bakılırsa iftarlıkta tamam yengede sevinecek hem sefası olmuş hemde kar,ıKOLAYGELSİN

Arıcı 07 dedi ki...

Rastgele...Daha başka ne diyelimki...Sonbahar yeni başlıyor.Bizim Ali Bey balıklarıda tutturdu.En iyisi birde Milli piyango bileti al.Tam olsun.