11.03.2012

ARICILIK VE İZMİR'E BAHAR GELMİŞ, BİZ BEKLEMEDEYİZ

Resim içimizi ısıtsa da maalesef havaları ısıtamıyor. Yazının başlığından anlaşılacağı üzere burası İzmir. Arılar artık yavaş, yavaş yoldan çıkıp, şurupluk altına dalak örmeye başlamışlar.


Arılar çok güzel polen çekiyor, mutlaka nektarda vardır.


Oktay bey bizim sanal alemdeki ilk arkadaşlarımızdan, arkadaşlık dostluğa dönüştü. Arıcılıkta sıfırdan başlayıp, iyi bir arıcı olmuştur. Oktay bey geçtiğimiz sezon bu arılık ta 3 bal hasadı yaptı.


Oktay çoktan beri davet ediyor bir türlü gidemedik. Hafta sonu Saim Gürel abi geliyor musun dedi, dedim dünya iş var, şimdi gezme sırası mı beya?

İçinizin gitmemesi eldemi, bu gibi tablolarda zaten ben masada oturup bir şey yemeyip seyretsem acayip mutlu olurum::))

Tabi ev sahibinin ısrarını geri çevirmeyip, ızgaraların tadına bakmalı::))

Dostlarım afiyetler olsun.

İzmir yanıyor görüldüğü gibi, bizi sorarsanız bu gün gene arı uçamıyordu, 10 derecenin altında bir havada arılarımıza bu yıl 5. invert şuruplama yapmış oldum.


Bunlarda bizim son baharda böldüğümüz zayıf koloniler, hala ölmediler ama baharda bir türlü gelmedi.

Bu koloni, doğuda olsaydı bu yıl kesinlikte yaşayamazdı. Eğe'de olsaydı kesin kuluçkalık dolardı, biz de ise durum görüldüğü gibi, kuvvetli kolonilerde 3-4 çıta yavru var, zayıfların yavru faaliyeti bir çıta dışına çıkılmaya başlandı, derken gene soğuk hava dalgaları geliyor.

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Abi Selamlar,arıcılık yapılan bölge
çok önemli hele izmir gibi bir yer
arılar için mükemmel,erken gelişip erken nektar toplarlar,resimlerden de belli oluyor zaten.
Oktay abide iyi bakmış arılara :)
maşallah.

Selamlar Saygılar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Mehmet arıcılıkta hedefler çok önemli, hedefi tutturmak dahada önemli. Ben derimki, bu kadar güzel iklim ve floraya rağmen sen gene herkesten önce bahar balını alırsın. Şu an egede kuvvetli koloniler bölünüp, iki üç koloni yapılmaya başlanıldı.Daha sonrada ülkemizin her tarafına satışı yapılacak.
Her yıl hedef bu, belkide bal üretenler arı satışı kadar para kazanamadıklarından böyle yapıyorlar.
5 Sene öncesi kimse kış arısı demiyordu, bahar balıda demiyordu, organik asitlerde demiyordu, arı ırkları nedir bilmiyorduk, ıslah nedir kimse bilmiyordu, gelinen nokta istenildiği olmasada, çok güzel, bunda senin payın ise tartışmasız çok büyük, amatör arıcılar sahada olduklarındanmıdır nedir, bilimcilerden daha popüler oldular. İnsan ister istemez üzülüyor, bu popüretiliği bilimcilerimiz yapmalıydı.Hala bilim camiası bize tepeden bakmaya devam ediyor, arıcılık festivalinde, birilerine suni tohumla cihazıyla ilgili bilgiler veriyordum, akademisyenlerden biriside beni izliyormuş, bana diyorki sen kendini aşmıssın, peki senin elinde her imkan var, sen niye aşamıyorsun? Sadri abide aynı kişiye sitemlerimi senden sonra ilettim, bu işler amatörleremi kalmalıydı dedim, cevap bile veremedi sustu diyor. Neyse, gene sabah, sabah yaralarımız deşildi.
Sağlıcakla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Yahu bu nasıl iştir böyle.Kabinenin İletişim ve teknoloji Bakanı İzmir'de kaçamak yapıyor ,haberimiz yok:)

Bursa ve oradan Akdeniz bölgesine kadar olan bölümde arıcılık yapmak bir şans.Bunu birde Vecdi abiye sormak lazım:)

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Slm Yusuf. Yav kabinede olanlardan haberimiz varda, biz ne yapabilirdik, sen hafta sonu 2 gününü bu geziye ayırabilirsmisin, ben ayıramadım ve cumartesi şuruplama, pazar ful Cemil ustaya kapandık.

Zaten iki senedir bize bahar gelmiyor, ayarım iyice bozulmaya başladı, bu sefer ben bahara gidecegim, hacı arıları kışın Hatay'a(Antakya) götürelim dediydi, dinlmedik::((
Vecdi abinin durumu bizden iyidir arı hiç olmassa salkımı bozup, yavruya yatmıyor. Ya bizde, gider tavan yapmaya başladı, dışarıdan gram gelmiyor..
Sağlıcakla kal.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,kolay gelsin.Oktay bey arılarına iyi bakmış,Saim abinin maşallahı var.10 daha sıkıntı çekerim.Arılarla buluşurum.Saglıcakla kalın.

yüksel özsoy dedi ki...

Ali abi izmir havasını arısını bize gösterıp imrendırdn. Bende sapancadaki arılarımla böyle bir havayı özlemle beklıyorum. İstanbulda oturup hafta sonları arılara gıdyorum. Sizleride takip ederek invert ve karniol hakkında bilglenyorz. Tabıkı organk asitlerde öyle.selamlar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Vecdi abi Oktay ilk defa bu sene iyi bahar balı alacaktır. Arılarını bölmeyecek ve kullandığı arılarda karniol aşırı sıkıştırmaz ise oğul derdide yok, bunlar karşınıza bol bal olarak çıkacaktır.

Yüksel çalışmalrında kolaylıklar diliyorum.

Sasğlıcakla kalın.

OKTAY dedi ki...

Yorumlardaki iyi niyet dileklerinize çok teşekkür ederim. İzmir e yolu düşen herkezi bekliyorum. Özel davet beklemeyin. Selamlar. Oktay.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Oktay bey bu davetini geri çevirmeyip, son baharda tası taragı toplayıp geliyorm::))
Unutmadan uyarıyım, davetin ucu başkalarına açık olmasın. Böyle davete gelen çok olur.::))
Sağlıcakla kal.