21.12.2013

ARICILIK MALZEMELERİ VE BAL

 Bu gün bazı arkadaşlarla anlaşıp hafta sonu köpük kovanlara bakmaya gidecektik :)
Bu sıra kayışlar düzen tutmuyor, kayış atan atana. İstanbul gezisi, Nasrettin hocadan fil istemesine döndü, Timur'un karşısına çıktığımda arkamda kimse kalmamış.....
Bu gün Marmaray ilede tanışmış oldum, Üsküdar'dan, Kazlı çeşme 7 dakikaydı, ben ayrılık çeşmesinden bindim toplamda süre 10 dakika sürdü. Zaten metrolar yer altından gidiyor, denizin altından gittiğimi göremedim, hükumet milleti kandırmış olabilir, bu sıra her şeyin altında buzağı aranmaya devam ediyor...
Dış güçler iyice iç işlerimize burnunu sokmaya devam etmekte....
Erkan ile Kazlıçeşmede buluştuk, hedef Arıkent denilen köpük kovan üreticisi.
Yolda giderken erkan anlatıyor, şurası şu, burası bu diye, bana her yer sur ve kale...
 Arı Kent tarafından üretilen köpük ruşet kovanlar...
Fuarda kendisile görüşüp model konusunda istediklerimizi iletmiştik. Ahmet bey çok uyanık biri, habire bilgi topluyor, yaptığı numuneyi de bize göstermedi.Benim köpük kovanlarda acelem yok, seneyede devreye sokabilirim.
 Benim asıl alacağım malzeme ana arı üretim kutuları idi, önümüzde sürede var, kutu işi tamam İnşallah.
 Arı kentin bulunduğu kat ruşet ve bal doluydu.Bir sürü denemede burada yapılmaya devam ediliyor.
 Konuş konuş nihayet yemek yiyelim dediler, hele şükür dedim::)) Kuru kuruya çayla muhabbet pek sarmamıştı zaten. Avrupa yıllar öncesi köpük kovanlara geçmiş biz yeni keşfedeceğiz. Erkan ruşetlerden çok memnun bir çıta arı bile kışlıyor demekte. Şu an tüm kovanlarını strafora çevirmeye karar verdi. Bir kaç arkadaşla bende bir düzenlemeye gitmek istiyorum, bir sürü yerden arı aldık, çıtalar kovanlar acayip oldu, tek tipe dönmeye çalışacağım.
 Arı kentin asıl işi memleketleri olan Hakkari'de üretilen balları satmak, Ahmet daha önce birlikte uzun süre başkanlık yapmış.
 Bu yıl bal satılmadı diyor, ellerindeki bal stoku 120 ton. Her yer bal dolu.
 Balların kargoya veriliş şekli.Her teneke kartonlanıyor, güzel bir ambalaj olmuş. Yemekten sonra gene uzun uzun konuştuk ve ayrılma zamanı. Dönüşe geçtik, ne zaman akşam oldu gene anlamadım...
 Atatürk hava limanına peşi peşine aralıksız uçak iniyor, neredeyse bize toslayacak...
Gün batıyor. Akşam acayip trafiğe yakalandık dön dön, yarım saatlik yolu iki saatte geçip, yeniden Marmaray'dayım, denizi görmeden gene karşıya nasıl geçtim anlamadım, bu işte hipnoz var...

6 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

"bu sıra her şeyin altında buzağı aranmaya devam ediyor"...demişinde denizin altından geçerken birde otelin altından geçtin :)bu dış güçlerin yapamayacağı şey yok düşünsene tünelin üstüne otel yaptırmışlar :)

"Her teneke kartonlanıyor, güzel bir ambalaj olmuş." Diyorsun ama adamcağızı uyarsaydın İsrail bu sıra karton kutuya konan ne olursa olsun yakalıyor:))

Allahdan senin kutular strafor korkma onlarla şu ara kimse ilgilenmiyor..:)))

Sağlıcakla kal.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

:) Muhteşem abi, sadece dış güç yetmiyor içeride uzantıları var...
Denizi göremediğim gibi otelide göremedim tabi...
İsrail yakalasın diye zaten kutuya koymuşlar, nasıl sığdıysa o kadar para üç kutuya...
O kadar kutu, mutlaka bir kutu ile nakledilir risk var :(

Sağlıcakla kal.

UĞUR GÖK dedi ki...

S.A. Abi kutular harika gözüküyor.Köpük pahalı bir malzeme değil.Köpük ruşetlere 35-40 lira fiyat çekilmese 15lira gibi bir fiyatı olsa herkes alsa iyi olur aslında .Sürümden kazansalaar yani.Ali abi bu arada yemek resimleri de kaynamış, görünmüyor.
Sağlıcakla

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Uğur, Aleyküm selam. Köpük pahalı degil ama piyasada üretici az ise yaptığı işten %100 kazanmak istiyorlar.Sürüm işi ileride olacak, firma sayısı şu an az ve hiç birisi tamam hazır değil.
Abi yemekte yanımızda bayan olduğu için resim almadık, bizde bir şey kaynamaz merak etme::))

Sağlıcakla kal...

Unknown dedi ki...

Ali abi uyan zamandır seni takip ediyorum. Arıcılık konusun da merak ettiklerimi senin videolarından öğrenmeye çalışırım. Ama bu arıkent firması kovan modellerine verdiği isimşerle benim için şüphe uyandırıcı. Modellere verdiği isimler hakkari de yerleşim yerlerinin isimlerini kullanıyor. Ama bir modeli var ki internette araştırdığımızda karşımıza pkk nın bölge sorumlusunun kod adı ile azılı bir terörist olarak çıkıyor. Her ne kadar maaştı isminin de hakkari de yerleşim yerinin kürtçe ismi olduğu söylense de internet sayfalarında bundan çok pkk lı teröristin haberleri karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden ben uzak durmayı yeğlerim.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Hüseyin bey bizim alışveriş yaptığımız zamanlar köpük ruşetten başka isim yoktu, firma sahibi doğulu. Dediğin gibiyse bir çok arıcı kendisine cepe alacaktır. Ben uzak durmayı yeğlerim demişin bizde yakın durmuyoruzki bir sefer alış veriş yaptık.
Sağlıcakla kal.