5.02.2013

GİRİTLİ ARICI MANOS MİSAFİRİMİZ VE PAPARAZİ::))


Sanal alemden tanıştığımız Giritli Manos, Manolis Agioutakis Bu gün ülkemize geldi.Sabahleyin İlhami abi ve oğlu Gökhan İstanbulda misafirinizi karşılayıp Gebze Belediyesine getirdiler. Manolis ilk olarak Türk kahvesi istedi::)) Bende kendisine Türk Kahvesi ikramında bulundum.

 


Belediyedeki mesai arkadaşlarım Manos için hiç yunanlıya benzemiyor aynı bizim gibi bir insan diyorlardı, dil bilmemek acayip zor. Manos yaptığımız esprileri anlamıyor, çevirilerde her kelimenin ana dilimiz gibi karşılığı yok.


Mesai arkadaşlarımdan Metin bey tarafından bir kaç açıdan pozlar alındı...

Manosun bana hediyeleri vardı tişört herkesin gülmesine neden oldu...

Manos başına neler gelecek daha habersiz yarın bu marangozda iş başı yapacak, ön alıştırma yapıyoruz::))
Cemil ustam Manos'a ıhlamur ve yer fıstığı ikram etti.


Sonra hışırın yolunu tuttuk::)) Ne yersin dedik problem yok diyor, bize bıraktı bizde ne varsa hepsinden karışık bir menü seçip misafiri mutlu etmeye çalışıyoruz. Soğanlı, soğansız hamsiler....


İlhami abi çok iyi İngilizce konuşuyor.


saim abide bu arada hışıra damladı, çoktan beri buluşamıyorduk.

Lahmacunlar geldi, ben böylşe çatal kaşıkla uğraşamam, bazıları görgüsüz dese de elle al bir  çimdik koy lahmacunun içine yap dürümünü::))

Hışır dayı kiremitte kuymak pişirmiş, bu benden dedi, bu arada doktoru küstürdünüz pinti diye diye adam artık buralara gelmiyor diyordu::)) Bende yalanmı adam Kayseri'li dedim sesi kesti.

Birde toplu resim alıyoruz. Biz bu işlere magazin diyoruz, Manoslar paparazi diyormuş, her ikramdan sonra saol demeyi öğrenmiş::))



Bana gelen hediyelerden biri bu üzerimdeki tişört, oğlum yazıyı tercüme etti, doğuştan arıcı yazıyormuş, demek ki dışarıdan öyle görüyorlar::)))
Manos bir kaç gün misafirimiz bizi ziyaret etmesinden son derece memnun olduk ve kendisine teşekür ediyoruz.....

9 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM ...

Sayın Bakanım.

Yunanlılara da hisir abiyi tanıttın . Yalniz bir ayrıntıyı gözden kaçırdın .Bizim menü de ya balık ya da köfte felan olurdu.artik sunu biliyoruz ki kiremitten ,lahmacuna kadar ortaya karışık bir menüde yaptırılıyor imiş ::))

Feshane he bir geçsin ,eminim Hisir abide bizi ozlemistir::))

Dostluğun dili yok.kalp kalpte karsı gelince ( yeni nesil elektrik diyor::)). ) lisan cokta sorun olmuyor.Yunanli arıcı dostumuza buradan selamlar.

SLM ve Muhabbetle...

Unknown dedi ki...

Abi tişört yakışmış.Arıcılığın en sevdiğim yönlerinden biride böyle güzel dostluklar edinmek.sağlıcakla kal kolay gelsin.

İlhami Uyar dedi ki...

thanks for hospıtalıty

MANOS

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi misafirimize hoş geldin diyorum. Henüz beni görmedi, tabi bende onu :) yarın görüşeceğiz sanırım. Kendisine selamlarımı iletin İngilizceme hayran kalacağına eminim:)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Slm. Yusuf...

Evet Yunanlıyla hışır abiyi biraz fazla bir arada tutsam bizi tanımayacaklardı::))
Gözden kaçan ayrıntı yok, asıl sen ayrıntıları kaçırıyorsun,biz hışıra aç girip aç çıksak sorun olmaz, işin içinde yabancı konuk var, bir hafta misafirimiz, bundan sonra su vermesek hafızalarda kalacakları bir düşünsene::))
Arıcılık acayip bir iş, bir şekilde insanlar birbirlerini sevebiliyorlar. Lisan aslında acayip sorun...


Emrah nasıl bir kaderim var bende hayret ediyorum, ülkemizin bir çok köşesinden değişik hediyeler alan biriyim, bunlara yurt dışınıda ekledi, ilk olarak Selanşktan oksalik buhar aleti gelmişti, ülkemizde yapılan oksalik buhar aleti bana gelenden esinlenerek geliştirilmişti, gerisi devam ediyor.



Manos, sağol::))


Muhteşem abim hoş geldin diyonda hesapları gene bana yıktılar nirdesin sen, böylemi hoş geldin dinir::))
Bir göreyim sonra ingilizcen hakkında karara varacağım.

Sağlıcakla kalın...

evangelos naxios dedi ki...

Şanslı Manolis sevgili kardeşlerim arıcılar birlikte bulundu!
Ben Tanrı ilk diliyorum ve seninle kendimi bulmak!
Tüm kardeşler Selamlar!!!

Unknown dedi ki...

Sevgili Ali kardeşim,arıcılık aynı zamanda sınır tanımayan bir hastalık'tır diyebiliriz.Sayın manos beyle benimde tanışıklığım sanalda olmuştu,hep beraber msn de salkım yapıyorduk kendisinin sicakkanlı akdeniz insanı karakterini taşıdığı görülmekte,kardaşimizi en iyi şekilde ağırlayacağınızı görmek çok hoş,şahsımın kedisine selamımı iletmeni rica ediyorum,allaha emanet olun.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Sayın bakanım,

Ne mutluki türkiye arıcılığı sanalda paylaşımlar başladığından bu yana çok büyük bir yol kat etti. Tabi sanalı takip edip uygulayanlar açısından, bunun dışındakiler ya babadan kalma usullerle devam ediyorlar, biraz birşeyler bilenler ise bilgi ve tecrübelerini çevresindeki bir kaç kişiye ancak aktarabiliyor veya kendilerine saklıyorlar.

bununla birlikte ülke dışındaki arıcılarla bile sayenizde irtibat kurup bilgi paylaşımının yanı sıra ziyaretlerde başladı. Bunun belkide ilk örneğini veriyorsunuz.


ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Evangelos, Sizleride aramızda görmek bizleri mutlu eder.

Saliha abi arıcılıkta sınır yok. Ben bir çok bilgiyi tanımadığım ve dillerini bilmediğim kişilerden öğrendim, internet acayip bilgi deposu.Hiç tanımadığımız birisinin yurt dışından bizi ziyaret etmesi arıcılık sayesinde oluyor.

Zafer abi, sanal alem bize çok şey kazandırdı. Gerldigimiz nokta ortada...
Ülke dışında bizimle il temas kuran kişilerden birisi Evengolos'tur. Bize denememiz için Selanik ünüversitesinden oksalik asit buharlaştırma aleti yolladı ve ülkemizdeki yapılan oksalik buhar aleti gelen hediye aletten esinlenilerek yapıldı. Temaslarımız her geçen gün artıyor, daha neler yaşanacak ileride görürsün, her şeyi burada yazmayayım, bu gün önemli bir kurum tarafından, davet edildim::))

Sağlıcakla kalın.