16.01.2012

2012 ARICILIK GEZİMİZ BAŞLADI




Kalfam Muhteşem beyin yüzünden,kendimi birden Erzincan'da buldum. Bir horozu var kıymete bindi. Sanki biz naçar kalmıştık, elimizi sallasak ellisi misali. Bakın horoz resimde dünden razı, tavuklarda bizi bu horozdan kurtar diye yalvarırcasına bakıyor.

Vecdi abim çoktan beri ne zaman geleceksin diye o kadar ısrar edince, kar kış demeyip atlayıp uçağa Erzincan'a gittim. Daha önceden yukarıdaki horozun sesi telefonda hep gelirdi, birazda bu işe horoz sebep oldu desem yalan olmaz. Beni biliyorsunuz yeme içmeyle aram yoktur. Sadece ikramları geri çeviremiyorum, bu gidişle obez olmaktan kokuyorum. Gene bir ikramla karşı karşıyayız, gel de yeme.


Erzincan kuzu büryan kebabı, tavsiye ediyorum birisi ikram ederse kesinlikle geri çevirmeyin ve hemen benim gibi yiyin.

15 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi o horoz bundan zarar gelmez der gibi rahat rahat yanına oturmuş poz vermiş. Şimdi anladımki adamın tipinden anlıyor bu hayvanlar:) benim horozda öyleydi kediyi görünce havalara çıktıydı seni görünce hiç oralı olmadı iyiki bu fotoğrafı yayınladın. Tavukları yakalamam gerektiğinde senin fotoğrafından yapacağım maskeyi kullanacağım:/) Yav unuttum orası hışıra benzemiyor Vecdi abi ne zaman gebzeye geldi:/)sağlıcakla kal.

yunus dedi ki...

selamun aleyküm ali abi yemeği seviyosun ama hiçte belli etmiyosun maşallah manken gibisin abi sana gıpta ediyorum kal sağlıcakla

murat (erkan) dedi ki...

Abi afiyet şeker olsun görüntü muhteşem dostluklar daha muhteşem

İlhami Uyar dedi ki...

İyi seyahatler,bulursanız bana bir çift keklik alırsanız çok memnun olurum.Vecdi beye selamlar sevgiler,gezinizin gönlünüzce geçmesini dilerim.Saygılarımla

Unknown dedi ki...

Selamlar Ali abi,bu gezmeyle ve çalışmayla obez felan olmasın yemeye devam et.))Sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

Sevgili alı abi,
Bizi almadan gittin, alacağın olsun. Bı dahaki sefere inşallah bizde katılırız. İyi eğlenceler, haberlerini bekliyoruz.
Selamlarımla.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Leyleği havada mı gördün diyeceğim ...
Daha leyleklerde de gelmedi.
İnşallah bundan sonra leylekler seni örnek almaz:=)
İyi gezmeler abi.

miriliburak dedi ki...

Selamünaleyküm;

Abi o poz ne öyle :p sanki büryan kebabı az gelmiş sana :)

Vecdi abiye böyle senede bir misafir gidilse batar be, Allah ona sabır sanada bol bol ikramlar versin :)

KIRKBİRÇİÇEK BAL VE ARICILIK dedi ki...

Ali bey O kadar güzel anlatmışsınız ki uçak biletimi iptal ettirip yanınıza gelesim geldi.O büryan kebabını gördükten sonra hemen bir yerlere gidip aynısından yememiz lazım.Mazallah bir yerlerimiz şişecek.Ondan sonra uğraş dur.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi horuz başına geleceklerden habersiz. Ayrıca senin horuz tüy sıklet, bu agır sınıfında. İyi bak hışır mekanı degitirdi ip ucu bulursun::))

Aleyküm selam, Yunus abi ne biçim yorum atmışın sağ olasın, bizim doktor ben sanki manken gibi değilmiyim, senden eksiğim ne diye çatladı::))

Erkan zaten afiyetle yedik, sağolasın.

İlhami abi bu kış günü ne kekliği, bahar gelsin yumurtalarından Sadri abinin kuluçka makinesinde keklik üreteceğiz.

Emrahcığım zaten bir ay sonra sezonu açarız gibime geliyor, bu sene sıcak geçecekmiş, bakarsın gezemeyiz diye, davetleri aradan çıkartıyorum.Lafım balkonu olanlara beya::))

Saim abi Nasrettin hocanın işine döndü bizim iş, herkes gidelim gidelim dedi, herkesin bir bahanesi oldu ama benim duyumlarım bir çok arkadaşımız iç işlerini geçemedi, bende buraya fil istemeye geldim::))

Ali Şekerli abim olayı sulandırma, sıra sanada geliyor, baskılara aldırmam biliyorsun. Bizim leylekle ne işimiz olur, leylekle işi olanlar ancak lak lak yapıyor, ömürleri öyle geçti bundan sonrada düzelmez zaten::))


Fatih birilerinin horuzu kıymete bindi, sanki memlekette horuz yok::))
Vecdi abi niye batsın, misafir rızkıyla gelir diye ata sözümüz var ba::))
Zaten Vecdi abi bereket getirdin diyordu, dünden beri kar yağışı var, kaç aydır kurakmış buralar.

Efraim hocam gel bekleriz. bir kaç gün daha buralardayım, şubat ayına kadar izinliyim.Sen hemen bir yer bu ve büryan kebabı ye abi, yoksa dediğin gibi olursa sakat olur::))

Sağlıcakla kalın.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

sayın bakanım,

Maşallah her gittiğin yerde bir horoz buluyorsun. Bilirsinki bir erken öten, birde semiz olan horozu keserler sonrası malum. Geçenlerde Muhteşem hocamda horoz resmini yayınlıyordu biraz nazlanıyor ama bu ekip kayserili filan dinlemez baskın yapar icabına bakar.:))

Taa erzincana büryan kababı için değil ama, dostlar için gidilir.EEE
tabi gitmişkende Büryan kebabı itina ile yenilir.

Vecdi kardeşime gönül dolusu selamlar.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Bu ne hız böyle...

Maşallah; hem avdasın hem Erzincanda,nasıl keramettir bu böyle.

Bir hafta sonunu Vecdi abi ile geçirmek için taaa Erzincanlara kadar artık uzanabiliyorsan ; bence bundan sonra sanalda seni davet edenler iki kere düşünmeliler derim::))

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Zafer abi ne yapan kış günü horozlarıda düşünüyoruz işte::))
Muhteşem hocan kaşınmaya devam ediyor, sonrada biz bir şey yapmasakta, horuzuma bişi olacak diye korkuyorum.
Vecdi abiyi ziyaret etmek için büryan kebabına zaten gerek yok, hele benim gibi yene içmesi kıt birisine iki dilim ekmek bir kaç zeytin çok bile::))

Slm Yusuf::))
Hızımızda bir şey yok her zamanki halimiz.
hafta sonu seni ava çagırdık gelmedin ne yapam.
Hafta sonu degil hafta içi buradayım.
Bizi davet edenelr demekki gerçekten davet ediyorlar, yalandan davetler belli olur be::))
Sağlıcakla kalın.

yunus dedi ki...

ali abim muhteşem hocam darlanmasın oda manken gibi yaa sizler darlanmayın valla yemek gördümmü bende imreniyorum senda maşallahın var yanı nereye gidersen güzel yemeklerlen karşilaşiyosun eee vucudunda yakıyo kilo yapmıyo ondan gıpta ettim kırdımsa özür dilerim saygı ve sevgilerimle sağlıcakla kalın

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yunus abi söyledikleriyin arkasında dur, şimdi sağ yaptı çamura battı yok, Muhteşem beyin neresi manken gibi yav::))

Yılanla tilkinin işine döndü senin iş::)
Yılan ırmaktan geçemiyor, bakmış tilki yüzerek karşıya geçiyor. Demişki benide sırtına al karşıya geçir.Tilki diyorki sen beni sokarsın, yok demiş, ısırmam, neyse anlaşmışlar. Suyun ortasında yılan diyorki, ben seni ısıracam, tilki diyorki az önce ne konuşmuştuk, olsun demiş yılan, ısıracam. Bakmış tilki iş ciddi kurtuluşta yok, diyorki madem beni sokup öldüreceksin, ölmeden o güzel yüzünü bir daha görem. Yılanda kafasını tilkinin önüne uzatmış. Bu esnada tilki yılanın kafasını ısırıp öldürmüş. Sudan çıkıp yere atıyor, yılan yamuk yumuk duruyor. Diyorki böyle yamuk yumuk arkadaş istemiyorum, güzelce düzeltmiş ve böyle dost doğru olsaydın şimdi hayatta olacaktın...
Bizimde sırtımıza zaman içinde çok yılanlar bindi, şimdi yamuk yumuk hala kıvranıyorlar.

Sağlıcakla kal.