2.09.2009

KREM BAL TÜKETİMİ

Krem bal oluşturulmasını öğreneli çok olmuştu. Mehmet yüksel nasıl yapılacagını tarif edip sanırım birde resimlerini yayınlamıştı. Benimde ilk zamanlar hiç ilgimi çekmedi, zaten evde kaç çeşit bal var birde krem ballamı uğraşacagım diye.

Aradan zaman geçti Ali şekerli'den başkasıda bu işi yapmadı sanırım. Bir gün Ali abi dediki krem bal çok güzel, yav yapılışı nasıl kolaymı kolay diyor, tabi ona göre basit. Tak matkabın ucuna karıştırıcıyı her gün agır devirde 5 dakika karıştır, karıştıkça bal agarıp kermleşiyor.

Hadi birde ben deneyeyim dedim ama bende matkap yok o zaman elle karıştıracagız, dakikaya bakamaya gerek yok biraz karıştırıyorum acayip yorucu ve tetrar kaldırıyorum, 5-6 gün sonra bal acayip tabir yerindeyse dondu. Dondu ama akışkan ve yemeside Ali abinin dediği gibi, bir kaşık yemeye niyet ettiyseniz, üç kaşıgı kesmemeye başladı.::))
İçanadoluda pekmezin donmasına bitti denirdi çocuklugumda. Pekmez donmuşsa onun adı pekmez bitti yani sıvı degil. Balın bitmesinede kristalize oldu deniyor, şekerlendi deniyor, şimdide kremleşti denecek::))

Bal tüketimini artırma yollarından biriside kerm bal. Sizde deneyin bu bal sıvısı kadar yiyeni kesmiyor. Biz üreticiyken bala doyamıyorsak ya tüketiciler ne yapar bir düşünsenize::))


Zafer abi yap bir atak be, nerelerde kaldın. Bunda hata yapma şansın yok gibi, genede ne olur ne olmaz hata payı sıfır dememek lazım::))

Hadi millet ne duruyorsunuz::))

??????

2 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Evet güzel oluyor. Sen hariç herkese tavsiye ederim :)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi bu yayın taslaktı 2009 yılının, hjepsini onayladım yeni tarihte yayına girmiş be...