10.05.2009

9-10 MAYISTA BÖYLE GEÇTİ, DÜĞÜN VARDI.

Bu sene tüm hafta sonralarıma bir şeyler oldu. Mevsimler yapacagını yaptı bunlarda yetmez gibi hacı hafta sonuna düğün yapıp iki günümü yedi. Cumartesi İlhami abi yardıma gelmişti, bir senedir kimseyi sokmayan arılar dün bir kaç kişiyi duman edince sessizce arılıktan ayrıldıkmı desem kaçtıkmı desem bilemiyorum. Saldıran arı ise anaarı üretimini uzattıgım bir kovan, ne olduysa o kovanı açtıktan sonra oldu. Dün akşamdan hacı abiye dedim o kovanı aman kapat ertesi günede sorun çıkarmasın. Muhteşem abide bu hafta sonu düğün dolayısı ile yazlıga bir günlüğüne gidip gelmişti. Benim eve geldi oradan düğün evine gittik. Hacıyla alehimde konuşuyorlardı ama ne dedikleri müzik sesinden anlaşılamadı.
Bu günde ufak tefek artçı saldırılar var. Muhteşem abiyi gelir gelmez gözünden öptüler. Muhteşem abide bak arıcı oldum artık şişmiyor desede bana göre bayagı bir şişlik var, daha çok ekmek yemelisin dedim. Ne yapacan geçim dünyası elimizdeki hazır işlenmiş elamanı kaçırmayalım, daha bayağı pişmesi lazım, nasılsa hoca benim.::))
Sonrasında takı merasimini bitirip, yemek faslına geçtik.Bizim yemek mekanı özel.
Malzemelerimimizin bulundugu çalışma ardiyesindeyiz. Yav hiç takım elbiseli görmemiştim bayagıda masum birine benziyor bu yüz.::))
Bu arada birde kafadan sokuldu, demezmi hiç kelimden sokulmamıştım diye. Mahalle içinde arılık sorun, hiç kimseyi sokmasınlar beni soksalar ne olur diyorum, arıların içinde maskesiz dolaşıyorum gidip uzaktakileri sokuyor.
Düğün bayram tam çocuklar için, bir daha çocuk olma şansımız yokki.
Bu kadar terslik tabiki az. Öğlenleyin birde oğul çıkmış, millet arılıgın dibinde halay çekiyor. Hacı abiyi hanımı arayıp bu bulut ne olacak demiş. Öğleden beri ağaçta asılı duruyor, oğulda saldırmaya başladı saga sola. Hacı bu işi hallet dedi. gidip ağacın tepesine konmuş manyak gibi. Ortalık karman çorman, benim eski ruşetlerim vardı, 4 çıtalık,hemen birisine ağaçtan bir sap çaktım. içinede iki çıta koydum örülmüş. Gidip alttan dürttüm arının yarısı ruşete yarısı üstüme döküldü. Koluma konanların alayı ilk etapta iğneyi geçirdiler. Bozuntuya vermek yok, sık dişini diyorum içimden.Oğul çok bekleyince sorun oluşturur zaten. Birde milletin gözü önünde türübünlere karşı oynuyorsun::))
Dudagımdan ve burnumdan sokulmak iyi olmadı ama kimse çakmadı, oğulu alıp dügün evinden ve arılıktan ayrıldık. Muhteşem abide çaktırmadan resimliyordu, bakalım ne görüntüler yakaladı.
İlhami abi dün ikide kovan getirmişti, aldığım oğulu onun kovana silkeledim. İlk iş tüm kovanlar baştan sona kontrol edilecekte nasıl?. 10-15 kovan kaldı onlarada bir baksam oğula gidenlerin hepsini tespit etmiş olacagım. Bu sene beşinci oğulu aldık. Arılık aldı başını gidiyor, oğula giden arıları hemen bölüyorum. Heralde arılı kovan sayım bu sene 100 olacak. Kovanların anaarıları degişmedende bu işkenceler bitmeyecek.
Biz ayrılırken halay devam ediyordu.

9 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Türk,hacı amcanın oğluna ömür boyu mutluluklar ve biryastıkta ömür geçirmelerini diliyorum.Sayın Dr Muhteşem hocamada hoşgeldin yapmışsınız adamcağızı seviyormusun yoksa suikastmı yapıyorsanız belli değil.Oğul için teşekkür ederim sağol.Başarı ve kolaylık dileklerimle.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

İlhami abi inşallah bir yastıkta kocarlar.
Muhteşem abiye niye suikast yapayım abi::)) İlk defa bedavadan muayene etti. Zaten son 15 gündür mecburiyetten çalışıyorum. Yüzümde pul pul dökülmeler var, Muhteşem abi çok büyük enfeksiyon geçirmişin bu onun izleri dedi. Aslında arıların saldırması ve düğün bana tatil yaptırdıda diyebilirim. İlk defa işler arap saçıyken yatmak zorunda kaldım::))

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Ali abi.

Muhteşem abi seni fena yakalamış.İkidir kötü yakalanıyorsun doktora.Senden de bir rövanş bekliyoruz.
Oğul kaçırmak acemi işi der dururdum ama bu hafta benimde bir tane kaçtığını söyleyince işçiler acele tarafında altı oğul kovanı attım etrafa.Bakan da oğul çıkarırsa bizim kaçırmamız da doğal karşılanmalı.Hayırlısı bakalım.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf hiç sorma Muhteşem abi acayip habercilik yapmış.
Oğul konusu kaçırmak degilde kovandan çıkan oğullar arıcıyı ilgilendirir, çıkan oğullar benim hatam sonucu çıkıyor şu an tüm arılıga hakim degilim, bir kaç gün içinde olaya inşallah hakim olacagım. Arılıkta öyle gelişmeler varki son kontrölde 8 çıtaya takviyelerim sayesinde gelen kafkas oğula meyletmiş bu olacak iş degil.Havaların bozması ve yağması oğulun en büyük tetikçisidir. Başka sebeblerde var tabi. Bir söz vardı fakir karısıyla, işçiarıda canı sıkılınca anasıyla oynuyor.

Sana bir tavsiye oğula giden kovandaki memeleri kesiyorsunya, o memeleri arılıktaki ağaçlara bir bez içinde bağla, o meme kokusuna oğul devamlı aynı yere konar. Bizim 5 ogulun 4 tanesi meme bağladıgım ağaca kondu.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Gençlere ömür boyu mutluluklar dilerim Allah bir yastıkta kocatsın.

Dr. u tebrik ederim çok güzel kareler yakalamış.

Hele 8. foto :))

Neyse geçmiş olsun olur böyle vakalar.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Yeni evlilere mutluluklar dilerim.Ali bey size ,Muhteşem abiye ve küçük kardeşimize geçmiş olsun.Yoğun çalışmanıza kolay gelsindileğiyle.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Ali abi zamane talebsi işte, bizi il aleme irezil ettibe::)) Dostmu düşmanmı anlamadım gitti.

Vecdi abi saolsasın ben o küçük kardeşin olayını kaçırmışım. Arı sokmuş ağlarken hacı abi gidip para vermiş çocuga hemen sesini kesmiş. Muhteşem abi anlattı.

abi Allah sağlık ve sıhat vesin gerisi hallolur. Bu sıra biraz ipin ucu kaçtı ama bir kaç güne kadar inşallah toparlayacagım.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Selamlar,

ne yazıkki iki günlüğüne gittiğim ineboludan meydana gelen gelişmelerden dolayı 6 gün kalınca çok istememe rağmen seyyithan abimizin oğlunun düğününe gelemedim.
bu gece 11.30'da istanbula gelince şöyle bir haberlere baktım bayağı maceralı bir hafta sonu olmuş.:))
tekrar yeni evlilere mutluluklar dilerken sanada geçmiş olsun diyorum.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Zafer abi hoş geldin. Sende bu sıra çok geziyorsun bvak gezenlere Trakyalı Şenol bir şey demişti, benim başıma bela oldu o laf. Abi sende bu sıra kaşınıyorsun gibi, otur bi oturdugun yerde.
Ne gezip duruyorsunki mahalle karıları gibi::)))

Abi bizde macera çok, şov yaptık yüzlerce kişinin bakışları arasında::(((