17.06.2011

İSTANBUL'DA ANA ARI KURSU BAŞLADI

İstanbul Arıcılar birliği ve Beykoz ilçe tarım müdürlüğü girişimleriyle, geçte olsa izin alınıp ana arı üretim kursu başladı. Biz yaklaşık 1 yıl öncesi bu kursa katılmak için diğer kursiyerler gibi müracaat etmiştik.
Bakanlığın bize tain ettiği hocamız, Ordu'lu.
Feyzullah KONAK.
Kendisi Ordu arıcılık araştırma kurumunda Müdür.
Yeni yasaya göre kendisinin söylemine göre enstitüsü kaldırılıp şube oluşturulmuş.


Feyzullah bey saha çalışmaları yapan birisi, yaklaşık 400 kovanla arıcılık yaptıgı günleri anlattı. Arıcılığın bir çok temel sorunlarının altında ana arı yatmakta bunda hepimiz hemfikiriz.

Feyzullah bey arıcılıkta aşağıdan yukarıya yada yukarıdan aşağıya her şeyi bilen birisi, başarının tepeden alınan kararlarla değil, aşağıdan yukarıya doğru düzelme ve iyileşmelerin olacağını söyledi.
Kursta karşımıza çıkan en büyük sorunlardan birisi, ıslah ve damızlık konuları.
Ana arı kursunun başlatılmasında başta Onur ve Bahri beylerin emekleri çok fazla.
Feyzullah beyde inşallah son noktayı koyacak.
Kursta anaarı üretminde en çok lazım olan erkek arılarla damızlıkların, akraba olmaması çok güzel işlendi ve anaarı üretiminde bu konu çok önemli.
Kursiyerler eğitimden gayet memnun, inşallah hocamızda bizden memnun olur.
Hocamıza yaptığımız çalışmalardan bahsettik, yapay tohumlama aletini çok merak etti bu akşam götürüp makine yi göstereceğiz. Kendileri de suni tohumla cihazı yaptırmak gibi projeleri varmış.
Eğitim bitti dağılıyoruz, bahri beye Vecdi abiyi gösterdim, arıcılığı çok ileri derecede iyidir diye::))
Bahri beyde espiri yaptı, derste şekerleme yapıyordu , demek ki konuları biliyor diye::))
Sonrasında Herhalde Vecdi abiyi boğazda yemeğe götürdük::))
Çok yogun bir haftayı geride bırakıyoruz, arıların taşınması ve arada kabinenin İstanbul'da toplanması, daha sonra paylaşılacaktır.

3 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Ne o öyle.Ayrı bir grup falan mı kurdunuz.Kabine toplantısından önce ayrı bir toplantı yapmakta neyi nesi oluyor.Üstelik tabaktakiler öyle hiç te maydonoza benzemiyor hani :))

SLM ve Muhabbetle...

Unknown dedi ki...

Sevgili Ali abi,
Ana arı kursu, kabine toplantısı, çalıştığımız işyerinin işleri, arıların bakımı yoğun tempoda koşturmaya devam.Herşey tamgaz devam ediyor.. Hadi hayırlısı.
Selamlarımla,

TUNCAY HADİSE dedi ki...

Ali Abi,
Sonunda kursunuz başlamış nihayet.Artık bilimsel takılırsınız n ler kromozomlar.İşin o kısmı Muhteşem abiye düşer sanırım.Allah yardımcınız olsun.