4.03.2009

4 MART KÜTÜKTEN GÖRÜNTÜLER

Kütüğü en son 10 şubatta açımıştım. ve o günden buyanada bir daha hava açmamıştı. Bu gün öğlen baktımki balkon çoşuyor. Hemen kendimi balkona atıp kütüğü açtım görüntü buydu. Gayet sağlıklı bir şekilde yaşamaya devam ediyorlar.
Arıların devamlı gezindigi yerde rutubetten kaynaklanan kük yok
En çok küfte balkonun dışına bakan kısımda var. Bu kütükte boya yok sadece bir pinoteks çekmiştim öylece kaldı. Zaten ilerleyen günlerdede bu kütükten hep beraber kurtulacagız. Bir arkadaşımıza hediye ettim. Araç ayarlanır ayarlanmaz yolcu yani.
Arı nüfusuda fena degil büyük bölümü işte olmasına rağmen durum bundan ibaret.
Açmışken birde yarım şerit amitraz içerikli karton yakıp kapattım. Artık bu ilaçların ruhsatları iptal edilmiş. Stoklardakiler bitene kadar idare edilecekmiş, artık amitraz içerikli varroa mücadelesi sona erecek.
İçersi duman olunca işetn gelenler içeriye giremeyip dışarda tur atıyor, bazıları yerlere konup dinleniyor.
Çok güzel polen gelişi vardı.
Evden ayrılmadan tüm delikleri açıp çıktım, birazda inceledim hiç varoa dökülmedi, bu ilaç varova varsa hemen etki eder ve arı kapının önüne üzerinde hareket eden varroayı düşürmeye çalışır. Böyle bir hareket görülmedi.


Görüntü süperdi. İçerdeki ilaçlamadan kaynaklanan dumandan dolayı arılar içeriye girmekte teredüt ediyorlar.

Dün ise asıl arılıgımda çok üzücü bir hazdise oldu, ne kadar üzülsemde faydasız. Bir sonraki haberdede onu paylaşırız.

5 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Yav düşünüyorum ben ölmedim eee sen başka bir şeye çok üzülmezsin ee peki ne oldi:)

Unknown dedi ki...

Kütüğün maşallahı var Ali abi benim iki kovandanda sesi gür çıkıyor.Sağlıcaklakal kolay gelsin.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey arılığındaki üzücü duruma üzüldük.Geçmiş olsun.Kütükte yolculuğa çıkıyormuş,sahibine hayırlı olsun.Bizleri habersiz bırakmasın.Azığı invert olsun.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi, harbiden üzücü bir olay ama o kadarda ben üzülmedim. Ne yapalım olan oldu, hatta olayda güldügüm yerlerde oldu.

Emrah'cığım, senin arıda böyle ses çıkaracak daha erkendir. İstediğin yeterki ses olsun.::))

Vecdi abi gemiş olsun diyorsun acayip geçti zaten. Sonuçta olan mala oldu canımız sağ olsun birde doktor sağ olsun::))

Abi bu kütük miletin başına bela oldu, bundan kurtulmak lazım. İnşallah gittiği yerde hiç kimsenin başına bişi olmaz sanırım::)))

Biriside yorumda soruyor arıma ne veriyim diye, kim olduguda belli degil,içimden ebeni ve dedenide arılara ver demek geldi. Bana soracagına yazılarımı okursan cevaplar içinde vardır.

Memlekette hala kek niçin verilir, şurup niçin verilir bunu bile hala çözemedik. Bununla ilgili bir yazıya başladım zaten. Bir kaç gün içinde yaptıklarımızı sorgulayan bir yazım olacak.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Ali sakin ol be kardeşim birilerin gazına gelme birde insanların geleneğini bozmak ne kadar zor bilirsin ögrenecekler zaman lazım, sen bilgi paylaşımına devammm birde bu işten ticaret yapan sömürgenleri aşmak lazım buda bilgi paylaşımının devamı ile olacaktır unutmayalım ki suyun gücü devamlılıgındaymış kolaygelsin