17.09.2008

14 EYLÜL PAZAR GÜNÜNDEN BAZILARI

Sarıca arı.
Bu arı sarıcaya benziyor ama sarıca degil.Sap sarı bir arı.Ayakları çok uzun balarısını bir kucaklıyor alıp gidiyor.Büyüklüğüde sarıca kadar ama gücü eşek arısı gibi.
Kafası sarıcadan büyük,kerpeten gibi yakaladıgı arıyı kucakladıktan sonra başlıyor kemirmeye.
Bu arı yeni yeni görülmeye başladı.Öldürüp iğnesine baktım.Minicikte iğnesi var.
Son bahar ve pürenler.
Bu sene püren hala gidip geliyor açsammı açmasammı diye.
Etrafta gözlem yaparken nerelerde yiyecek işe yarayan şeyller var tespit etmeye başladım.Kuşbunularda bunlara dahil.Av köpekleri.
Biz hacı abiyle gezerken silah sesleri geliyordu ormandan.Biraz sonrada iki av köpegi yanımıza geldiler.Hava sıcaktı yanmışlar şunların hallerine bakın.Yaz günü köpekle av,köpeklerin sonu olur bence.
Tırtlın yakından çekilmişi.
Otu gübreye dönüştüren organikçi.
Arılar polen getiriyordu sap sarı.Bende diyorum nereden geliyor.Erken ilk bahada açacak olan kardelenler,geçenlerde yagan yagmurdan etkileniip bahar geldi zannettiler demekki.
Trakyadan gelirken katları alamadık.Sorun ise katlarda az az ballar vardı.Son kontrolde ise bu balları aşagıya çeker diyorduk.Çekmeyip birde sırlamışlar.
Bu sene tüm arılarımızın bal staopları fazla.Püren açarsa sagım bile yapabiliriz.Hemde katlardan.Sağım yapılmasa bile katlardan bir sürü ballı çıtaları yedek kulubesine alacagız.
Hemen arılarımızın arkası,bazı pürenler açmak üzere.
Bu resimlere baktıgınızda pürenlerin nasıl sinir kirizleri geçirdigini görürsünüz.Açmış olanı var.Geçmiş olanı var.Açacak olanı var. Ve aynı püren babahsedilen de.Bir kökte bu kadar ikilem olurmuya::))


Püren ikilemde kalmayıp üçlem hatta dörtlemleyip duruyor aç artık aç.Havalar sogduktan sonra açarsan nenin olsun çiçeklerin::(((

İstemiyoruz.:::)))

NOT:
“Arıcılık bilgi merkezi ve arıcılık bilgi paylaşım forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010
http://www.aribakani.com/

4 yorum:

MUHTEŞEM TURUNÇ dedi ki...

ya bu senın arılar hayret be yavru kapatır gıbı sırlama yapıyor :))))

ŞEKERLİ dedi ki...

Hadi gözün aydın yağmur geliyor.Bizde başladı inşallah devam eder.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

abi bir kaç gündür buralarada atıp geçiyordu bu sefer Gebze ve civarına bayagı yagdı.Halada yagıyordu ben bu yorumu yazarken.

Doktorcugum gözlerinde problem var galiba,sırlı balı yavru gördügüne göre.::)))

Arıcı 07 dedi ki...

Haydi Kurtuldunuz Ali Bey;Püren arının kış sigortasıdır.Darısı Bizim başımıza.Ancak Antalya'ya yağmur yok.Bu orhanmanlardaki fuhuş ve Ce.... ecnebiler geldiği sürece değil yağmur başımıza taş yağacak.Allah korusun.