29.01.2010

PASTIRMA İŞİ VE AFYONUN KAYMAGI VARDIRYA.......

Arıcı bir ahbabımız vardı. Kendisiyle sanal alemden tanıştık, birgün nerdensin filan derken Tokat'lıyım dedi neresinden Yeşilyur. Yokya bizim müdürümüzde oradan filan derken samimiyet iyice arttı.
Bu sıralar müdürümüz izindeydi, tabi memleketinede gidince bizim Ezcacılık yapan Ayhan Babacan Ali abi buralardan bir isrteğin filan varmı dedi. Yok kardeşim canının sağlıgı dedim abi ille çemen yollayayım diyor, severmisin?
Dedimki çemene acayip sinir olurum. Neden derseniz acayip ekmek yediren bir şey, boşuna iştahınız kapandıgında filan doktora gitmeyin. Alın bir çemen tok otursanız çiftli ekmek bitirip kalkarsınız::))
Bunun için hiç sevmem, senmisin sevmeyen. Müdürüm memleket dönüşü telefon etti gel bir paketin var bozulacak filan vardır diye.
Paketi eve getirip bir açtımki, bir sürü çemen, acıka,Zile pekmezi ve bir tomar kalem.
Hemen Ayhan'ı aradım, Ayhan bu ne diye, abi kusura bakma, aceleyle bu kadarlık oldu diyor hala.
Bu kadar çemen olursa ancak pastıma imalatında bitirilir.
Bu sıralar sinirim tepemde anlayacağınız.
Aradan bir gün geçti ben iş icabı yerinde tespitler dolayısı için dışardayım. Diyorlarki bir paket geldi. Arkadaşlara dedim nedir bilmiyoruz, nereden geldi dedim Tokat'tan diyorlar.
Hemen ayhanı aradım, bana bir şey filan yolladınmı diye yok abi dedi. Bende arkadaşlarıma dönüp dedimki paketi teslim almayın.
Paket geri gitti, yav kim yollayabilir ya yanlışlık varsa bir başkasınınsa diye düşünüyorum. Bu arada Gebze'de 50 civarı Ali Türk var. Bana geldiysede nasılsa iade edeceğim tanımadığımız birinden gelen paketi ne yapalımki.
Aradan üç gün geçti kar kış kıyamet nasılsa iade edecegim diyede üstüne düşmüyorum. Bir meil geldi, Ali abi sana bir paket yollamıştım, teslim tarihi geçti hala postanede duruyor diye.
Bu kişi ise Ahmet Acaroğlu, bir akşam az bir msn muhabbetimiz olmuştu. İllede kutuyla kış günü arı istedi, birazda fazla asıldı bende konuşma bitince engelledim. Hala msn de engellidir::))
Birilerini engelleye engelleye engelci olduk zaten::))
Ahmet ise sinirimi iki katına çıkardı.
Salı günydü hışırın orada Saim abiyle hamsileri yuvarladık, dedimki bir paket varmış gidip paketi alalım.
Paketi bir açtıkki içinde başka bir paket daha çıktı.
Diyorki bunuda Dr.Muhteşem beye iletirseniz çok menmun olurum.
Nerden bulur beni böyle püsküllü işler bilmem ki?
Paketten gene bir sürü çemen, Zile pekmezi ve ayrıca birer kavanoz üzüm pekmezi çıktı.
Sayın doktorum buralara gelir iseniz paketinizi iletecegim, aksi hale sen bilirsin.
GELELİM KAYMAK İŞİNE........
Milletin işi gücü yok benimle ugraşıyor. Bu vatandaşta güya bize katkıda bulunurken kafa bulmayada devam etmekte. Bir gün Ali Türk kadar başınıza taş düşecek haberiniz olsun. Buna benzer bir meil gelmişti, onu silmiştim. O meildede aynı taktikle kovana iki anaarı veriyorduk, gazozla bayılttığımız anaarıların iğnesini kesiyoruz ve birbirlerini öldürmüyorlarmış. Bu akıllı anaarıların içerde birlikte yaşayıp yaşayamayacagına iğne karar veriyor sanmakta.
Gazozun markası önemli degilmiş::))
Buyrun aynen meil bu, 2 ayı geçmiştir geleli::))


selamun aleyküm ali bey ben sizi konyadan takip eden biriyim isimim mesut ve şimdiye kadar bütün yazdıklarınızı tasdik ediyorum allah razı olsun hizmetleriniz için aciz hane bizde küçük 1 hizmet ilave etmek istiyoruz bu ana arı işaretleme ile (eger kabul ederseniz )şimdi iş şu:


POŞETİN İÇİNE ANA ARIYI KOYDUKTAN SONRA HERHANGİ BİR GAZOZ ALIP (KÜÇÜK ŞİŞE)GAZOZ ŞİŞESİNİ İYİCE SALLAMALI VE SONRA GAZOZ ŞİŞESİNİN AGZINI POŞETLE BERABER BİRLEŞTİRİYORUZ SONRA GAZOZ KAPAGINI YAVAŞCA GEVŞETİYORUZ TAŞIRMAMAK ŞARTI İLE BUNDAN ÇIKAN GAZ ANA ARIYI AZ BİR ZAMAN İÇİN BAYILTIYOR VE İSTEDİGİMİZ MÜDAHALEYİ YAPIYORUZ HEPSİ BU


benim blogum yok sizler hizmetleri daha iyi aktardıgınız için bu mail li düşündümbende sizin gibi karniyol düşünüyorum türkiye için ve bu yüzden fransadan karniyol getirttim fakat bizim insanlarımız anlamıyor illede kafks diyor zaten sizde bunu daha önce defalarca belittiniz lafı uzatmaya gerek yok.yakında fransaya gidecem nasip olursa fırsat bbulursam sizi nasıl ziyaret edebilirim istambula iniş yaparım ekseriyet


(bir masuru yoksa tabi)
Allah cemi cümlemize akıl versin::))
Bire gafil, anaarı bayıltacaksam bende karbon tüpü var, süni döllemede kullanmak için 380 lira bayılmışım, birde başımıza gazoz hikayesi çıkarıyorsun.
Görüldüğü gibi kareşimiz bize Konya diyor ama ülkemizden katkısını yaptı::))
Yukarda dedimya nerde püsküllü bela var buluyor. Beni bir rahat bırakın, hacısı, benle ugraşır, hocası benle ugraşır, akıllısı delisi benle ugraşır, bunlar yetmiyormuş gibi doktorumda bizle ugraşmakta.
Bir gün görmeden ölüp gidecem bak. Sevende sevmeyende uğraşmadan duramıyor.
Bi rahat bırakın rahat::)))
Ben olmasaydım bu arıcılar ne yapacaklardı bilemiyorumki::)))
Bu arada Laktik asitle alakalı bir katkı geldi.
Emin Benli abimiz yıllardır ben laktik asit kullanıyorum diyor, İşte yorumu.
"emin benli dedi ki...
Benim yıllardan beri kullandığım laktik asit nihayet hak ettiği yere gelmeye başladı.Tecrübeyle sabittir ki hiç bir yan etkisi yoktur.fazla attım diye tasalanmayın diğer asitler gibi arıları kavurup yakma ihtimali yoktur.Basit ölçüsüde altı ölçü suya bir ölçü laktik asittir.işçiliğide abartıldılığı gibi değildir.sprey olarak çıta aralarına ve kovan iç duvarlarına sıkın.keyfinize bakın.Bazı formik asit fanatiklerinin tüm çabalarına rağmen varraodan kovanları sönerdi bunu ben değil kendileri bloglarında yazarlardı.Ali Türk'e teşekkürler."
Kalın sağlıcakla, ocak ayıda bitti.

8 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Bak bir kere daha ocak ayının bitmesine 2 gün var. İkincisi bir gün görmeden ölüp gidecem diyorsun ölmek öyle kolaymı be ben bile dr ken ölemedim halbuki ne uğraşmıştım:)Ayrıca rüyamda beyaz münübüsü olan biri benim çemenleri iç etmiş gördüm hayırdır inşallah:)

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Bizler dostların olarak sana yardım etmek üzerimize düşen bir borçtur.O sebeple diyorum ki ;sana gelen kaymak,pekmez vesair gibi kolilerle uğraşmana gerek yok,bir telefon et yeter.Anında sorununu hallederiz.

Dostlar bugünler riçin değilmidir:)

SLM ve Muhabbetle...

Ahmet ACAROĞLU dedi ki...

Ali abi kusura bakma çemene bukadar alerjin :)) olduğunu bilseydim inan çemen göndermezdim.
Ben daha önce tatmamışsındır diye memleketin meşur pekmezlerini ve çemenini göndermiştim aslında aklımda daha farklı şeyler vardı ama tam adresin olmadığı için ulaşır ulaşmaz terettüdlerim vardı zaten o yüzden kargoyla değil ptt ile gönderdim neyse bidahaki sefere inşallah onlarıda gönderirim ayrıca o akşam okadar canını sıktığım için özür dilerim saygı ve selamlarımla .....

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

Ali Bey
Selamlar kaymak gönderen olmamış sana hakiki manda kaymagı göndermek isterdim ama bu kaymak posta veya kargo ile gitse bozulma ihtimali fazla ama Allah nasip eder bir gün işim düşerse gebze belediyesi malum adres mutlaka elden getirmeyi arzu ederim selamların en güzeli ile selamlarım

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,Muhteşem abinin adresi yokmuki sizin vasıtanız ile yollanıyor.Afiyet olsun.Saglıcakla kalın.

Unknown dedi ki...

Sevgili Ali Abi,
Bana nakliye bedeli olarak verdiğin çemenler seninkilermi yoksa doktorumun mu?? Çemenin yanında başka şeylerde vardı haberin olsun doktorum.
Selamlarımla,

onderharman dedi ki...

selamlar
gazozlar ilaçlımı değilmi.nuri alço arıcılığıma başladı.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi şu ana kadar 45 tane ocak bitirmişim, bir gün göstermiyorlarki, abi sende olmasan ne yapardım bilemiyorum. Ölüm konusunda tecrübem yok çünkü daha hiç ölmedim::))
Rüyanda gördügün beyaz münübüs, gelen paketi postadan alan münübüstür de, rüyanın gerisini sakat görmüşün, senin paket bende açılmamış vaziyette duruyor. Münübüsçü degilde ben iç edebilirim, gel paketini kurtar. Benim çemen ve pekmezler bittimi sıra seninkilere gelecektir::)))

Slm, Yusuf ne kadar iyi dostlarsınız::)) Fakat şimdilik üzerinize düşen borçlar sizde durabilir bence sakıncası yok.

Ahmet, canımı sıma, bak kötü oluyorum.Kış günü arımı olur baharı bekle, dedik sen ısrar ediyorsun. Şİmdi kutayla arı verilirmi, bahara bir çıkayım elimdeki nalar herkesten önce baharda bana lazım. Bir sürü kovan var, yüzlerce kutu gözü var bunların sistemli işleyişi için elimde bulunanları baştan kendim kullanmalıyım. Sabret merak etme inşallah herşey gönlünce olacaktır.


Hilmi abi nasılsa tanıştık, Gebze'ye kardeşine geldiginde benide ziyaret edeceksindir. O zaman adı bile ağzımı sulandırdı neydi manda kaymagı. O dediginden kendi ellerinle getirisin bozulmaz ::)) Seni Gebze'de dört gözle bekleyen birisi oldugunu unutma::)))
Ayrıca ziyaret önemli hele akraba ise dahada önemlidir. Gebze'ye geldiginde beni es geçebilirsin::))

Vecdi abi bende anlamıyorumki.Birde bu iş bir akşamlık belkide yarım saatlik muhabbetten sonra oldu, iyiki bir kaç saat muhabbet etmemişiz, Ahmet bize Zile'yi yollardı yoksa::)))
Yav acayipde mahçup etti bizi::((

Saim abiciğim sen yemene bak, prapakatörlerin oyununa gelme. Sana vermiş olduklarım kendime gelenlerdendi. Doktor bu hem kilo aldım diyor hemde gözü sagda solda::))

Önder bilemiyorum, fakat gazozun içindeki karbon gazını bahsediyor Konya'lı yardımseverimiz::))
Çünkü arılar CO2 gazıyla bayıltılıyorya.

Hepiniz kalın sağlıcakla.