13.02.2014

ARICILIK DESTEKLEMESİ VE ARICILIK FESTİVALİ

Arılı kovan destekleme paraları birliklerin hesaplarına yatmıştı. Bu gün başkanım Kadir Gürkan bey evrakları hazırladım imza atılması lazım dedi, dolayısı ile ofise gittim. Kadir bey yoğun işleri arasında Gebze Bal üreticileri birliğin işlerini büyük fedakarlıklar yaparak yürütüyor. Mali müşavir olması, ayrı bir avantaj.

Gebze Bal üreticileri birliğimizin üyelerine ait, destekleme evraklarının hazırlanıp imzalanması aşamasından bir kare.
Destekleme evrakları hazır...
12 Şubatta çekilen resimlerden, akşam güneş batıyor, bazı işlemler için kuvvetli kolonilere müdahalede bulunuyoruz. Artık erkek çıtalarını girdik ve erkek yaptırmaya zorluyoruz. Bu koloni erkek yapmaya çok meraklı, Allah iştahını artırsın...
Dünyada en sakin arı karniol arısıdır. Karnioldan daha sakin arı ırkı malisef yok. Bunları niye yazıyorum, sorulardan bıktığım için yazdım.
Arıcılar zeki ve uyanık olurlar, bizdeki arıcılar saf. Yada birileri tarafından yönlendirilmeye çok meyilli. Bu görüntülerden sonra yüzlerce video var, binlerce resim var, neyin ırkını soruyoruz onu anlamıyorum. Yılın 12 ayı arıyı açıyoruz,öyle açtığımız arılar bir avuç arılarda değil, en az 5 çıtası arılı olan koloniler ve biz maske kullanmıyoruz. Dünyanın en sakin arılarıyla çalışmaktayız....

Şimdi gelelim piyasada karniol arısı veya anası satanlara bunların çoğunun reklamlarında kullandıkları ana arılar bile bir yerlerden çalınmış. Bazılarının ne arısı var ne arılığı ama karniol başta olmak üzere her türlü ana arı satıyorlar ::))
Arıcı yiyorsa kim ne yapsın..
Bazen bende karniol aldım kaç senedir 3 veya 5 çıtayı geçmedi diyor, aslında nasıl kazıklandığını itiraf ediyor ama anlayan yok.
Biz kışa girerken eylül ayında böldüğümüz 2-3 çıta arılar bahara 5 çıta üstü çıkacaklar, kışın bile gelişen arı, bir yerde gelişmiyorsa her hangi bir anayı karniol diye çakmışlar bu kişide nasıl kerizlendiğini itiraf ediyor, civarındakiler dalgasını geçiyor....
En hızlı arı ırkı İtalyan dır, bundan daha fazla yavru yapıp çoğalan arı yok.
İkinciye karniol arısı gelir. Soğuk iklim arısıdır, Avusturya alpleri ve Almanya gibi yerlerde kullanılma nedeni, karniol dendiğinde hızlı gelişimi, soğuk ve sıcakta çalışması, sakin oluşu,80 bin nüfusta bile oğula gitmemesi, çok iyi polen toplaması gibi kriterler sıralanır.
Aynı kolonide bir başka yavrulu arı çıtası.
 Darıcada otlar çöpler ayaklandı, çiçekler hızla açmaya başladılar.
Buralarda durum böyle, Mersinde ise bademlerin yarısı bitmiş geri kalanlar açmaya devam ediyormuş. Festival sonrası kısmet olursa Mersin turumuz olacak, son durumları bir görmemiz lazım, bahar hızla geldi diyebilirim.Önümüzdeki hafta izinliyim, yoğun bir çalışma sonrası ilaç gibi gelecek.
Hafta arası çarşamba günleri, fitnees ve havuz  bizi acayip forma soktu...
Bu hızla gidersek bir deri bir kemik kalacağız....
Yusuf Şimşak hedefleri tutturmaktan oldukça mutlu. Şuraya bakın manken gibi maşallah....
Tavuk bize az geldi, keçi yememiz lazım diyor, hayırlısı bakalım....
 Yaklaşık 10 gündür yaptığımız sokak numaralandırma işlerini bitirdik.
Bu gün Kocaeli Büyük Şehir Belediyesine harita(ozalit) ve listelerden oluşan dökümanları teslim ettim. Yarın çalışıp ertesi gün tatil başlıyor, peşinden bir haftalık izin devreye giriyor. 9 Güz tatil bana ilaç gibi gelecek inşallah.
Hafta sonu yapılacak olan, 3. İstanbul arıcılık ve arı ürünleri fuarına, bazı arkadaşlarım cumartesi, bazıları pazar gün katılıyorlar. Ben cumartesi ve pazar festivalde olacağım.
Festival öncekilerden daha kalabalık olacak, daha önce bir salonu zor dolduruyorduk, bu yıl ikinci salonda organizasyonu yapanlar tarafından kiralanmış durumda....
Evet tek salon bize çok geliyordu, ikinci salonda kiralanmış, demek ki tek salon ihtiyaçlara cevap vermiyor artık....
Dost ve arkadaşlarımızla  buluşmak dileği ile....

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Selam Ali abi,bu yıl sezon erken geldi gibi arılar hızla gelişmeye başladı.Bir festivale gelelim dedik elde olmayan sebep den dolayı bu yılda es geçtik.Yüz yüze bir görüşemedik gitti hayırlısı bakalım.Bizim yerimizede gezersin artık festivalde paylaştığın resimlerden bizde faydalanırız.sağlıcakla kal kolay gelsin.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Havuzda sezona sıkı hazırlandık.Malum ben koloni sayısını artırıyorum. Sende 1.000 ana kutusu ...

İnşallah sezonda tozu dumana katacağız.

Resme baktım da , hakketen süzülmüşüz ::))

Acilen balık etli bir keçi bulmamız şart::))

SLM ve Muhabbetle...

Eyüp ÇAKIR dedi ki...

Abi 2010 yılında karniyol diyerek iki ana arı satın aldım tabi adı karniyol kim biliyorki.Bu analardan doğan arılar oldu bir pitbul kovan acamaz oldum.O yıl nerdeyse bu arıların hırçınlığı yüzünden bu işi bırakıyordum.Neyseki sayenizde gerçek karniyollarla tanıştımda arıcılığın zevkine vardım.Keşke yakın olsada festivale katılıp sizlerle tanışma imkanımız olsa.Saygılar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Emrah inşallah mevsimin sonu hayırlı olur, geçmiş yıllara göre sanki biraz sıcak bir kış yaşadık.
Tanışmamız bayağı eski ve bu kadar eski tanışık olduğumuz kişiler arsında yüz yüze gelmediğimiz bir sen kaldın. Nasip bakalım elbet bir gün tanışırız.


Slm Yusuf bey.
Kışı başkaları gibi yatarak geçirmedik ve sonuçlar ortada :)
Keçiye taktın beya :))

Eyüp bey, geçmişte benim gördüklerimi anlatayım, bir anacı vardı, geliyorsun bana kafkas lazım diyorsun masa üzerindeki analardan veriyor bu kafkas diyor, bir başkası geliyor, bana karniol lazım diyor gene masanın üzrindeki arılardan veriyor al bu karniol, adam bana italyan lazım diyor, gene elindeki ana arıyı italyan diye satıyordu. Dedikki bu işin sonu nereye varacak, cevap arıcı anlamaz, artık yavaş yavaş anlamaya başladılar, fakat hala isim arayan çok, karniol de adama ne vereceksen ver.
Tanışma nasip işi, kısmet olursa elbet bir gün tanışırız....

Sağlıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Sevgili ustam:))... yav seni şu ustalık belgesini aldım alalı bir başka görmeye başladım :)) İlhami abide oğlak varmıydıki:)) buluruz buluruz nasılsa toplanma yeri sırası senin arılıkda değilmiydi:)) abi sakin arıdan başka soğuk havada bile açtığımız arılar en az 6-7 çıtada ve sakinler. Bırak millet ne derse desin öylelerini kendi haline bırakacan:)) neyse festivalde bakalım kimleri göreceğiz. sağlıcakla kal.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Sevgili eski kafam demek zor geliyor...
Ustalığı geri almanın bir yolunu bulmalıyım diye sessiz düşünüyorum...
Şimdi Muhteşem abi durup dururken oğlakta nereden çıktı, biri keçi der biri oğlak der...
Bende toplanmak istiyorsanız Mersine bekliyorum, misafirlerimi özel yerde ağırlamak isterim...
Biz her mevsim ve her ay arı açarız, bu haberdeki resimleri yayınlanan kovan 8 çıtalık bir koloni, sıkıyorsa başkaları 5 çıtalık bir kovan açsınlar sonuçlara bir bakalım...
Festivalde seni görecegim kesinya gerisi önemli değil...

Sağlıcakla kal.

Plusnet dedi ki...

Abi Mersine giderken Konyadan geçersen haberim olsun misafir etmek isterim. Saygılar...