31.12.2011

ARICILIK VE 2011 YILINA VEDA ETTİK::))


Bu gün 31 Aralık 2011, yılın son günü. Muhteşem abime ziyafet var, istersen gel dedim. Ziyafeti duydu ya kalkıp gelmiş::))

Hemen kendisine ziyafet sunuldu, sac büsküvi!!!

Biraz morali bozuldu ama belli etmemek için sinirinden bisküvileri uzun uzun süzdü ve yemeğe başladı.

Bu bahçeye gelenler genelde kürek cezası alıyorlar::))


Belleme işi buralarda motorlu yapılmıyor::))


Muhteşem abi hızlı çalış hızlı bu ne be kağnı arabası gibi.


Geçen hafta bu kolon,den şüphelenip bahçeye getirmiştik. Koloni çok hafifti ve balı yok mu? diye düşünmüştüm. Bu gün açıp baktık, çok az bir bal vardı. Hemen yan taraftan bir ballı çıta alınıp, sırını çizip arıların ortasına koyduk.


Arıların sağlık durumu ile kalfamız ilgilendi, öksür, nefes al bunların bir şeyi yok bana kalırsa aç bunları doyur bir şeyleri kalmaz::))


Bir çıta baldan sonra yemliği şurupla doldurdum. Şunu da hatırlatalım, arılar uçmuyordu ve biz bu koloniye müdahale ettik.

Hakkımızda don atletle kovan açıyor diyenler oluyormuş, sıkıyorsa sizde don ve atletinizi çıkartıp bir kovan açın, sizi tutan yok. Kendinizi başkalarının yaptıkları arkasına gizleyip, çamur yapmayın.

Biz kimsenin ne yaptığı ile uğraşmıyoruz. Benim anlamadığım beni guruptan çıkaran kendileri, bizi engelleyenler kendileri, gene bizimle uğraşanlar gene kendileri, belaya kaldık derim ya aynen öyle. Allah her şeyin hayırlısını versin.

Biz koloniye müdahalemizi bitirmiştik ki, yemek hazır dedi Zaim abi.


Kendisi bize sac tava hazırlayıp buyur edip, ikramda bulundu.


Sac kavurma yetmez diye birde ızgarada sucuk. Zaim abi gözünü seveyim, yiyen var yiyemeyen var aman dedimsede işime karışma, kürek cezana artırım yaparım deyince sesimi kesmek zorunda kaldım.


Yarabbim benim suçum neydi de bu abileri bana arkadaş yaptın?

Obez olmaz isem çok iyidir.


Ziyafetin üstüne, semaverde çay, yarasın abim....

Zaim abi bunu saymıyorum dedi, bizde saymadık zaten, daha kalabalık geleceğiz göreceksin gününü::))


Yılın son koca yemiş fotosu. Hala koca yemişler açmaya devam ediyor ama arılar bu sene ne püren den nede koca yemişten istifade edebildi.


Kovanların ağızlarını kapatıyoruz. Buraya kışın girip çıkmak zor ve bu sene koloni stokları geçmiş senelere göre çok az. Kolonileri elimin altına alıyorum, ilk etapta teşvik beslemesine başlayacağım, yeni yılın ocak ayı bir bitsin. Bu yıl sıcak olacak diyorlar, şubat başı şurup lamayı düşünüyorum, bakalım hava nasıl olacak. Neden bu kadar erken diyenler olabilir, kolonilerde fazla bal olmadığı için derim.

Koloniyi taşırken zorlanma ayakları yapıp dil çıkarsa da yemedim. Ustam belge filan diyor, dedim onu geç. İki kovan taşıyor belge diyor, Allah'tan hayırlısı.


Koloni muslukları zaten ufaltılmış, kalan yerede sünger tıkadık ve yükledik.



Evet kolonilerimiz yeni yerine dizildi, baharı bekliyoruz.

Bir yılı geride bıraktık. Yeni bir yıla yarın merhaba diyeceğiz. Yeni yılda her şey gönlünüzce olsun.

17 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

yaw sanada nasıl yaranacazda diplomayı alacaz bilmem:) bak resimden bile belli az kalsın patlıyomuşum:)kolonileri tek başıma taşıdım, indirdim genemi olmadı:/(...

Zaim abiye çok teşekkürler. Kesesine bereket iyi yedik. Çıkışda bunu saymam deyince bende gayri ihtiyari bende saymam deyince safkan kayserili oluşum ortaya çıktı:) Şaka bir yana güzel bir gündü.

yunus dedi ki...

yav ali abi bu nasıl oldu hem saç kavurma var hemde saç kavurma kabında pukevit var yoksa sevgili doktor abi kavurmaya yetişemedi de kavrma yerine bisküviyemi niyetlendi abi mükemmel bir gürüntü saygı selam ve sevgilerimi sunarım

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Büsküvi,kavurma,sucuk,marul,çay....
Valla iyi yere dükkan açmışsınız!
En sonunda Muhteşem abiyede perhizi bozdurdun ya:)

Sağlıcakla kal, kendine iyi bak abi...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi görende bir kamyon arı taşımış sanacak. Ustanın işine niye karışıyorsun anlamış değilim. Kovanları tek başına taşıdın dizerken yanuk yumuk dizmişin sırayı düzeltene kadar anam ağladı.

Zaim abi acayip, yemek ve ızgara yaparken acayip keyif alır. Bunu saymadım diyor, bana ne saymadıysan biz bir daha geliriz::))
Güzel bir yıl sonuydu, sevgili kalfam sağolasın.

Yunus abi bizim işimize bizim bile aklımız ermiyor, sen karıştırma, güzel bir gün ve geriye güzel görüntüler kaldı.

Şekerli abim, bizde herkese göre menü vardır. Şekere, kolostrole, zayıfa şişmana, doktor gözetiminde, ye iç.::))

sağlıcakla kalın.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Sayın bakanım;

hocama yazık olmuş, önce saçta bisküvi sonra kürek cazası olurmu.
bende köyde biraz çapa yapmıştım bayağı zor bir iş.Hele hele bisküi ile yapılacak iş değil yani. ALLAH'tan zaim abi işe müdahele etmişte geribimin midesi bayram etmiştir.
Zaim abime söyle bende saymıyorum.:)))

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,sacda bisküvi imalinemi başladın,bak belge sorarlar,ayrıca sac kavurma belgeniz varmı.Baş agrısı olmaya.Muhteşem abi kovanları ip gibi düzmüş,bari bide şakül tutaydınız.Yeni yılda bol ballı polenli,f1 ve f0 analı sezon dilerim .Saglıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Zafer abi ustanın işine karışma, görmüyormusun kalfanın halini, bende Zaim abi gibi kötülük mü yapsaydım. Bu kalfaya ne kadar az ikram, iş konusunda ise ne kadar yükleme yaparsanız hepimizin hayrına olur kanaatindeyim::))
Verdiğim bisküvilerin kalori sinide bahçe belleme işinde tam alıyorduk, Zaim abi olaya el koydu::((
Bu işi saymadığını Zaim abime ileteceğim, nede olsa benimde menfaatim icabı::))

Vecdi abim sen neler söylersin böyle. Saç kavurma belgem yok kurs varsa gider bir koşu alırım.
Yeni yılda, inşallah senin dileklerin benim dileklerimdir.
İnşallah hiç bir konuda sıkıntımız kalmayacak.

Sağlıcakla kanlın.

Θεοδόσης Κατσαρός dedi ki...

I wish you Happy new year in 2012 with happiness prosperity and healthiness!

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Ali abi muhteşem abiye bu kadar yüklenme,daha bahar var yaz var abi,bir sokturamadınz arıya kendinizi be:)anzer balı bile bukadar testten geçmemiştir:)yeni yılda herşey gönlünce olsun,sağlıcakla kal abi.

miriliburak dedi ki...

Ali abi kalfayı püskevit ile beslemenden belli diploma vermeyeceğin :)

Yoksa esirgenmezdi :)

Yazık değilmi şu göbeğe eriyecek sonra sıralama dışı kalacak yorma abimi :)

Hayırlı günler...

adem genç dedi ki...

slm ali abi sizi sanki on yıldır tanıyor ve gurubunuzdaki arı ailesinin hepsi abim kardeşim gibi görüyorum. sevgili abim benim arı serüvenim başlayalı yaklaşık yedi ay oldu hani diceksiniz al bir acemi daha çok haklısınız ama sizin anlatımlarınız çırak bile olmadan direk usta yapıyor bunu bilmeni isterim sonsuz tşkl. abi ben bir özel sektörde asgari üçretle çalışan garibanın biriyim, sekiz yıl kadar önce bir abimin tavsiyesi üzerine ağaç merakı sardı ve kirazcılık yapmaya başladım ağaçlarım daha yeni meyve verecekler inşallah sizin gibi dostlarla yemek nasip olur aağaçlar büyüdükçe bazı büyüklerimiz bahçede arı bulundurmamı öneerdiler o vesile ile arıcılıkla uğraşan bacanağıma konuyu açtım, bacanak dediki al bacanak koy benim arıların içine dedi, velhasılı velkelam aldık adını cinsini hatta kimden geldiğini bilmediğim iki adet arı, bahar geldi bacanak bal sağımı yapmış dediki arıların on kilo bal verdi dedi elhamdülillah dedik, oğula kaçtı ağzına bal aldı yan yattı çamura batı dediki arıları gördüğümde ballıklar sonuna kadar arıyla doluydu, yaz sonu dedi alacaz balın kıralını en az 100 kilo bal alırız dedi bendeki sevinci anlatamam ayaklar kıçıma değiyor giderken,bu arada biz aldığım gazla yöremize gelen gezginci arıcılardan iki oğul daha aldık üçde bizim arılar oğul vermiş etti 7 kovan tertemiz ben diyorumm biz köşeyi döndük, yaz bittiminde bacanağa dedim bacanaak netin ballalrı aldınmı dedi BACANAK GIRAM BAL YOK ÜÇ BEŞ KİLO BAL VAR ODA ONLARIN YİYECEĞİ haydaaaaaaaa dedim ve bütün hayallerim suya düştü olsun bakalım demek böler oluyormuş demek zorunda kaldık. abi biliyorum gülerek okuyorsun ama gerçek bu. kurban bayramında bacanakla karşılaştığımızda dediki BACANAK SANA BİR ACIMI SÖLEYEM Mİ DEDİ
de bakim neymiş hayır olsun inaşlallah dedim, dedi ki ARILARIN İKİSİ ZAYIFTI İKİSİDE ÖLDÜ haydaaaaaaaa bendeki bütün şevk alt üst oldu ama bişide diyemiyorum çünki bu iş hakkında hiç bişi bilmiyorum, konyada bir arkadaşımla sohbet anında konuşurken konuyu kendisine açtım dedim arılar ölmüş ki arı sevdalısı biri snirden sanki tepesinden alev çıkıyordu bu mensimde arımı ölür kar yok kış yok arı halen çalışıyo dedi ve hadi gidelim bakalım dedi bende hiç üşenmeden 70 km arının yanına gittik
arılara baktığımızda içlerinde bir gram yiyecek kalmadığı ve iki gün önce de kek (fondon şekeri panko bilikten alınmış) vermiş o iki katlı kovanların içerisinde birinde 4 diğerinde 5 petek vardı arıları ordan aldık bizim bahçeye kuzayi kapalı kalcak şekilde koyduk ve şeker şurubu verdik ama arkadaşımın sinirini bastıramakta çok zorlandım o arıların bitanesinin belki yaşamayacağını birleştirmede ise ana arıya yazık olacanı söledi şansına dedik bıraktık. onun ardından ben eve geldik sonra dedim elimin altında sekiz yıldır internet var hiç bakmadım bir bakem dediğimde karşıma çıkan iilk kişi sizdinz okudukça içine içine girdikçe kendimi arıcılığın tam ortasında buldum sizin anlatımlarınız okadar mükemmel ki bu arıyı sevmemek imkansız, şimdi arıları öyle sever oldum yatıp kalkıp arılarla bilgileri araştırıyorum iki gündür ise kovan araştırması yaparım, abi bu arada çizgi filimdeki arıları bile sever oldum düşünün gerisini, sizleri öle tanıyorumki süper ötesi bir arı ailesi topluluğu oluşturmuşsnuz gıpta etmemek elde değil allah dostluğunuzu ve arkaaşlığınızı daim kılsın şayet bu gariban adamıda o toplum içine alır bilgilerinizden mahrum etmez iseniz beni çok mutlu edersiniz hepinize saygılarımı sunuyor yeni yılın hepinizse sağlık mutluluk polen ve bal getirmesini diliyorum saygılarımla

yeni öğrenciniz adem genç
0535 550 52 56
konya

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Thank you very much,Theodosis Katsaros. I wish you Happy new year in 2012 with happiness prosperity and healthiness!

Serdar bu işin baharı yazı düşünülmez.Dediğin gibi bu arılara yapılmadık test kalmadı, özbe öz Anadolu ve yerli tam Anadolu insanı gibi, daha ne istenirki bu arıdan.

Fatih besleme işi sağlık açısından önemli, kalfa gene beni dinlemeyip Zaim abinin ziyafetine daldı.
Abi göbekli kalfa istemiyorum, çalışırken verim alamıyoz::))
Sağlıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

ALİ TÜRK dedi ki...
Adem bu nasıl yorum::))
Sonunda birisi beni solladı, ilk yorum böyle olursa gerisinden Allah cemi cümlemizi korusun::))
Şu an arkadaşlarımızla msn sohbetindeyiz, bir kayboldum ne oldu dediler dedim bir yorum var, birde siz bakın, ardaşlardan birisi, senin yorumu okyup aynı ben dedi::))

Arıcılıkta acemiyim diyenler hep başarılı olmuştur, ben bu işi bilirim diyenler hala geri geri gitmeye devam ediyor.
Arıcılıkta koloni yönetimi çok önemli, kovan yönetilemediğinde işler yolundan çıkar, hazır bal geliri varken kat vermez isen arı oğula gidecektir, oğula giden arı verimden düşer, gerekli mudahaleler yapılamadığında az az arılı kovanların olur bırak bal almayı, arı kendi yiyeceğini çıkartamaz.

Arıcılıkta bizimde bilmediklerimiz çok. Bildiklerimizi paylaşıyoruz, ülkemizde bendeki gibi arıcılık video arşivi arıcılık egitim video satanlarda bile yoktur, bunu nerden biliyorum derseniz cd alıp hiç bir öğrenemedik diyen bir sürü kişi biliyorum, benim videolarum ise ortada ve beleş::))
Kişi kendisini hep dev aynasında görür, sizin yaptıklarınız başkaları tarafından ne kadar seviliyor kabul görüyor orası önemli.
Arılar kış olsaydı zaten ölmezlerdi, kış gelmeden sönen arılar arıcı hatasından kaynaklanır, varroa ve açlık yağma gibi.Kışın arılarınızın bal stoku yoksa kek vermeyiniz arılarınızı dahada zayıflatırsınız. Koyu şurup vermek gerekiyor ama bu mevsimde ancak poşetle şurup verebilirsiniz, şurupluga giden arı soguktan geri gelmeyip şurup başında yada içinde ölebilir.

Her şeyin hayırlısı olsun, bazı olumsuzluklar, belkide sizin bilmediğiniz hayırları yanında getirir, siz yaşıyorsanız yeniden arı kovanları alabiliğrsiniz, önemli olan yaşamanız, gerisi nasılsa olur.

Bilmediklerini sormak için

http://www.aribakani.com/forum/index.php


bu arıcılık foruma isim ve soy isimle üye olabilirsin, senin yoruma buradan cevap vermek imkansız. Bizde garibanız be, aradığımız bilgileri bulamadığımız yurt içinde çok oldu.
Sağlıcakla kal.

Trakya dedi ki...

maşallah maşallah allah muhabbetinizi artırsın yeyin bakayım

belgeleride almışınız hayırlı olsun kendim almış gibi sevindim

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Şenol ne muhabbeti görmüyormusun adam kovan taşıyıp belge alacağım diye kendisini helak edecek::))

Almış olduğumuz belgeye dostlarımız sevinmiştir, sağolasın.
Sağlıcakla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Sacta bisküvi he!! biz de yedik hani ::))

KOskoca Doktoru bert ettin hala diploma yok diyorsun.Acıdım valla ,resmen işkence yapmışsın.İllaki taşıtmak için arabayı uzağa niye çekiyorsun yazık değil mi.

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Slm.
Yusuf sacda büsküviyi acayip yedirmiştim ama kalfanın imdadına zaim abi yetişti.

Belge işi öyle aceleye gelecek işmi? Arabayı niye uzaga koyduk, yediklerini sindirip depo etmesin diye::))

Manos

Μόνος σας χαρούμενα γενέθλια.

Sağlıcakla kalınız.