28.05.2009

ÇOK ŞÜKÜR..........

Kimin elamanı be::))
Bu anaarılar yola çıkalı dokuzuncu gündü, onuncu günün ilk saatlerinde bir telefon, abi geldiler. Gece saat 01:15. Paket açılıp arılara su verildikten sonra ilk yarım saat içinde solugu Gebze'de aldı. Bekliyorum telefon çaldı abi aşagıya in çabuk dönmem lazım. Hemen aşagıdayım, arabanın kapısını açıyorum, bir tepsi anaarı::)))
Sabır ve umutlarımızın tüğkendiği anlardı. Hatta bir alttaki haberi bitirip noktayı koyduğumda telefon çalmıştı. 0n günlük stres yerini sinir boşalmasına bıraktı. Bunları yaşamayanlara hikaye gelecektir. Dünya masraf ediyorsunuz, elinizde sıfır kalabiliyor. Ayrıcada kaç kişiyi sıkıntıya soktuğum cabası.Hemen arılıga hareket ediyoruz. Zaten pembe metro kovanı saf karniyol için ayarlamıştım.
Yolda giderken kafesleri inceliyorum gene kekler erimiş ve arılar keklere bulaşmışlar. Hemen paketteki tek saf karniyolun kafesi açıyorum üzücü bir durum tüm işçileri ve anaarısı ölmüşler. Bu saflar için çok ugraştım olmadı. Bu saf karniyolları temin edebilmek için çok çaba sarfettim, denemediğim yol kalmadı saf karniyol yok. Birazda anaarı işini bu saflar için geçiktirmiştim ilk üretimlerim F1 olsun diye. Nisan ayının beşinde anaarı bulamayınca anaarı istasyonu saf analı arı satıyormuş, anaarıları alabilmek için kovanları aldım. Bu arıların farkı bu işte. Birisi mayıs ortalarında 30 çıtada çalışırken oğul vermeden anaarıyı degişti. Biriside yolda öldü. Şimdilik safımız yok ama çok yakında olacak hedefim saf karniyol üretmek, bunu yapabilmek içinde suni döllemeyi başarmam gerekiyor. Anlayacagınız nisan başından beri bu anaarıları bir türlü buraya nakledemedik.Bunada şükürler olsun, paketteki diger 10 adet F1 sağ. Bu işte emegi geçenlerene kadar teşekür etsem azdır.
Bu Almanlar kek yapmasını bilmiyor, kekçi Mustafa abiden bu konuda yardım alsalar çok iyi olacak. Yada gelecek anaarıların kekini buradan yollamam lazım. Keki az koyun dememe rağmen gene dünya kek koymuşlar. Kek erimese hiç bir sorun çıkmayacak kanısındayım. Az olsa erise bile arılar yer, bu keki neresine yesinler ki. Hemen arılıktaki pembe metroyu alıp geri dönüyoruz, hacı abide tabiki iştimada yerini aldı çizgili pijamalarıyla, ama resim çekmeyi akıl edemedik.
Pembe metronun asıl misafiri öldü ama degirlerine şimdilik ev sahipliği yapıyor. Kafesleri koydum sarmadılar bir türlü. Zaten tamamı iki çıta arı silkelemiştim. Birazıda geri dönmüş. Mermer ısıtıp kovana koydum gene içerdede beklediğim hareket yok. Bu arada gece saat iki oldu. Kendime bir neskafe yaptım düşünüyorum ne yapsam diye. Suni dölleme çalışmamızda poşette erkek arı taşımıtım. Kaçma şansları yok. Hemen iki poşet ayarlayıp birde sandalye doğru balkona.
Poşetin içine anaarıyı bırakıyorum diğer işçileri metroya silkeliyorum, kafese yeni bakıcı işçiler doldurup tekrar poşetteki anaarıyı kafese koydum sırayla. bakıcıların alayı yanmış simsiyah olmuşlar.
Hepsini elden geçirip bitirdim. Kafesleri tekrar çıtaların üstüne dizdim.

Bu sabah çok erkenden gene balkondaydım, hepsinin durumuda iyi. Bende acayip mutluyum tabiki.

Not: Muhteşem abi tepsiyi geri götürdü, hanımı sakın unutma demiş.::)))

Boğazlı kazak ya.???

9 yorum:

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Gözün aydın derken başın sağolsun.
Saf'ın ölmesine çok üzüldüm.
Demekki kısmet değilmiş moralini bozma.
Gönderdiğin kafesteki arıları benim kafeslere aktardım.
Senin kafesleri dün güneşin altında unutmuşum.
Bu sabah görünce şaşırdım kefes yan durduğu halde kek hiç akmamış.

muhteşem turunç dedi ki...

Yav arkadaş sana ne desem gecenin bir vakti anaların son nakliye işlemi ilk sulama işlemi tarafımızdan yapılsın sende tepsi için hanımdan tırsdığımızı dünya aleme ilan et:)) Bi dahakine yumurta kutusunda getirecem görecen:)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Ali abi çok saolasın. Bende saf karniyol için çok üzüldüm ama bunada şükrediyorum bu kadar süre sonrası bunların sag kalmasıda çok sevindirici, ben hepsinden umudumu kesmiştim. Abi inşallah saf karniyollarımız olacak şu an test ediliyorlar. Sultanbeyli de yaptıgımız keklerin kıvamı hep aynıdır abi, kesinlikle akma yapmaz. 12-13 kilo bala 50 kg. pudra şekeri,1-2 litrede yumuşak olsun diye su katar Mustafa abi.


Muhteşem abi ne oldu, bak dikkat et körükçülükten elemanlıga terfi ettin. Bunu da üstün başarılarını dikkate alarak yaptım, iki senede nerden nereye geldin abi, hala yerinde patinaj yapanlar var. Yanlız akşamki sitemin biraz moralimi, bozmadı degil, sanki ben istedimdi beni tanımanı. Banane beni tanımasaydın::))

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,saf karniyolun ölmesin üzüldüm.Belki amaçladığın hedefe biraz gecikirsin.Sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

Gözün aydın olsun cefakar ve vefakar ALİ kardeşim sendeki bu aşk ve şevk olduğu müddetçe senin başaramayacağın hiç bir şey yoktur,süni döllemede dahil,yeterki sen iste,bizler hep seni takip ettiğimizi vede sana manevi desteğimizi arkanızda hissetmenizi bilmenizi isteriz.Bütün bu çalışmalarında sana allahtan üstün başarılar dilerim.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Vecdi abi sağlık olsun üzülmemek elde degil iki aydır bir türlü getirememiştik, tüm terslikler üst üstte geldi.
Amaçlamış oldugum hedef ise Türkiye'nin hedefi olmalı. Bu arıyı ülkemizde tanıyan yok. Şimdi verecegim kriterleri hiç bir bilim adamı ve arıcı reddedemez. Bir arı düşünün yılın her ayında bu arıyı 15-20 çıtada devamlı tutabiliyorsunuz, bal akımlarında 30-40 çıtaya çıkabiliyor ve oğul vermiyor. Yani en büyük özelligi oğul meylinin çok düşük olması. Şansınızı çok zorlarsanız bu arıda oğul verecektir onuda ayrıca belirteyim.

Zaten arı 15-20 çıtaya ulaştıgında en yüksek bal verimi için gerekli 80 binlik nufusuda yakalamış oluyor.Kovanlarımızdaki arı mevcudu eşittir bal demektir.Başka arılarda 80-100 bin nufuslu arıyı bir arada uzun süre tutma şansınız yok.

Bir başka özelliği çok sakin olmaları.
Bir başka özelliği oğula gitmeden daha kovanda anaarı çalışırken kendi anasını yedekleyip içerdekini yok ediyor. Muhteşem abinin kovandada aynısı oldu, benim safların birisindede aynısı oldu. Zaten bu özelliklerinden dolayı senelerdir Almanya da oğul çok nadir görülüyor.

Hastalıklara dayanıklı oldugu söyleniyor,hijyenik yönleri çok fazla, varovayla mücadele ettigini zannediyorum, elimde geçen seneden kalan 6-7 karniyol melezinde diger kovanlara göre varova yok. Bunuda başka arkadaşlar ayriyeten belirtmişlerdi. Ben onlar belirttikten sonra bu konuya dikkat etmeye başladım. yıllardır bu arının üzerinde çalışanlar neler yaptılar bilemiyorum.Bir arıya bu kadar güzel özelliklerin toplanması tek kelimeyle harika.


Gelelim bizimkilere, bu arıya bilim adamıyım diyenler karşı çıkıyor, kendisini arıcı zannedenlerde karşı çıkıyor. Karşı çıkanların alayıda çapsız kişiler, kapasiteleri belli.

Şimdi bu arıyı Edirne'den Rizeye kadar bir çok gerçek arıcılar deneyecek ve önümüzdeki yıllar verimlerin nasıl artıgını ve ne kadar rahat arıcılık yapacagımızı hep birlikte görecegiz. Oğul engelleyecem diye yapmadığım amelelik kalmıyor, kafayı arı taktımıda vaz geçirmek imkansız ancak anayı kovandan alacaksınki kovana hakim olabilesin. Bizim arılarımız çok iyi diyenler yukardaki kriterlerin hepsini bir arıda toplasınlar bakayım.

Salih abi saolasın, inşallah çalışmalarımız sürecek. Her şey sonuçta nasip, kısmette neler var bilemiyoruz. Bazı işler durup dururken olmuyor, bazı şeylerden fedakarlıklar yapacağızki başarıya ulaşalım yılmak yok.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Ali KArdeşim Selamünaleyküm,

KArdeşim ayın 26 sından bu yana karşıdayım onun için internetim yoktu kızın lap-top'unu aldım ve evin bitişiğindeki modemden de bağlanmak için şifre sorununu bu akşam ancak çözebildim. Ve tabi önce senin sitene baktım bende anaların durumunu merak ediyordum
çünkü onda inanıyorumki türk arıcılığının ilerlemesi noktasında önemli metaryaller (analar) var ve onların başına bir şey gelmeside seni şevkini ister istemez kırabilirdi.
Carniyol anaların sağsalim ulaşmasına sevindim. Ayrıca doktorumuzada teşekkür ederiz.

birde bu koargonun bu kadar gecikmesinide sorgulamak lazım diye düşünüyorum

Başarılar, her şey gönlüne göre olsun.

Allaha emanet ol.

Unknown dedi ki...

Ali abi merhaba öncelikle saf karniyolun ölmesine bütün arkadaşlar gibi bende çok üzüldüm.Her şeyde çok geride olduğumuzu yeni arıcıları tanıdıkca çok iyi anlıyorum hep kulaktan dolma ve eskiden kalma bilgilerle devam ediyorlar.Araştırmaya imkanları zaten yok,öğretmek isteyende yok herkes kendi çıkarının peşinde cebimi nasıl doldursam diye bakıyor.Ali abi kulaklarını iyi çınlatıyorum senin sitede okuduklarımı öğrendiklerimi anlatatıkça hayretler içinde bakıyolar.Burada halkımızda suç yok bence sorumlular kimse onlarda.Sana başarılar diliyorum Allahın izni ile başarıcandan eminim sağlıcakla kal kolay gelsin.Seni izlemeye devam ediyorum..

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Zafer abi kısmetten ötesi yok. Tabi bunlar sonuçta tecrübe oluyor, inşallah bir dahaki sefere daha iyi olacak::)))

Emrah hayırlısı olsun demekten başaka bir şey yok.
Bilgi konusu ise ülkemizdeki egitim şeması ve egiten kişilerin fazla bir bilgisi yok. Bu sanal alem bundan sonra egitimcileride egitiyor, egitimciler bilgili olmazlarsa derslerde çok komik şeyler oluyor.

Biz ilk yardım egitimi aldık, doktrlar bir hafta boyu bize gerekli bilgileri verip birde yazılı sonrada sözlü olduk. Bize bir kimlik verdiler kurs bitti. Geçenlerde sivil savunma uzmanı bize aynı konuda bilgilendirme yapacaktı, uzmanı biz egittik::))