25.04.2012

ADRES GÜNCELLEME ZORUNLULUĞU


Adres değişikliğin de güncellemesi yasal bir zorunluluk oldu. Adresinizi değiştirdiğinizde 20 gün içinde güncelleme diniz ise 390 tl, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar için ise 782 tl ceza uygulanıyor. Bu yüzden bir çok kişi ceza aldı bir sürü davalar açıldı.


https://adres.nvi.gov.tr/pages/bildirim/internetbeyan/internetbeyan.aspx


Yukarıda resimdeki sayfadan sisteme kayıtlı olup olmadığınızı kontrol edebilirsiniz.


Bu linkte tüm bilgiler var.


http://www.nvi.gov.tr/Hakkimizda/Projeler,Aks.html?pageindex=0


Bu bölüm ise iş yerleri için. Bu günlerde belediye Numarataj servislerinde acayip yoğunluk var, vatandaş kuyrukta biz adres güncelleme belgeleri vermeye çalışıyoruz. 30 Nisan son günmüş ve iş yerlerinin adresleri güncellenmesi gerekiyor, binlerce iş yerinin 5 günde adreslerini bizim güncelleme yazılarımız çözemeyecektir. Mükellefler resimdeki siteye girip, adreslerini İnternet üzerinden güncellemeleri gerekmekte, güncellemeyenlere 1100 tl para cezası uygulanacağı, gelen tebliğ evraklarında belirtilmiş. Ben bu linki bazı muhasebecilere verdim, sorunlarının büyük bölümünü çözecek diye düşünüyorum. Link verdiğim muhasebeciler bana geri dönmediklerine göre işleri İnternet üzerinden yapıyorlardır.


Adresinde sorun olanlar, belediyelerin adres servisleri yani Numarataj bölümüne gitmeleri gerekiyor, adreslerini bilenler ise internet üzerinden güncellemelerini yapmaları gerekmekte.


İşlemin yapılacağı ana sayfa linki.


https://adres.nvi.gov.tr/


Hiç yorum yok: