30.01.2012

ARICI EĞİTİMİ VE MAĞAZİN


2011 Yılının son arıcılar gezisinde yüz yüze tanıştığımız, Efraim Korkut, Mehmet Pullu ve Serdar Özhan. Zaten resmin başındaki arkadaşımız o gaflette bulunup bizi davet etti. Öbürleri bize de gelin diye çok ısrarcılar. Arıcı ve arılık ziyaretlerimiz sürüyor. Arıcılık ve magazin bu işin olmazsa olmazlarından.

Bu gün ise 29 Ocak 2012 ::))
Ziyaretçi yollarda...

Bu ısrarcıların en şanslısı olarak Efraim hoca favori gibi duruyor. Hazır izindeyim bir gidip kolaçan edeyim, ekibi götürürken yollarda kaybolup zaman harcamamak için ne sıkıntılara girmekteyim. Gerçi bu arıcı milletine yaranılmaz.::((

Otobüsten indim, Efraim hocam beni karşıladı. Evlerine geçtik, ev harika. Denize sıfır, balkondan olta bile atılır denize. Arkanız orman önünüz deniz, Allah herkese böyle yuva nasip etsin. Arıcılık eğitiminden çok arıcıların bilgisayar eğitimiyle uğraşıyorum, sanki ben biliyorum da.


Genede çok şükür, İnternet ve bilgisayar kullanımında kendimi yeterli görmesem de, öğrendiklerimiz bize yetiyor. En çokta bu lap toplara alışamadım, o yetmez gibi Windows 7 kurulumu vardı. Genede bir çok şeyini çözdük. Bu kadar arıcı eğitimi yeter, gün kısa.


Resmin solundaki Ramazan Korkut eski arıcıyım dedi, dedim doktorla arıcının eskisi olmaz. Devamlı arıcısınız, devamlı doktorsunuz dur, emekli olsanız bile. Efraim abiyle geçmişte yediği bazı kazıkları konuştuk, çok üzücü. Bir sene 200 teneke balımız oldu, birisine kaptırdık, durumumda iyi değildi dedi, o zamanlar ev barkta yok kirada oturuyordum dedi. Balı alıp dolandıran hala sağmış ve hala sürünüyormuş ve alacak hala duruyor. Efraim hoca nereden nereye gelmiş. Dürüstlük gibisi var mı?

Neyse bunlar sofra başında konuşulacak şeyler değil.


Bizim ekibin vekili olmak zor, herkese vekaleten yemek yemekten başıma bir iş gelecek. Zaten arkadaşlar olmadan boğazımızdan geçmiyor....


Efraim abi ise en kısa sürede arıcıları burada görmek istiyorum diyor.

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Ali abi,
Bize haber vermeden gittin demekki. Arıcılara bilgisayar eğitimi bahane, yemeklerse şahane gözüküyor. Yazdık bunu bir kenara.
Selamlarımla.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Saim abi bizim ekip bir acayip oldu. Davet etsen suç, etmesen suç. Hafta sonu bir kaç kişiye bahsettim, sen delimisin evden bu kış kıyamet çıkılır mı filan diyenler oldu, sesimi kesip işimize baktık ne yapalım. Acaba diyorum, iç işleriyle sorunu olanlar mı böyle bahaneler üretir, neyse kimsenin iç işlerine karışmayalım::))
Sağlıcakla kal, en kısa zamanda hep birlikte gideceğiz kafanızı yormayın.

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm ali babi.görüntülere bakarsan doktor kontrolünden çıkmış gözüküyon ekip üyeleri adına olsa bile.bu işin şakasıydı abi sakallar da yakışmış maşallah sübhanellah abi sen dinleme milleti ne derse desin şimdiden enerji depolaki bu yaz uyumaya bile vaktin olmayacak gibi bu yıl arıcılık çok daha güzel olacağa benziyor gibi şimdiden allah yardımcın olsun.selam ve dua ile.

muhteşem turunç dedi ki...

Bende bu gün amma uyumuşum:) bu haberini yeni gördüm. Dışarda kar kış kıyamet evde de güzel uyunuyor:) o bensiz bensiz yediklerin boğazında kalmamış belliki bu haberi yapmışın:)Eh gün ola harman ola sağlıcakla kal.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,iş olmayınca en güzeli gezmek.Afiyet olsun.Saglıcakla kalın.

miriliburak dedi ki...

Selamünaleyküm;

Abi sakal işe yaramış olmalı ki senin gezini millet haberle farketti :)

Ekmek yer gibi etmi yenir dünürle beraber eğitim vermemiz gerekiyor :)

Sizler gibi dostlarımız olsun her zaman gaflette bulunuruz ;) ama bizimki küsti sana kulağına diyeceği bişeyler varmış :))


Hayırlı günler.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Asım abi görüntüde ne var. Kontrolden çıkan doktorlara bak sen::))
Yazın ne zaman yattık ki?

Muhteşem abi başka işin mi var, ustan ne çekiyor ikramları geri çevirmemek için sen yat::))
sen olmayınca yemeyelim, ölelim mi yani?
Allahım ne virirsen hayırlısını vir::))

Vecdi abi aynen dediğin gibi gezmekten iyisi yokta, bizimkiler çarşı gibi her şeye karşılar::)))


Fatih tebdili kıyafetle gezmeye başladım, bizi sevmeyenler bile acayip taklitimizi yaparlar beya::))
Acayip takip ediliyoruz, ben bunun farkındayım.
Et nasıl yenilir, her türlü uyulamalı eğitim almaya varım, yetişin::))

Yav niye küsüyor, görmüyormu, elimden gelenleri yaptım, gelip bir ara hal hatır sorayım, ne demek ister bir derdine bakalım beya::))

Sağlıcakla kalın.

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Ali abi maşallahın var, dikkat ette kolestrolün çıkmasın:)işler başlamadan bütün davetlere gidersin inşallah,sağlıcakla kal abi.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Serdar poz verdiğimize bakma yemeden kalkıyoruz beya::))
İşler başlamasınada bir şey kalmadı.
sağlıcakla kal.