11.05.2009

SÜREÇ HIZLA İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR

Karbon(co2) gazı adaptörü.
Hiç hesapta olmayan bir şey oldu. Bu tüpün içi 10 liraya doluyor, tüpün depoziti 380 lira. Tüpü iade ettiğimde 380 geri ödenecek. Tüpün iadesi var ama vanada elimizde kalacak, oda 80 liraymış. Artık her şeye o kadar alıştımki hiç acıtmadı desem::)))
Çok tehlikeli oldugunu söylediler, yakından canlılara tuttugunuzda eksi 72 derece de donduruyor.
İlk denemeyi üç anaarı ile yapıyorum. Bakalım masada ne gibi sorunlar çıkacak. Şu an anaarıların eşleşme olgunluguna erişmesini bekliyorum. En olgun zamanları 6 ile 15. gün. Daha sonraları anaarıların cinsel organları esnekliğini yitiriyormuş.
Anaarı çiftleştirme kutusunun çıkışına elimdeki ızgaralardan birisini keserek anaarının dışarıya çıkmasını önledim. Bu akşam anaarıları kafesleyip çıkıştaki ızgaraları açtım.
İnşallah bu iş bu sene olacak. İşe başlamayıncada ne gibi sorunlarla karşılaşacağım bilemiyorum. Bu iş için hiç egitim almadım ama mütiş yazılar okudum. Dünya kadar filim bulup izledim. halada araştırmalarım sürüyor.
Bu gün 11 mayıs 2009 tüm kutuları iş çıkışı baştan sona kontrol ettim. Henüz kovanlara bakamadım yarınada kontrolde olmayan kovanlarıma bakacağım. İlk başta ikişer çıtayla arılandırmıştım anaarı kutularını. Hemen hemen hepsinde minik minik dalaklar vardı.
Anaarılarımın büyük bölümü eşleşip yumurtaya başlamışlar, acayip sevindirdiler beni. Bunlar F1 karniyolun kızları, büyük oranda saf olmalarına ragmen saf diyemiyoruz. Onun için bunlar karniyol F2 olacaklar, içlerinde çogu F1 ama tanımlama yapacaksanız F1 ler safın ilk kızı oluyor.
Bu sene en büyük hedefim saf karniyol üretmek. Dışarıya bağımlı olmak istemiyorum , inşallah bu iş olacak. Başkaları yapıyorsa ben veya biz niye yapamayalım ki.
Bu haberi yaptıktan kısa süre sonra, bir arkadaşımdan güzel bir meil geldi.
Çin Bambu Ağacı:
Çin Bambu ağacının yetişmesi, olumlu ısrar için güzel bir örnektir.
Çinliler bu ağacı şöyle yetiştirir:Önce ağacın tohumu ekilir, sulanır ve gübrelenir.Birinci yıl tohumda herhangi bir değişiklik olmaz.Tohum yeniden sulanıp gübrelenir.
Bambu ağacı ikinci yılda da toprağın dışınafiliz vermez.Üçüncü ve dördüncü yıllarda her yıl yapılan işlem tekrar edilerek bambu tohumusulanır ve gübrelenir.Fakat inatçı tohum bu yılda da filiz vermez.Çinliler büyük bir sabırla beşinci yılda da bambuya su ve gübre vermeye devamederler.Ve nihayet beşinci yılın sonlarına doğru bambu yeşermeye başlar ve altı hafta gibi kısa bir sürede yaklaşık 27 metre boyuna ulaşır.
Akla gelen ilk soru şudur :Çin bambu ağacı 27 metre boyuna altı hafta da mı Yoksa beş yılda mı ulaşmıştır?Bu sorunun cevabı tabii ki beş yıldır.Büyük bir sabırla ve ısrarla tohum beş yıl süresince sulanıp gübrelenmeseydi ağacın büyümesinden hatta var olmasından söz edebilir miydik ?...
Bir başarının şartları her zaman çok basittir.
Bir süre için çalışın, Bir süre tahammül edin.Her zaman inanın Ve hiçbir zaman geri dönmeyin.

8 yorum:

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Hadi kolay gelsin.
Allah utandırmasın.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

o tüple ne yapacağını anlamadım ama sana tüm kalbimle başarılar diliyorum.

muhteşem turunç dedi ki...

Eskiden gazoz imalatcıları da böyle şeyler kullanırmış hayırlısı ballı gazoz işine de girecen galiba

Şükrü KOCA dedi ki...

Allah muvaffak etsin Ali Abi
Sizin de dediğiniz gibi ilk başlarda bazı problemlerle karşılaşsanız bile sonunda başarılı olabileceğinize inanıyorum.
Başarılı sonucu merakla bekliyorum.
Selametle kalın.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey yeni çalışmanda başarılar dilerim.Plaka vergisi istemem.Hayırlı haberleri beklerim.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Ali abi Allah razı olsun.

Zafer abi o tüple ne yapılırki, denize dalıp zıpkınla balık avlayacagım::))
Dualarına ihtiyacım var.

Muhteşem abi ne gazozu,bir yapmadığım meşrubatçılık kaldıydı zaten::))

Şükrü hocam bakalım ne gibi sorunlar çıkacak. İşe başlamayıncada bunları görmek imkansız. Bu işi ilk yapanlar 250 sene ugraş verdikten sonra başarmışlar 1927 yılında. Ozamanki teknolojiyle yapılıyorsa şimdi çok rahat yapılabilir.

Vecdi abi ilk ayırdıgım anaarılar şampiyonun kızlarıydı, bir gün sonraki oğul kontrolünde başka çıkmak üzere anaarı memelerine denk geldim. Kıysamda şampiyonun kızlarına zoraki kıyacaktım. 23 numarayı hazırlamıştım, nasip 24 numaralı kutuyaymış::))
İnşallah başaracagım yola çıktık, başarmadanda dönmek yok.
Çok yakında 24 numaralı kutuma gidecegim, hiçte teklif vermiyor, vijdansız Hamdi.!!!

Θεοδόσης Κατσαρός dedi ki...

Good morning and I wish you to have good crops!

nuri dedi ki...

s.a.
ali abi sizi uzun süredir takip etmekteyim. Öncelikle tebrik ve takdirlerimi sunarım. Bizlere güzel örnek oluyorsunuz.
Anladığım kadarıyla Suni dölleme yapacaksınız umarım doğru anlamışımdır. Çünkü sonuçlarını büyük bir merakla bekliyorum. Gerçi sonuç belli!
Allah yar ve yardımcınız olsun. Allah ın selamı üzerinize olsun.