25.02.2009

HAVALAR ISINMAYI UNUTTU, BU NE BİÇİM CEMRE ::))

Geçen hafta bizim birlik başkanımız Kadir Gürkan bey aradı. Dediki buluşalım destek paraları yatmış, bankadan alabilmek içinde birlik adına hesap açılacakmış. O gün İzmit'teydim zaten bu sıralar acayip bir iş yogunlugu var. Yarış atı gibi her tarafa koşturup duruyorum. O gün kaldı, pazartesi öğleden önce Kadir beyle buluşup ayarladığımız evraklarla bankaya gittik. Tabiki ilk defa bu tür hesap açıldıgından herkes birbirine sordu ve karara bağladılar şunları şunları getireceksiniz diye. Birlik karar defteri, noterden imza sürküleri, vergi levhası birlik kaşe ve mühürü, ikamet. Öğleden öncesi yetmedi öğlen sonu bu işleri bitirebildik. Hesap açabilmek için 60 lirada masraf oldu. Gelen paranın %10 nu İzmit arı yetiştiricileri birliğimizce kesilmiş, bizim başkan dediki biz ne kesecez::)) Dedimki abi birde biz kesersek süper olur acayip gülüp ayrıldık yarım günümüz gitti. paralar 7 gün bloke olup ondan sonra verilecekmiş. Hayırlı olsun.::))
Bu oyuncak çıtalar acayip canımı sıkıyor. Yav hacıyı arayıp sormuyorum oda aramıyor ne iş anlamadımki. Birde iş üremiyor, kaç gündür çalışıyorum bir türlü düzen kuramadım.
Birde yaptığım iş içime sinmiyor çıtalarda çarpıklık oluyor fakat bir türlü çözemiyorum. Düşün düşün en sonunda çaresini buldum.
Çıta yanakları yerine geçen küçük parçayı yapmış oldugum kalıpta yok ettim.
Üst eşek dedigimiz çıtayıda aparata yanaştırınca, yana gelen parçada dümdüz yerde tutturuldumu sorun kalmadı.Oh be dedim. Daire içindeki yer kalıbın üzerindeki sabit yere dayanıyor ve tabancayla basıyorum zımbayı. Hem bundan sonra iş de rahat olacak. Burada havalar bir sogudu ve ısınmayda unuttu sanki. Kaç gündür kütügüde açamıyorum. Ortalık buz yahu. Havalar bir açsaydı bu sene hiç bir kovanımın kontrölünü yapamadım, anaarıları varmı, kaçı sağ, fire varmı bir sürü soru işaretiyle bekliyorum. Bir sürüde invert şurup yapmışım ilk fırsatta şurupları dagıtacagım. Bu arada arılarını beslemek isteyenler, havalar düzelir düzelmez iki üç posta şurup versinler, kek kıştan çıkan arıları mafediyor. Bazıları arım kek verdim sönmedi diye bilir ama hazır bahara çıkmış arılarımızı kek vererek güçlerini yarıya düşürüyoruz haberiniz olsun. Gerçi ben vermeyin deyince millet inadına kek veriyor::)) Hani bir ata sözü vardı takke düştü kel göründü diye, şimdi kapak düşünce kek görünüyor::))
Herhalde pazartesiden sonra havalar ısınacak, rüzgar pazartesi güneyden esecek ve lodos hep ısıyı yükseltmiştir. Ben hava durumuna bakmaktan gına getirdim, sanki işyerindeki arkadaşlarda arıcılık yapıyor, hepsi hava durumu hastası oldular.

8 yorum:

yalovalı arıcı dedi ki...

devlet baba saolsun arıcısını ne kadar kolluyor.O verdiği koskoca 5 tl destek olmasa biz nasıl arıcılık yapardık destek o kadar çok ki herkese yetiyor maşallah banka yüzde 10 masraf diye alıyor birlik yüzde 10 masraf diye alıyor plakalar için yüzde 20 zaten almışlardı evvelinden hey gözünü seveyim o koskoca 3 tl ile neler yaparız biz şimdi.en az 20 litre invert veririz varova ilaçlamasını yaparız gezgincilik için nakliye masrafını karşılarız kovan yaptırırız ham petek alırız bol bol vs. vs. vs.

Sen çok yaşa devletimiz ya sizde olmasaydınız biz arıcılığı nasıl yapardık ???

Arıcı 07 dedi ki...

Sayın Ali Türk:Herşeyin zamanı var...Antalya bile soğuk...Cemreyi sağı solu karıştırma şükret.10 yıldır arıcılık yaparım.Yağışı bu yıl yakaladık...İnşaallah bereket devamlı ve daim olur.Allaha emanet ol.Duada kal...

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey küçük çerçeve çakmak,büyük çerçeve çakmaktan zor.Birtane kalıp lazım. Kek konusunda birşey söyleme,Muhsin bey hocamız söyledi.Bizim ülkemizde henüz ortak noktayı bulamadık.Bir fıkra ile cevap verirsek...Nasrettin hoca değirmenden gelirken, çayın ortasında,un çuvalının bir çivisi çıkmış, bir çiviside bakmışki çıkmak üzere, ogluda ne söylese tersini yapan biri.OGLUM ÖBÜR ÇİVİYİDE SEN ÇEK demiş.OGLAN BABASINA SESLENMİŞ, BABA KIRK YILDIR LAFINI DİNLEMEDİM, bir defa dinleyeyimdemiş çiviyi çekmiş , unlar suya gitmiş.Cemre konusuna gelelim.Bizim burda bir köyde akşam köy odasında toplanmışlar, konuşmalar konu değişmiş,bir tanesi bu gece cemre düşecek,havalar ısınıncak,kar kakmakn üzere koyunlarımız kolay ot bulur umuduyla konuşmalar bitmiş eve gidip yatmışlar.Sabah kalkmışlarki,yarım metre kar yagmış.Bir tanesi cemre yarın düşecek diyenin bacasına gitmiş seslenmiş,,CEMRE ANANİ AGLATTİMİ... Bundan böyle,yorumlara mizahi yaklaşacam.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Ali Abi.

Havaların durumuna şükretsek mi,üzülsek mi diye düşündüğüm zaman aklıma geçen yıl ki kuraklık ve susuzluk tehlikesi geliyor ve Rabbime şükür rahmet yağıyor diyorum.Fakat biryandan da senin gibi meteoroloji sitesine günde 4-5 defa bakmadan da duramıyorum.Start çizgisinde yarışa hazır bekliyoruz.Hayırlısı Allah'tan.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf kardeşim teşviklerin bu hale gelmesinde arıcı ve birliklerimizin payı büyük. Şimdi adamın 50 kovan arısı varsa bunu en iyi yakınları ve bulundugu bölgedeki birlik mutlaka bilir, bildigi halde sayıyı 100 yaparsanız durum bu olacaktır. Bakın anaarı teşvikleri kalktı hemen arı kovan sayısı çok kişide birden düştü. Hayırlı olsun bakalım bunada şükür::))
Ama gerçekten arıcı olanlara oluyor olanlar.

hayati abi her şeyin zamanı varda şubatta 20 derece ısının ne işi vardı buralarda::))
Şimdi 4-5 derecelerdeyiz, asıl sorun burada. Bereket ben arılarımı o sıcaklarda besleyememiştim, besleyip birde üstünde kek olanların halini düşününce ben çok iyi durumdayım. Bu arada bu sene çok bereketli olacagını umuyorum yurdumuz çok yagış aldı.

Vecdi abi bana küçük çerçeve deme ::))

Abi cemre bir acayip oldu. Bereket ben arılara şurup ve kek vermemiştim, yoksa ebemizi görecekmişiz. Bazı yerlerde arılar yavru sökmeye başlamış, yavru sökmesi açlık ve yavruyu saramadığından oluşur. Birde tam yavru çürügü zamanı bunu kışın söyleyince bazıları bir hoş olmuştular, şimdi onlarda dedesini görmezler inşallah.


Şimşak Yusuf kardeşim elimizde invert şurup bidonu, yarış düdügünün çalmasını bekliyoruz. İnşallah havalar hep kış olmazki::)))

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

ali kaddeşim çıtalar duruyor diye üzülme istiyorsan hafta sonu benim aldığım makinayla geleyim çakmaya.
zaten nedense sucuk canım çekti yaa :)))

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Zafer abi korkma be çalışmadanda biz sucuk ikramı yaparız.

Bendeki çıtalara sendeki makina ve çiviler olmaz. Bir sefer yaptıkmı bir dahada gerisi çok zaman sonra lazım olur.

Daha işlere başlamadık, bir başlayalım ne sucuklar kavurmalar ve ızgaralar yiyeceğiz::)) Doktor duymasın.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Ali abi sen benim bidonu gül bakalım.Ben fişeği bu pazar patlatayım,akabinde sahaya bidonları süreyim hele.Gel heleee,Görele demişler.Senin denetlemeye kadar nasıl olsa Üsküdarı geçmiş oluruz.