3.03.2010

DOKTORDAN AZ KULLANILMIŞ ARI, SATILIKTIR

Sayın, Dr.Muhteşem TURUNÇ güya hobi arıcılığı yapmaktadır. Hafta sonrarı Tekirdağ Ereğli'sindeki yazlığına gidip dinlenecegine:::)))
İki gün arıların işlerine koşuşturmaktan ne diğer işlerine bakabiliyor, nede yazlıkta dinleniyor. Yeni yeni uyandı, diyorki yav benim 10 kovan arım olsa balını nasılsa satmıyorum, bu bal yemeklede bitmez, ee o zaman 30 kovanla niye kendimi bu kadar yorayımki demekte.
Çaktırmadan yazın yapacak oldugumuz sağım işine son vermiş gözüküyor::))
Gerçi biz 10 degil 5 kovan arıyıda sağarız, sağımlarda hiç bir zaman koloni sayısını önemsemişizdir.
Muhteşem abi gazeteye ilan vermiş sahibinden satılık arı diye, bende ilanı begenmedim, böyle ilanmı olur.
İlanı buradan yeniliyorum.
Doktordan az kullanılmış arılı kovanlar satılıktır.
İlgilenenler aşagıdaki adrese mail atabilirler.

6 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Yaw zaten sen senede bir gün uğramazsan benım oraların boynu bükük kalır ba:)Elimde arı kalmasa bile ...hımmm yav neyi sayacaz o kadarda değil.:)

adem yamak dedi ki...

ali abi videoları seyrettim .bizim köyün her tarafı kestane olmasına rağmenkovan başı 5 kğ mı kimse geçemiyor hatanın büyüğü bizlerdekesstane açıyor enkuvvetli arılar 12 /13 çıta birde köyde aşılımkestane yüzde yirmi civarında deniliyorki yabani kestane azbal verirnekadar doğru bilemiyorum.geçen sene 29 kovana 5 çuval şeker harcadım buna rağmen arıları birleştirip 15 kovana indirdim kestaned 13 kovandan sağım yaptım72 kğ bal aldım aynı kovanlardan trakyada 8 teneke bal aldım.şuna kesin olarak inandımki ya karniol arıyla yada yerli yörenin arısıyla arıcılk yapmak lazım kafkas arısı
bizim bölgeye göre değil
. çalışmalarınızda başarılar dilerim adem yamak yeftin kovancı.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi gerçek diyorsun, ben sana uğramadımmı benimde boynum bükülüyor. Bu sene sağıma daha çok doktor istiyorum, senede birde olsa doktorların elinden yemek yemek bambaşka bir şeydi.

Biz oraya gelelimde sayacakta sağacakta bişi kesin buluruz::))

Adem arıcılık güç üzerine kuruludur. Gerçi dünyanın da kanunu bu yöndedir, güçlü olanlar bir çok konuda daha başarılı olmuşlardır.

Yerli arı diyorsun, bu yerliyi bende eskiden derdim, şimdi bakıyorum yerli diye bir arı yok. Varsada bunun safları olacak, bir arıya yerli diyebilmen için o bölgede sadece yerli dediğin özellikte binlerce kovan olmalı. Bilmeden konuşabilirsin, fakat geldiğimiz konumda söylenecek söz için bir şeye isim koyarken bunun soyunu bilmek safları yada damızlıkları bir kenarda tutmak gerekiyor. Bunlar ülkemizde kafkasın dışında yok, o zaman neyin yerlisi?

Güçlü arılar 80 bin civarında nufusa sahip arılardır, bu güçteki koloni ise 3-4 gün nektar buldugunda bir kat balı depolar, bu güçteki arının ırkla filan işi yoktur, yeterki arıyı bu güce getir ırk ne olursa olsun farketmeyecektir.
Aziz Nesin ne demişti, hani bu ülkenin bilmem kaçı.... onlardan gerçekten çok var, ne söylenirse yemeyede devam ediliyor.
Kalın sağlıcakla.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,Muhteşem abinin arılarına fazlasınca talip çıkacaktır.En iyikararı muhteşem verecektir.Adem arı bulundurmamızdan temel 2 amaç vardır,Polinasyon digeri arı ürünleri.Arıdan bal alamadıkdan sonra benim arının ırkının eko tip veya falanca ırk olmasının önemi yoktur.Saglıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Vecdi abi dediğin doğru, ben reklamı yapınca arılar 2 günde satılıp bitti. İşin garip tarafı komisyonumu alamıyorum::))

Ben veresiye alımlarda harman vadeli yapardım ödemeyi, bu doktorda vade ve tarihide yok.

Bal Böcüğü dedi ki...

selamunaleykum ali bey. ben kocaeliden yusuf. kovanlarımı bölmek ve hazır ana vermek istiyorum. ana arı temininde bana yardımcı olabilirmisiniz. yani ana arı satışı yapıyormusunuz bu seneki fiyatlar nedir bilgi verirseniz çok sevinirim. yeni sezonun bereketli geçmesini dilerim. saygılar.
yusufsalmaz@hotmail.com