20.12.2012

KIŞ GELDİ

 
Bu gün 20 arlık 2012, sabah dışarıya çıkmadan pencereden bir bakıyorum, her taraf kar.
Gebze Belediyesinin girişi.
İyerime geliyorum gene her taraf benbeyaz, ve sabahtan öğleye kadar hiç dyurmadan kar yağışı devam ediyor.
Gebze de çoktan beri havalar hissedilir derecede soğumuştu, bir kaç gün öncesi yaptığım kontrollerde bazı koloniler duruma göre hareket edip yavru sökmüşler. Bunlarda kışın geleceğini önceden anladılar demek ki.
Her sene olduğu gibi bu yılda kışı geldimi marangoza dalıyorum. Bu sene artık son, bundan sonra artık bir daha malzeme yapmayacağım diyorum, bu kaç senedir neden anlamıyorum, tarih tekerrür ediyor::)) İlhami abim hafta sonu montajını yaptığım ana arı çiftleştrme ruşletlerinin düz boyasını hafta içi yaptı. Bende üzerinde sanatsal çalışmalar yaptım::))
Ruşetler yerlerinden alındığında, yeni dizilimde bu hali alıyor.
Bu sene işi biraz sıkı tutuyorum, bu iş biran önce bitmeli ve sonrasında gezilere çıkılacak, bizim tayfa baskı yapıyor ama işe gelince yardıma gelen yok. Gezi var dedimmi herkes balıklama dalıyor, heralde bu yıl salep degil boza içeceğiz, Mirili Fatih abi bozacılar gece bağırmaya balladı diyor, sen ne diyorsun dedim bozzaaaaa!!!! dedi::=))
Yapmış olduğumuz palamut balığı. Yada palamut balığından ton balığı yapımı. Bu balığı yaptığımız tarih 10 ekimdi, aradan geçen zaman 2 ayı geçti.
Bazı balıklar bozuldu, bozulma nedeni ise pintilik. Etrafımızdak kişilerden demekki etkileniyoruz. Yağdan tasaruf edelim diye kavanozlara sıkıştırdığım pişmiş balıklar bozuldu. Aynı anda pişirilip kenara koyulan ve yağı bol balıklarda sorun yok.
Yağdan tasaruf yapayım diye sıkıştırdığım balıklar, kavanozda genleşip yağın üzeri taşan balıklar hava alıp bozulup kokuşmuş.
Bu işin püf noktası, kavanozlar tıka basa doldurulmayıp, balıkların üzerinde bayagı bir yağ olmalı.
Cemil ustanın orada bazen hışırı bırakıp kendimiz bir şey yapıyoruz, çalışmak güzel.
İstavrit ızgara güzel::))
Hayat güzel...

7 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

O istavritlere siz yazık etmişsinizdir:) keşke nasıl ve neyle yenir ben bir göstereydim:)

miriliburak dedi ki...

Kar saat 22 itibar ile bizde hala tuttu diyemem ama tipi ve soğuk şiddetli.

Bozzaaa işine gelince sizin keyifleri beklersek biz bozasız kalacağız ba salebe talim ediyorum zati :))

Turşuları doktor kontrolünde yapaydın hiç bişeycik olmazdı :)

hayırlı günler...

Unknown dedi ki...

Ali abi kış sizin oraya bizim buralardan erken geldi bu yıl.Marangoz işleri bitmek bilmez her yıl son dersin seneye yine bir şeyler bulursun.Kolay gelsin.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM ...

Sayın bakanım

Senin rusetler uzaylı alfabesi gibi olmuş ::))

Tarzını tuttum::))

Balıklara üzüldüm , ama sorun yağda degil zekatta .Kiptilik etmemiş olaydın bak birşey olurmuydu .Bende sorun yok mesela ::))

İnsan bir lokma balığı Doktoruna fazla gorur mü ::))



SLM ve Muhabbetle...

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey Yusuf beyin yorumunu dikkata alman gerekir diye düşünüyorum.Bu kovan boyamamasında ortaya çıkan şekillerin kaynağı MAYA takvimi olmaya.Saglıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi, ne zaman istersen gel, anında istavrit ızgara yaparım, birde Cemil ustaya, sevabına istavrit nasıl yenir öğretmiş olursun.

Fatih kar İstanbul ve Gebze de çok etkili oldu, okullar bile tatil oldu.
Bozadan vaz geçmeyiz, yanında salep de hayır demyeiz::))
Turşulara o bahsettiğin kişiler göz koydular bir daha iflah olurmu olmaz.

Slm Yusuf.
Ruşetlerde yeni boya araziye dagıldığındagüzel olacaktır, aynı ruşetin baş tarafları farklı boyandı, bir taraf yeşil ise öbür tarafta başka renk ve desen var::))

Balıklara üzülmenize gerek yok, garibanım üç kavanoz balığına göz dikip kokuttunuz, sizin bakıp geçtiğiniz yerde otmu biter, şimdi akıl verin bakalım, üzgünlermiş::((

Vecdi abi tahriklere kapılma, bunlar adamı iki dakkada dolmuşa bindiriverir bak demedi deme. Üç kavanoz balık konserve yaptık, kime dagıtayım, akıl verenlerin icraatını bir görelim.
Kovan bayamada ortaya çıkan şekillerin mayayla ne ilgisi olabilirki, tasarım tamamen, her zaman olduğu gibi, Ali Türk::))

Ssağlıcakla kalın.

Maestros_Tom dedi ki...

Mr Ali Turk thanks you very much for your wishes! I wish you also too for you and your family best wishes with hapinness healthiness and for your children good progress!

Thomas Katsaros
Son of Theodosis Katsaros