10.01.2010

ADAPAZARA GELİRMİSİN? SORU BU::))

Bu hafta sonu cumartesi iki günlük birden çalışıp, anaarı çiftleştirme kutularının işi bitti sayılır çok az bir işten sonra montaja geçilecek. Neden iki günlük çalıştım, Saim abiyle Nimet abi Adapazar'a yer bakmaya gideceklerdi banada sordular. Gittikleri yerde bana yabancı bir yer degildi aslında. Dedim bari sizi kırmayıp geleyim.
Saim abiyle Nimet abi yolarda çiçek açmışmı diye birbirlerine bakıyorlar. Geçen geldiklerinde her taraf kıp kırmızı ballıbaba çiçekleri doludu dediler. Sordum geçen sene ne zaman geldiniz daha 20 gün sonrasıymış::))
Sabahleyin kahvaltı yaptıgımız tesiste bir bal standı. İçersi tıklım tıklım ve seyahat acatalarıda yerli yabancı turist getiriyordu. Millet hastamıdır nedir
sabahın köründe İstanbul'dan buraya kahvaltıya gelinirmiş.
Biz tabiki iş icabı buradayız, hastalıgımız filan yok yani::))

Nimet abilerin geçen sene arılarını koydukları yerin sahibi Osman abi. Osman abi bir se senelik arıcı ve kasabadakilerden menmun degil bilgi ve yardımcı olmuyorlarmış. Bir işten anlamadınmı zor diyor.
Arılarını hiç sıkıştırmamış, bir tanesinde saysak 200 arı yoktu ve hayvan o kadar yerede yavru yapmış. Kovanın haline bakın bu arıda zayıf ve arılar sıkıştırılmadıgı için hem yavru yapamıyor, hemde çok bal harcıyor.
Çok zayıf kovanına mudahale edip, güçlü kovandan bir çıta arılı bir çıtada yavrulu ve arılı takviyesi yaptım. Kovana koku olarak sogan doğrandı ve kafes olmadıgı için anaarı kibrit kutusuna alındı. Kovanında çıkışını kapattım. 4 Gün sonra aç ve anaarıyı arılar çıkaramadılarsa
sen sebest bırak dedim ve sıkıştırma uygulamamızı gördü ve çok menmun oldu.

Saim Ahmet Gürel, körükçünün kaçanı bu. Çok filim alınca bir internet kafede makinayı flaş diske boşalttık ve kaçış flimide kayıt olamayıp silinenler arasında çıktı.
Saim abi birazdan işi bırakacak.::))
Arılar sıkıştırılsaymış durumları daha iyi olacamış. Çünkü yemek için gittiğimiz lokantacı dediki benim arılarım 10 çıta üzeri diyor macır işide biliyor.
Geçen seneye göre bu sene çok çiçek yok dediler. Ben geçen seneyi bilmiyorum. Geçen sene heralde Oktay varmıştı. Daha kışın en sert bölümündeyiz. Ayrıcada bu sene hiç bir yere kış gelmiyor. İşleri bitirip etrafı geziyoruz. Birde dağ bayır farketmiyor internetten istediğiniz yerlere girip bakabiliyorsunuz.
" Yeni arıcılık bilgi paylaşım merkezi ve arıcılık bilgi formu"muzada çok uzaklardan kablosuz bir dalıyoruz.
Foruma üye olanların daha çogu üye olmalarına rağmen meillerindeki cevabı onaylamadıkları için üye sayılmıyorlar.

Yer işinde ufak tefek sorunlar çıksada iş halloldu. Bu kadar işten sonrada yemek hak edilmiştir heralde.::))
Bu garsonlarada resim çekmeyi bir öğretemedik gitti. ters açıdan bu kadar çekiliyor.
Ben çekince makinaya can geliyor::))
İşlerimizi bitirip geri dünüşe geçiyoruz. Trafik yogunda degil fakat birisi yoldan çıkıp takla atmış. Durmadan bu kadar resim alabildim.
Sabah geçerken bu arılıgın fotosunu almıştık ve dönüştede gene filim ve fotoları alınacaktı.
Bir sürü karakovan çeşidi. Ayrıcada karalahanaları gördünüz, biz böyle bakar iken yan taraftaki ev boşaldı ne oluyor diye. Bir kaç gün sonra diğer filimlerimizde gelecek. Arılık yer sorunundan otobanın tam bitişigi ve burada kırılan arıların haddi hesabı yoktur.

Burası Rizeli Kamil diye birisinin karakovan arılıgı.
Kendisi evde olmadıgından çayını içemedik, bir dahaki sefere çay sözünü alacak hesabına eklemişim.

Çeşitler karşınızda.
Akşam olmadan Gebze'deyiz. Güç böyle bir şey demekki. Daha önce cıvık şurubu 1 haftada çekemeyen işçi arılar, güçlenince 4 günde çok koyu şurubu uçuruyorlar.
Ben zehirledikçe bunlar çoşmaya devam ettiler.
Nerde şu invert için yazıp çizenler konular açanlar, öpülenler ve kaşınanlar, filin tarifini yapanlar, yok böyle olamaz diyenler, varmı elinizde böyle bilgi ve belgeleriniz getirin hele. Neredeyse iki gün arayla bu kovandan yayın yaptım.
Karakovan yedinci petege geçmiş durumda, bu petek yukarda saydıklarıma gelsin.::))
Hacı Seyithan abi yok biz demlenen çayları yudumluyoruz.
Resimdekiler soldan saga Mustafa Öztürk Nimet Çavuşoğlu ve Saim Ahmet Gürel.Mustafa Nimet abinin kayınçosu.

Yeni bir saldırgan arı hikayesi daha. Önden 70-80 filan arı soktu, arkamdan kaç tane sayamadım dedi biz gülmekten krizler geçirdik. Arı o kadar kinci ki ertesi gün evin önünde faili beklemekte::))

8 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Yaw bensiz nasıl geçti boğazınızdan be:) Nimet abi telefonda diyorduki bu kadar neşeli adam nasıl kalp krizi geçirdi işte böyle:)

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Leyleği havada görenlerdensin.Bakıyorum yine yollara düşmüşsün.Yine aklından ne geçiyor.

SLM ve Muhabbetle...

Unknown dedi ki...

Selamlar Ali abi,Rize,li abimiz memlekette karakovan bırakmamış nerdeyse.Güzel gezi olmuş sağlıcakla kalın.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey ,hafta sonunu iyi degerlendirmişsiniz.Kamil abi karakovan kolleksiyoncusu gibi.Mustafa abiye geçmiş olsun.Saglıcakla kalın.

TUNCAY ERDEM dedi ki...

Ali Abi geziniz guzel olmus..Bende gecen sene ferizlide Saim abilerle beraberdim.. Baharda Cok guzel gelisiyor ari orda.. Ama tabi uzak yer ve basinda olamazsan guzelde ogul veriyor kovanlar:)

Unknown dedi ki...

Ali abi,
Esas iş maskesiz körükçülük yapmakta, bakan koruması pardon körükçüsü olmak kolay değil, her türlü saldırıya göğüs germek gerekiyor,
Video harika, seyrettikçe gülüyorum.
Aslında seyahatlerin emekliler tarafından düzenlenip bize haber verilmesi lazım. Bizlerin izin kağıdı biliyorsun süresiz. Biz leyleklerden daha hızlıyız.
Selamlarımla,

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi niye geçmesinki, ikramı gerimi çevirseydik. Öyle bir soruyorsunki, nasıl boğazınızdan geçti diye, sanki yetim malı gasbettik be::))

SLM. Yusuf leylek giç gözümün önünden ayrılmıyorki, bizimkiler şimdide Rize'ye uçak kaldıralım demeye başladılar, biriside buna inanıp ne zaman geliyorsunuz diye karşılama çıkacakmış. Ne günlere kaldık::))

Emrah karşıdan görebildiğimiz kadarıyla bayagı bir karakovan çeşidi vardı. Tam karakovan koleksiyoncusu gibi. Gezi güzel olmazmı be::)))

Vecdi abi sağolasın, Mustafa abiye zaten yeterince geçmişti::))


Tuncay seni ve abini andık zaten kulaklarınız çınlamıştır. Bu arada oğluyun gözü nasıl oldu, inşallah alerjisi filan yoktur. Bir daha çocugu Muğla arısının civarına sokma::))

Saim abi maskesiz körükçülük degilde birisinin Tekirdag'da arılarına düzenleme yaptım, bilirim maskesizlik zor iş . Daha sonra birisi bir perde yürüttü, bu seferde dışarsını göremiyordum::))

Video gerçekten güzel olmuş. Adam elleriyle arkasını işaret ettimi, kendimi tutamıyorum.::)))

Emeklinin kendisine faydası yokki organize yapsın. Hepiniz kalın sağlıcakla.

Balcı Sarıefe dedi ki...

Ali Bey ,
Arılar bu kış çalıştı ve yavru yaptı.Bahar mevsimi nasıl geçecek bilinmez ama eskiden erken gelişen arılar iyi olmazdı .Çiçeklerin geç açtığı yıllarda bal rekoru kırardık.Ha sahi bir de çiftli yıllarda çok iyi sezon yaşıyorduk.Tekli yıllarda kıtlık olurdu.Bakalım bu sezon hangi kural gerçekleşecek.Bana iyi bir bal yılı olacakmış gibi geliyor siz ne dersiniz?.Selamlar.......