18.08.2008

PINARHİSAR'A VEDA EDTİK,HERKESE TEŞEKÜRLER.

Cuma akşamı paydostan sonra yola çıktık.Resimdeki en büyük yiğenim Yakup.Boğaz köprüsünü geçiyoruz.Yiğenim ayın 29 da teslim olacakmış,asker yani.Sülüs cebinde,inşallah hayırlısıyla gidip gelir.Pınarhisar'a gece saat 10 gibi vardık.Hacı abinin kavede çay çorba derken saat gece 1 oldu.Kimseninde yatmaya niyeti yok.

Neyse enişte yiğen ve yeni hacıyı muhtar hacıabinin bağ evine yatırdık.Ben arılarımın yanında ve çadırda yatmaya karar veridim di.Sonra Bülent'lerin bostana daldık gece saat 2 ::)))Resimdekiler Ali Osman abi ve Metin abiler.Hepside plaçkacı::))

Saf Muhtar abim.Geçen gittigimde bir yoklama çektim hemen yediydi.Artık uğraşmıyorum,yazık yav.Geçen hafta bu hacıdan ikamet istedimdi.Günlerden cumartesiydi ve dediki bu gün resmi tatil.Bende dedimki biz haftanın 7 günü memleket için nöbet tutuyoruz diyince beyenfendi kimliğinizi büroya bırakın,benim çocuk yokmu orada demeye başladı.Beni askeriyeden zannetmiş::))Büyük bir birlik var Pınarhisar'da.Numarayı öyle yediki sormayın.Bir ara bize bağ evinde melemen falan yapacaktı,diyorumki melemende varmı muhtarlıkta,diyor ki yumurtayı getirirsen yaparız.Ama jeton hala düşmeyince acayip üzüldüm,ama kızdıramıyorum ki::)) Artık bir daha yoklama çekmiyorum.Herkesin safıda beni buluyor işte.
Gece karanlıkta nefis kavunlar geldi.
Harbiden saf,hacı abiye bıçagı bir verdiler.Kavunlar bitti hala kesmeye devam ediyordu,gerçi yemesinede gerek yok.Nasıl olsa kendisi orada gene yer hacı abi,önemli olan benim yememdi.
Arılıktan bir görünüş.Akşama bu resim kalmadı tabiki.Çadırda yatmıştım,kalkıp bağ evindekileri getirmem lazım.Kavaltıda yapılacak,bir sürü işte beni bekliyor.
Bağ evine giderken bir çiftlik vardı,devamlı gelip geçerken köpekleri sorun çıkarıyorlardı.İşi çözdüm.Köpek kaçan şeyleri kovalamaya bayılıyor.Ben motorla yaklaşırken sürati düşürüyorum,köpekte saldırma gardını alıyor.::))Yürür gibi yavaş yavaş geçersen mal mal bakıyor.Onun için köpeklerin önünden motorsikletle geçerken sürati düşürün arasıra hafif hafif gaz verin.Köpek bir türlü yapacagı işe odaklanamıyor.Çiftliğin sahibi eski pehlivanlardanmış,adıda yanılmıyorsam Ali.
Bazen her türlü resim lazım oluyor.Bende dışarıdan buzağıları çekiyordum buyur içeriden çek dedi.
Bazıları poz vermek istemedi bende ısrar etmedim,daha çocuk bunlar hatta bebek diyebiliriz.Çiftlik belediye mezbahanesinin yanında.Her tür köpek mevcut.Siyah olan emen eniğin annesiymiş.Boşluk buldularmı ötekilerde dalıyordu sütçü anneye::))Ama o pozları kaçırdım.Anne bir kaçıyor ötekiler sürü halinde peşine hurra.
Bir çomar adayı yatıyor.Bakışları adamı hasta ediyor be.
Sonradan artis artis geziyordu.
Bir ara mısır tarlasına gittim.Sipariş resim vardı.Tarla çok büyük ve ben motorun üstüne çıkıp birde kollarımı kaldırarak bu kadar oldu.Uzaklaştınmı arılar gözükmüyor.Selahattin abi sendeki makinadan bende yok,idare et.
En güzel resimler bunlar.
Artık büyütüp kopyalarsın.
Bir püskülde 5-6 arı olanları yakalamaya çalıştım.Yaklaştınmı kaçıyorlardı.
Yukardaki resimlerden kestim,orjinalleri ikinci ve üçüncü resim olmalı mısırlardan.
Hacı abinin bağ evinin bahçesindeyiz.Güzel çiçekler ve çok magazin ekmegi varmıştı.Bu seneki en güzel resimlerimi çektim diyebilirim.
Bana göre nefis resimlerden biri.
İlginç bir kare.Arı ve sinek.Biri temizliğin,biri pisliğin sembolü ama aynı karedeler.İkiside çalışkan ama.Herkesin işide ayrı.
Avcı bekliyor pusuda.Bunun filmini filim sitesine attım.Ama biraz beceriksiz.
http://www.aricilikfilimleri.blogspot.com/Şu güzelliğe bakın.
Acem borusu dedikleri çiçek sanırım.Bir ara Emin Benli abi bu çiçeklerden haberler yapmıştı.Arılar çok seviyor diye bence ziyaret etme sebebleri sevme degil.
Sırf Emin abiye gıcıklık olsun diye bir çiçege 5-6 tanesi girmeye çalışıyor.Hayret ettim birde kavga ediyorlar.
Bu resim iyi olmadı ama 6 adet arı aynı çiçege girmeye çalışıyor.
Ben de çiçegin içine baktım,hiç bir şey yok,demekki gıcıklık olsun diye böyle yapıyorlar.Bu arada Emin abi nerelerdesin özlettin be kendini.
Bahçede gezmeye başladık,hacı abi geldi bizimkiler hala yatıyorlar.Hacının demesine göre bu sepet Bülent'tinmiş.Sönmüş sepet koloni,şimdide ağ kurdu ve kelebeği üretimine başlamış.
Hacı abi bu yamuklarıda çekmemi istedi.Yamuk olan sepetler gene Bülent kokuyor::))Bülent ne yapsın,işte çalışıyor,çifçilik yapıyor,arıcılık yapıyor,birde önümüzdeki hafta evlenecek::))Ayvayı yemesine az kaldı.
Hacı abinin bir çıta.Dedim yakaladım bir kazma çıtası diye seviniyordum olmadı.Bu çıtadaki petegi sepetten kesip bağlamış,bu adama kazma denirmi,bizim talebe olsaydı yemiştim onu bu çıtanın yanında.Yani işçilik bizim kazma doktorunkine hiç benzemiyor.Süper olmuş.
Bu arada iki kovan ayarlıyorlar.Hem hacı abiye,hemde Bülent'te ikişer çıta böldüğüm arıların karniyol anaarıları eşleşmişler ve yumurtalar kapalı degildi.Arılar anasıyla hediye edildi.Daha detaylı bilgiler almak için bir sürüdenek oldular.Seneye raporları alacagız.
Hacı abi kendisine düşen kovanı iyice temizledi.Daha sonra benim arılığa geçtik.Hala çalışma başlamadı ve çok sıcak.arılar bereket saldırmıyor atletle çalışıyorum.Arılara gücüne göre hava alma deliği ayarlamaya çalışıyorum.
Geçen hafta yaptıgım naylon işe yaramış çogu açık balları aşagıya çekmişler.Bu resimde filaş patladı,aşagıdaki resim makro çekim.Yük filan kaldırdıgım yoktu.Birden kasılıp kaldım belime bir şey oldu.Elimi belime attım terden buz gibiydi.Hemen gidip gömlegi giyindim.Doktor apranaks önerdi onu içtim.Balları yüklerken ağrımadı.Akşama doğru saat 6 gibi kovanları yola hazır hale getirdim.Ballar başka yerdeydi,telefon edip depoyu açtırıp balları yüklemeye sanayideki depoya gittik.Sağ olsun Metin abinin sanayide dükkanı boşmuş,oraya bırakmıştık.
Sanayinin yanında bir saman lodası.Bizde eskiden saman saklanan yere loda derlerdi.Şimdi buraya ne diyorlar bilmiyorum.Kışın üstüne naylon atıldıktan sonra topraklada kapatırlardı yeri olmayanlar.Şimdi moda degişti bıranda var artık,rüzgar yırtamaz.
Hiç ummadığınız resimler sizi çocukluğunuza götürüyor.Sarı saman bile.::))
Gece arıkovanı yüklemeye gelenlere bakın.Hacı muhtar abim,Ali Osman abi ve Bülent.Ben arıları kapatana kadar,arıları yüklediler.Eski hacı abinin bir kovandan arı çıktı.Ben arabaya çıkıp çıkan yeri naylon kapladım zımba tabancasıyle.
Yeni hacı süper çalışıyor maşallahı var.Bana ilaç gibi geldi.Allah razı olsun,doktor gibi değil ki bu ne derse o.Allah bu arada kimseleri doktorun eline düşürmesin,ayrıcada doktoru eksikte etmesin.Niye böyle dua ederler anlamışda degilim.::))
Gezginci arıcılık ve nakil, en zoru arı nakli.
Çıkan arıları hallettim ama onlarda beni halletiler.Aceleyle arabaya çıktıkya,paçaları çoraba sokmadık,olmadık yerlerden sokulduk be.İş işten geçtikten sonra paçayı çoraba soksan ne olur sokmasan ne olur.Arılar yüklendi, Bülent hatıra resmi alıyor.Daha bir sürü eşya var zor aldı.Birazda yedek teneke almıştım.Her sene kestane balında başıma bela oluyor bu teneke işi.Ayrıca borcum da vardı onuda kapatalım.
Bülent kendisini ve arka pilanda bizi çekecekti filaşın ne kadar ışıgı varsa kendine toplamış,arka tarafı gören varmı::))
Ana gece saat 3 olmuş.Bir saatte arıları indirdik.Yoldan telefon etti yeni hacı ve üç oğlu arı indirimine yardıma geldiler.
Benim yeni asistanın babası ve amcası,gece saat dört karpuzlar ne gitti biliyormusun.
Cesim şükür de artık istersen.Bak gene arılar gözünü şişirir::))Arıları açtım,zaten fazla havalandırmaları yoktu.Her sene üşüyorlardı bu sene iyi, açtığım fışkırdı.Gece gece ne olacaksa biride podyumda boy gösteriyor maskeli şekilde.


Bu karede ilginç.43 nolu arı zaten yalancıya kaçmış.Burada sağlam bir kovanla birleştirecektim.Yanındaki kovanda uyuzun biri.Şu an içinde kapalı memeler var.Tabi 43 buradan alınıp sağlam bir kovanınyanına nakledildi.Yakında birleştirecem.Kısmetse akşama bir tur var sığırlığa.Dün akşam ballarıda pastanenin deposuna attım.Yaşaşın püren mevsimiiiiiiiiii,püren sezonu hepimize hayırlı olsunnnnnnnnnnn::))

NOT:
“Arıcılık bilgi merkezi ve arıcılık bilgi paylaşım forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010
http://www.aribakani.com/

1 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Yav arkadaş; diyecem kafana benim kadar taş düşsün 87 kg yım olmayacak bi daha iflah olmazsın benle uğraştıkça belin melin her bir yerin tutuldu yapma bak demedi deme mazallah töbe töbe demeyim ben genede be yav:)))