14.08.2008

ARICILIK SEZONU YÜZDE SEKSENİ HAFTA SONU BİTİYOR,YUVAYA DÖNÜYORUZ.

Sağıma hazır bir inek.
Bal sağımında arazi olan doktor,cumartesi akşamı arı yüklemesindede yok.Ne diyeyim neee?Gelmeyide çok istiyormuş burasını anlamıyorum işte.
Gezğinci arıcılık.
Geçtiğimiz hafta sonu sadece pazar çok ciddi şekilde tüm kovanlara mudahale edildi.Tüm katlı kovanlar katlı şekilde bırakıldı çünkü çok bal vardı katlarda.Ballı petekleri alıp kovan dışında muhafaza zordu.Bir kaç kovan yalasın diye verdiğimiz katlardaki balları yalamış ve o katları indirdim.Yalancıya kaçan bir kovanın tüm çıtalarını alıp çıtasız bırakıldı.Bu gün Ali Osman abi yavrulu çıta verecekdi.Bakalım yalancılar vaz geçeceklermi son bir deneme.Asıl 43 çıtalarıyla duruyor.Kısmetse cuma akşamından Pınarhisarda olacagız.Belki geç vakit varacagım ama yandaki kovanla 43 çe aynı koku verilecek gündüzde silkeleyecem ve birleştirecem.Kısmetse cumartesi akşamı arıları Gebzeye getiriyorum.Büyük maratoon bitecek,ufak ufak kasın-aralık ayındada tam sezonu kapayacagız.

Geçtiğimiz pazar işleri bitirdim saat 4 gibi hava bir bozdu.Etrafı toparlayıp motoru bırakacagım yere götürüp içeri bırakıp çıkamadım.Aman Allahım ne yağmurdu,5 dakika yağdı ama çok şiddetliydi.Bende Ali Osman abinin bahçede mahsur kaldım çıkamıyorum.Kısmete bakın önüme iki armut düştü.Yağmurdada beklerken armut yemek bir başka oldu.
Evin bahçesinde bir sürü meyva vardı hepsinden faydalanamadık ama olsun.Dud'dan başladık erik kaysı ve armutla sezon ne çabuk bitti anlamadımki. ?
Yolda geri geliyorum ve otobüs içinden bakıyorum.Hayret bu mevsimde leylekler var geziyorlar tarlalarda.Yav bu neye alamet derken bir sürüsü meksika dalgası yapar gibi havalanmazmı.Hemen makınayı cebimden çıkarıp,filaşsız moda getirip resimler alıyorum.Bu sene gezmeyecektik,bu neye alamet doktor.Leylegi hem hava hemde yerde gördüm ama bu rüya degil dogru tabir et.
Bir kaç resim daha var,yağlı boya tablo gibi oldu.
Erken açan tek tük pürenler den biri.Renk şahane duruyor,yemyeşil.Geçen sene bitki buralarda sap sarıydı.Bu yol kenarındaki püren.Birde engebeli yerlerde dibinde su duranlar daha şahane olurlar.
Akşam üzeri güneş batmak üzere ormanda turlayıp durduk.
Batarya bitince elimizde olanlar bunlar,daha güzel püren resimleri gelir bu sene bir açsınlar bakalım.




Çerkeşli köyünden,Gebze Bal üreticileri birlik üyelerimizden Mitat Akdoğan abinin arıları.Bedri Akdoğan'da arıları pürene indirenlerden.Bu hafta sonundan sonra bol resim olur batarya olmayınca bu kadar oldu.
Hayırlısıyla pazar akşamını bir bulsaydık.Bu arı taşıma beni çok rahatsız ediyor.

NOT:
“Arıcılık bilgi merkezi ve arıcılık bilgi paylaşım forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010

http://www.aribakani.com/

2 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Ya arkadaş oraya koyacak daha genç bir inek resmi bulamadınmı. Yaaa sağımda nasıl çalıştırdıysam seni hiç merak etme yakında benim kovanları taşırız kovan taşımayıda öğreniriz.Ali Osman abi bu adamın kamyonun gireceği yola 1 km kadar traktörle su döktür parası benden bide yalnız bırakın bu sene antremansız kaldı:)))

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Bana yeni hacı yeter,siz çatlayın.Ama bu sene bayağı zorlandım yav.Modeldenmi kaynaklanıyor bilmiyorum.

Genç inek sagarken huysuzluk eder,onun için sagımda tecrübeli inekleri seçmek lazım::))))