13.04.2010

MUCİTLİKTE SINIR YOK::)))

Forum üyelerimizden Yozgalı bir kardeşimiz bu aparatlarla anaarı üretmiş. Anaarı memelerini av fişeklerininde barutla saçma arasındaki tapaya tutturmuş. Boş kovanlarda kafes olarak düşünülmüş.

Ali Şekerli'nin enjektör sistemine yakın bir yöntem.

6 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Yav böyle fişekde dünyaya gelen ana nın kızları saldıgan olur gibi ama:)) neyse işte akıl bu abi arkadaşa selamlar..

Θεοδόσης Κατσαρός dedi ki...

Very good!
I wish for all people to use munitions for purposes like you!
My best wishes!

Unknown dedi ki...

Ali Abi,
İnşallah boş fişekleri kullanan arıcı arkadaşımız kullanılmış fişeklerden faydalanmamıştır. Çıkan ana arılar barut kokusundan etkilenmezler.
Selamlarımla,

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi önemli olan çare üretmek. janter parçaları vardıda bizmi kullanmadık. Vatandaş kendi sorununu çözmüş, fikir çok güzel.

Theodosis Katsaros, what if I like you to take advantage of beekeepers publish on my blog, I'm still etmekye services. I want to thank you for your interest. I wish you success in your work.


Saim abi, yav avdan sobnra yapılmıyorki bu işler, yada atış yapıp sonra kafes yapmadıkki::))

Kullanılmış fişekte sorun çıkmazki, bu tür malzemeleri daha kullanmadan arılı kovana verirseniz her tarafında gerekli tüm temizlik ve izole işleri yapılır. Önemli olan çalışmanın güzelliği, bu çalışma bir çok kişide başka fikirler uyandırmıştır. Önemli olanda insanlara bir şey verebilmek. Kalın sağlıcakla.

Mesut dedi ki...

Sayın bakanımın dediği gibi Janter aparatları vardı da kullanmadık mı. Ben bunu üç yıl önce yapmıştım. O zaman bu tür aletleri yabancı sitelerde görüyorduk. Kovanlar 16 lık 12lik fişekler biraz büyük gelmişti. Yüksük tutucu plastik tapaların yarısını kesmiştim ortadan açtığım bir deliklede vidaya monte ediyordum aynı zamanada çokta kullanışlı. Bütün arı doslarına selamlar.

Mesut dedi ki...

Sayın bakanımın dediği gibi janter aparatı vardı da kullanmadık mı. Ben bunu 2007 yılında hazırlamıştım o zaman bu tür aletleri yabancı sitelerde görüyorduk. Allaha şükür şu an orjinallerine ulaşabiliyoruz. Kovanlar 16 lık tüfeler için olandan önce 12 lik denedim büyük gelmişti. Malzeme aynı zamanda kullanılıda yüksük tutucuları plastik tapalatın yarım hali bir delikle vidaya tutturuluyor. Bütün arı dostlarına selamlar.