27.05.2009

NEREYE KAÇARSAM İŞLER YAKALIYOR, HER TARAF SOBE

Bu sene tersten kaltık heralde. Anaarı çifleştirme kutularıyla işe bahar gelmeden bir giriştik, hala işlerin ucunu göremedim. Her elimize aldığımız iş yüzlerce parça tutuyor. Bir kutunun 21 tane ahşap parçası var. 60 Anaarı çifleştirme kutusu yapmıştım, 1200 üzeri parçadan toparlandılar. Kutuların çıtası 700 civarı. Yap yap bitmiyor oyuncakları.
Anaarıların kutularına bir çizelge düzenledim, belki ilerleyen günlerde ilaveler yapılabilir.

Binlerce çıta biçildi, seneye yatacağız çünkü iş kalmadı gelecek yıla.
Son başladığım iş ise anaarı kafelseri. Bunlarında sürüsüne bereket. Çinli kardeşlerin basit bir aparatı acayip işe yarıyor nede olsa Ç kalite.
Cemil ustanın kontrolünde kafeslerin denemeleri yapılıyor.
Yalovalı Yusufun begenmediği ıhlamur agacı odunundan kafesler. Bir kısmını biçmedim ama biçilenler 68 tane boy çıktı her boy en düşük 10 kafes veriyor. Ihlamur agaçlarını kafes ölçülerinde biçtik, her iki ucunu deliyoruz, tepside kesiliyor uçlar yeniden planyada delinip tekrar yatara gidip geldikçe boyları kısalıyor. Henüz hepsi biçilmedi, ama bitti gibi bir şey.
Bir kaç günde de oyarız içlerini.
Kafesler bittikten sonra sırada ne var bilemiyorum. Ayrıca son günlerim acayip sıkıcı geçiyor, işlerden yıldım desem kimse inanmaycak, nereye dönsem işler beni bekliyor. Kestaneye bu sene gitmiyecegim, arıları direk Trakyaya götürecegiz. Toplambenimle birlikte 3 kişinin 20 kovan arısı kestaneye bırakılacak.
Hayırlı haberde bir türlü gelmedi gitti. Bu gün onuncu gün::(((
Sabırda tükendi diyebilirim. Ne kadar boşver desemde aklımdan çıkmıyor.

2 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Zevk aldığın müddetçe yorulmaya devam edeceksin.Taaki dermanın kalmayıncaya kadar.Belki kısmı olumsuzluklar seni bazen yıkabilir,fakat yılmayacaksın.Durmak yoook yola devammm.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf kardeşim haberin noktasını koymamla birlikte gelen telefon yorgunlukları giderdi, ilk dört gün sonrası devamlı gerilmeye başlamıştık.Hele son beş gündür canım hiç bir şey yapmak istememesine ragmen, mecburen çalışıyoruz işte. Birazdan ayrıntılar geliyor haber yüklü saat 13:00 de yayında::)))