15.10.2008

YENİ SOSYETE YOLDA,GELİYOR BEKLEYİN::))

Arıcılıkta 12 Gen şeklindeki "karakovanım"a iki gün önce arı silkeledim.Ben bu işleride yaparken makinayıda Seyithan abiye verdim.Beni resimle neler yaptığımıza bakalım.Sadece bir resim çekmiş.Sanki pozlu makinayla çekim yapıyoruz.Önüne gelen görüntüye bas be,bu ne.

İş zamanı kayış atacagı zaman hemen derki ağa beni kovirmisin.Kovmirem lo kovmirem::)))Seyithan abinin espiri, yetenegi çok iyi.Ama Türkçe kıt olunca anlaşılması zor oluyor.Ama genede kendisini kovmirem,o kadar.

Arılar "karakovana" girmemek için çok direndiler.Tabiki suçlusuda benim.Hazır balı poleni ve yavrusu olan kovanı,tabir yerindeyse dağıttım.Artık tek boş karakovanları ve benim verdiğim keke mahkum kaldılar.

Bayağı bir uğraştan sonra kovana toplandılar.İçlerine kek koyup kapatıp ayrıldım.

Bu arada işten gelenler vardı.Kovan sığırlıktan geleli bir gün olmasına rağmen pürene çalışıyor.Resimdeki polenler pürenlerden gelir.

Ertesi gün yani dün hem şurup götürdüm,hemde ne yaptılar göreyim.Salkıma girmişler.Şurupta verip akşama Selahattin abiyle buluşmaya İstanbul'a gittim.Aşagıdaki filimi gösterdim dediki şu an arılar içerde temizlik ve izalasyon yapıyorlar.Bir gün sonra petek sallamaya başlarlar dedi.Beklemekteyiz,kulakçık,dalak yada petekleri.







Bana göre zayıf bir arıydı,bayağıda varmış.Balları ve yavrulu çıtalarını Gebze'deki diger kovanlarıma dağıttım.


NOT:
“Arıcılık bilgi merkezi ve arıcılık bilgi paylaşım forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010
http://www.aribakani.com/

2 yorum:

Arıcı 07 dedi ki...

Arının kışa değilde kovana girmesini sağlamışsın.Allah muaffak eylesin.Kolay gelsin Ali Bey.

Unknown dedi ki...

abi yeni sosyeten hayırlı olsun.pek yakında balkonada gelir herhalde.