3.08.2010

2010 YILI AYÇİÇEK BAL HASADI

2010 Yılı ayçiçek bal hasadı ve sağımını yaptık.
Bu sene bir çok gözlem yapıldı, bunları sırasıyla paylaşacağım.
Bu sene bir çok arıcı Trakyada perişan oldu, hiç kimse doğru dürüst hasat ve sağım yapamadı. Zaten bal fiyatı açıklandı eyvah dedim bal yok.Bir çok arıcı tasını taragını toplayıp sagım yapmadan çaresizlik içinde başka yerlere gitti.
Ben arılarımı Trakya'ya bırakalı 24 gün oldu. Çok şükür durumlar başkalarına bakınca süper.
3-4 tane filim çektik bir tanesi aşagıda, iki filim tek kovana ait, filimleri birleştirdiğimde siteye yüklemek imkansızdı, onun için bölüp orjinal haliyle yükledim. Filimlerde en ufak kesme yok.
Biz arıları buraya bırakalı 24 gün olmuş ve bu arılar Şile'de sağılıp geldi, bir düşünün arının üçüncü katı olmasa bu arıda yavru kalırmıydı.

Muhteşişem abiyi körükçülükten kalfalıga atadım. Yeter be diyecek hale geldiğini gözlemliyorum. Yıllardır körükçülükten çıkamayanlar utansın.
Muhteşem abim bundan sonra benim arıcılıkta kalfamdır.


Bal sağımında sır taragı bıçaga göre zordur. Sır almak çok zaman ister.
Sır bıçagı ise daha partik, siz bir tarak boyu sır alana kadar bıçak çıtayı komple traşlar. Bıçak çok iyi bileylenmeli birde bıçak kullanmayı bilmek gerekiyor.
Bıçagın girmediği yerleri mecburen sır taragıyla açmanız gerekiyor.
Kalfamın keyfine diyecek yoktu, niye güldügünü siz bilmiyorsunuz. Kestiğim sırları dürüm yapıp yapıp götürdü, dedim kalfaysanda bunun bir sınırı var, tepemi attırma , dimi yani::)))
Bal sağılırken bu kadar bal yenirmi ya?



ayçiçek bal hasadı
Yükleyen Ali_Turk. - Yeni sanat videolarını keÅ?fet.


ayçiçek balı hasadı
Yükleyen Ali_Turk. - BaÄ?ımsız web videoları.
Bu iki filim aynı kovana ait.
Şu an işve programımda çok yoğunluk var, daha detaylı haberler bir kaç güne kadar karşınızda olacak. Kısmet olur ise bir iki güne kadar arılar pürende olacak, peşinden 6-7-8 agustosta Kütahya'da olacagım. Anaarı işleri acayip oldu kimseye anaarı yetiştiremiyorum, yeni talepler için önümüzdeki seneyi beklemelerini söylüyorum. İzine çıkıyoruz, izinmi? iş için yarışmı? belli degil.

7 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Abi bu filmler kitap gibi oldu. Aslında iki kat kuluçkalık olunca arının yavrulu alanı nasıl genişliyor burada net görülüyor. Arı yaşadığı alandaki peteklerin üst kısmına bal kemeri alt kısmına yavru atıyor. Tek kat arıda da bu böyle iki katlıda da. İki katlıdaki en önemli fark yavru alanının dolayısıyla koloni nufusunun genişliği.

miriliburak dedi ki...

selamünaleyküm...

Abi videolar süper olmuş. Böyle arılar ile çalışmanın darısı bizlerin başına. Hasadın hayırlı olsun.

başakşehirlisalih dedi ki...

ali abi doktoru kalfalığa yukseldim diyorsun ama ondan gorduklerini tatbik ediyorsun muhtsem abi yi yinede yetişemedin senin altta pantolan var o şortla sahim yapıyor sen satece atleti cıkarabildin sen muhteşem abinin yanında 15 gün staj yapta biraz cesaretin artsın.balın bereketli olsun allaha emanet hacı abiye slmlar

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Türk hasadınız bol ve bereketli olsun,yanınızdaki beyefendi Arap şeyhimi yoksa Anadolu ağasımı ben pek anlayamadım,hepinize sevgiler saygılar sunuyor kolaylıklar diliyorum.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi karniyol arısının Türkiye'deki kullanma klavuzunu biz yazacagız. Bazıları ellerindeki malzemelere karniyolu uyduramayınca bu arı olmuyor dediler bir daha geri adım atamadılarya::))
Biz ise Mehmet Yüksel sayesinde bu arının nasıl yaşadığını öğrenip malzemelerimizi ve ona göre ayarlayıp geleneklerimizdende vaz geçtik. Darısı at gözlüğü takanlara diyorum, geçen sene şu anki gözlemlerimiz yoktu.

Mirili böyle daha 4 filim daha var. 30 çıtada çalışıp bal alamadığım kovanda oldu, bu arıların bir başka özelliği ise kesinlikle ızgara kullanacaksın.
20 çıtada çalışıp blokeden 2 çıta yavrusu olan kovan var. Bunların hepsini daha önceden düşünüp neler olacagını merak ettiğim için 20 çıtada çalıştırdım, bazılarına bilerek ızgara koymadım ve şu an gözlemlerimizin sonucu elimizde.

Salih abi olaya şöyle bak derim. Benim kalfam şortla arı bakımı yapabiliyor, ustasının yapacaklarını hayal bile edemesin, hayallerini zorlama::))

İlhami abi yanımdaki Kayseri'li, her kılıga girebilir, siz nasıl anlarsanız o oralıdır::))
Kalın sağlıcakla.

Unknown dedi ki...

Ali abi selamlar hasatın beraketli olsun.Muhteşem abi terfi etmiş sonunda.Yanlız sıralırken resmi bir filim artrisi var aynı ona benzemiş adını hatırlayamadığım sağlıcaklaka.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,ayçiçek balın bereketli olması dileğiyle saglıcakla kalın.