12.05.2012

ARICILIK VE ZİYAFET


Arıcılara ziyafetten bahset, ülkenin bir ucundan kalkar gelir. Sadri Demircioğlu ve Yusuf Şimşak Perşembe günü öğleden sonra buluşup, Zaim abinin villaya geçtik. Sadri abi bu yıl ana üretemedim bana larva transferi yap dedi, bizde Enes Emin arılığında bulunan anasız kolonilerden arı silkeledik. Hemde Enes Emin arılığı ilk ziyaretçileri Sadri Abim ve Yusuf oldular. Biri daha gelecekti bu sefer çok şükür kurtulduk gelemedi::((


Arılıkta yabani eriklere dalanlar oldu, buyurun yiyin bende geldiğimde sizin bahçeden yeme yüzüm olsun diye hiç bir kısıtlamaya gitmedim::))

Arılıkta işleri bitirip, yazlığa geçiyoruz.


Zaim abi saç kavurmayı yapmış, durun size birde bal çıkartayım.


Bahar balı, mis gibi kokuyordu, yıllardır bahar ballarımız hep çöp olmaya devam ediyor, bu zihniyet sürdüğü sürecede bahar balı sadece söylemde kalacak.


Zaim abiye her şeyi öğretmiyorum, balı aldı ama bal nasıl kesilir, havamızı attık tabiki::))


Baharda o kadar çok çiçek ve bitki var ki, hepsinden bu balda mevcut.



Götür Zaim abi.....

Görüntü süper bal reklamlarında çok rahat iş yapar::)


Bahar balı ve saç kavurma hazır, buyurun.


Kişi başı diyette olduğumuz için birer ekmek almıştım yetmedi.


Özlemişiz be, bir ara telefon ettim kalfaya bak kavurma yiyorum filan diyeceğim, ne yazık ki telefona bile bakamadı, bu yaştan sonra iş yerlerindeki denetlemedeydi.


Bu resimde bir tuhaflık var mı? bence var, etler nedense benden tarafta degil, birde doktor kontrolü filan yok:((


Bu arada hobi olarak yaptığımız işte kendimi kobay gibi hissetmeye başladım.

Sadri abi ana arı dölleme aletlerini yaptı, patentlerini aldı, yanlız ilk denek ben oluyorum::((

Şimdide yeni iğneler yapmış, dedi ki bunları bir dene, bir sorun varsa üzerinde çalışıp gidereyim.

Kraliçe dölleme aletinin, mikroskop ve karbon tüpü hariç her tarafı tamamen yerli oldu, buna iğnelerde dahil.

Yeni iğneleri denediğimiz analar ertesi gün baktığımda gayet sağlıklı idiler.


Bu arada Muğla'da yapılacak suni tohumlama çalışmaları, Sadri abinin yaptığı aletlerle yapılacakmış. Sadri abimde suni tohumlamayı yapacak ekip ile Muğla'da olacak.


8 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Bal tadında bir gündü.Doktorsuz olmuyor ama açta kalamazdık tabii::))

Zaim abiye balın görüntüsü kadar hiçbir şey mutlu edemez.Resmen gözlerinin içi gülüyordu.Bu sezon ona bir bal banyosu yaptırmamız lazım.

Bir de unutmadan; arıcılar için mesafe mevzu olmaz biline...

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Hiçmi için sızlamadı. Ben is erinde kantar icinde çalışayım:( sen kavurma ye. Bu arada bir şey itiraf edeyim sağlıklı kavurma nasıl yenir sana hiç bahsetmedim:) neyse bir seferden bir şey olmaz ama bı daha yapma:) ilk kavurma yememizde anlatırım:) iğneyi kendine cuvaldızı başkasına batır dermiş atalarımız sen naptın:( nasıl denedin iğneyi. Sağlicakla kal....

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,zaim abinin kovanı balı yapmış,bereketli olsun.Toplantı bahanesi ilede balı afiyetle yemişsiniz.Tabiki bal veren arının balı yenir.Saglıcakla kalın.

Arıcı 07 dedi ki...

ZİYAFET İÇİN DEĞİL AMA,SİZİNLE YÜZ YÜZE KONUŞMAK HAL HATIR SORMAK VE GÖNÜL ALMAK İÇİN YANINIZA NASİPSE GELMEK İSTERİM.ANTALYADA'DA SİZİ SEVEN BAŞARINIZLA GURUR DUYAN BİR ARICI KARDEŞİNİZİN VAR OLDUĞUNU BİLMENİZİ İSTERİM.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

A.s Yusuf gerçekten çok tatlı bir gün oldu, bal gibi demek iyi olmuş, doktor duymasın.
Zaim abi arıcı olduktan sonra hayat tarzı değişti ve arı olan yerde hayat var diyor, arısız yazlıklarda hayat yokmuş.Abi biz mesafe tanımıyoruz, böyle biline, inşallah yurt dışı gezilerimizde olacak, davetlere icabet edilecek...

Muhteşem abi bu nasıl yorum, hiç içimiz sızlamaz mı, zaten yazmışım boğazımdan geçmedi diye, benim seni nasıl sevdiğimi cümle alem biliyor, senin kontrolün dışına çıkmıyorum bu sefer telefonu açmadın sınır dışına çıkmışız gibi::))
Kavurma nasıl yenir acilen öğret merakta bırakma beni::))
İğneyi biz nereye batıracağımızı biliriz, tabiki çuvaldızı kendimize::))

Veccdi abim, bilimcilerimiz 80 binlik koloni anlatır,fakat nasıl oluşturulacağını ise dökme suyla tarif ediyorlar, gelsinler ben nasıl 80 bin nufuslu koloni oluşuyor basitçe anlatı vereyim::))
Elimizde zayıf kolonilerde var onlar niye bal getirmiyor, hepsi aynı ırk arı, neymiş kuvvetli koloni olursa bahar balı olurmuş.

Hayati abi benim yolum düşerse size zaten uğrayacağım, sizin bende benim sizde telefonlarımız var.Sizide geldiğinizde beklerim. Başarı yatarken olmuyor, biz bazı çalışmalarda başarıyı en az 3 senede yakaladık, suni tohumlama cihazı kazandırdık ülkeye ve millet dalğa geçiyordu, dalga geçenlerin hali dalgaya döndü, Allah herkesin gönlüne göre verir, birisinin başarısızlığını isterseniz, Yaratan önce istediğinizi size tattırır, ben böyle inanıyorum, sizede teşekür ediyorum.

Sağlıcakla kalın.

Unknown dedi ki...

Abi resimler harika,dostluğunuz daim olsun.Zaim beyin bahar balı hayırlı ve bereketli olsun,görüntüler çok güzel.

Hepinize,Selamlar Saygılar.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

ne güzel dostlar yüzünüz ve yüzümüz hep böyle gülsün. Allah mutululuğumuzu eksik etmesin..

bahar balınızda bereketli olsun..

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Mehmet sağ olasın, dostluğumuz hepimizin daim olur inşallah. Bahar balı süperdi, içinde o kadar çok koku varki, bu şu çiçegin balı diyemiyorusun acayip harmanlanmış.

Zafer abi aslında senide davet etmeyi düşündüm ama bu sıra Yalova ya çok gidip geliyorsun, dedim bırak işlerine baksın. Allah mutluluğumuzu dediğin gibi daim etsin abi.

Sağlıcakla kalın.