6.10.2008

ARISIZ BAYRAM TATİLİNE BUYRUN


Hiç hesapta olmayan viraj gibi önümüze çıkan tatil.Bacanak her sene gidiyordu,bu sene bizide davet etti.Bizde kabul edip bayramın ikici günü saat 11 gibi feribotla Yalova'ya geçtik.Aslında tatil bize biraz ters.Çok parası olanların para harcadıkları yerde diyebilirim.Bu yaşımıza kadar tatil nedir bilmiyorduk,ilk iki günlüğüne Kefkene gitmiştik.Nerdende gittiysek.Bu işin ucunu açmak hiç iyi olmadı diyebilirim.
Feribottan inince hacı abimi aradım .Bende bu seneki balları duruyordu.4 kovan arısı vardı,Şilede bir teneke kestane balı süzmüştüm.Trakya'da da 3 teneke ayçiçek balı süzmüştüm kovanlarından.Kendisine balları teslim edip Armutluya devam ettik ve dönüşte balık yemeye gelecegimizi ilettik.Özlemişiz ayak üstü biraz sohbet ve vedalaşıp ayrıldık.Hava çok güzeldi bayramda.
Armutlu tatil köyüne geldik,işlemler daha önceden yapıldığından beklemeden dairemize geçtik.Burada bana en enterasan gelen hiçmi sıradan arabası olanlar tatil yapamazlarki sorusu.Her taraf modelli ve kalite arabalarla dolu ve araba park etmeyede yer yok,yuh yani.Mersedesler bmw ler jipler .Tatil köyüne gelecek olursak,manzara süper,ama eğlence ve yiyeceklerden uzak durmak gerekli.Acayip para gidiyor.Bazende kerizlendiginizi düşünüyorsunuz.Balık ekmek yazmış,sandaviç içine yarım uskumru al sana balık ekmek.Kumpir ne varsa adını degiştirmişler patatesin,tanesini 7,5 liraya dayıyorlar afiyet olsun::(((
Bulundugumuz site denize sıfırdı.Resimdeki iki binanın arasındaki gözüken yer deniz.Genelde her günümüzün üç saati havuzlarda geçti.Biz ilk etapta eski havuzu tercih ettik.Herkes yeni yapılana üşüşünce bizde boş havuzda doyasıya yüzdük.İlk gün fazla kendimi zorlamadım.Zaten yüzmede sorunlarım vardı,o eski bildiklerimizi unutmak çok zor oldu ama unuttuk.İkici gün 25 metrelik havuzda 40 turdan fazla atınca omuzlarım hala ağrımaya devam ediyor.Bu arada Oktayı aradım hocam nasılsınız diye.Oktayda şaşırdı ne hocası,siz bizim hocamızsınız felan.Dedimki yüzme hocamsın saolasın dediklerini uyğuladım ve çok iyi yüzmeye başladım.Hocalar talebeleri başarılı olunca çok sevinirler.Ben başarısız talebelere sinir olurum.Talebelerim başaramadığı zaman ben kendimi sorumlu hissediyorum.Son gelecegimiz günde denizde bayagı açılıp geri geldim.Yüzme işi tamam hatta bir yüzmeyi anlatan bir site düşünmekteyim.
Her taraf böyle çocuk parkı ama beleş olunca kimse bakmıyor.
Tatilde halamın oğlu veteriner hekim Nuh Baştürk'le karşılaştım.Kendisi halen Beykoz belediyesinde görevli,iki senedirde görüşemiyorduk.Elinde olta balığa gidiyordu.Dedim ben marketten çupra tuttum::))Bu esnadada devamlı balık tutanları markaja almıştım hiç balık tutanda göremedim.Zaten balık olsaydı bende tutmak için çaba sarfederdim.Sülale boyu biraz bizde avcılıkta vardır.Övünmek gibi olmasın, köyümüzdede en iyi avcıyızdır.
Bu resim iyi çıkmamış ama her dairede iki çeşit sıca su var.Biri şifalı dedighimiz kaplıca suyu,digeri ısıtılmış su.Bu suda öyle çok kalamıyorsunuz adamı mayıştırıyor.İlk girenler 5 dakika daha sonra 10 daha sonrada en fazla 20-25 diyorlar ama çok zor.Bu sudan çıktınızmı sarınıp 15 dakika yatıyorsunuz.Her taraftan ter fışkırıyor.Daha sonra tekrar normal suyla duş almalısınız.
Şifalı sudayım,her şeye iyi geliyor.Bu suda dururken içerde davlumbaza benzer bir havalandırma var onu çalıştırıyorsunuz.Birde banyo kapısını aralamak gerekiyor.Yoksa 5 dakika durmak bile zor.
Şimdi ızgarayı koymasak ayıp olacak.Köyün birde piknik alanı var.Orada hazır mangallar var bına gibi şömüne tarzında.Kömür ve ızgarayı kapan sıraya girip ne pişirecekseniz pişirip yiyorsunuz.Banklara masa monte edilmiş şekilleri bilirsiniz.Denizden balık tutma şansınız yoksa,marketten balık tutma şansınız hep vardır ve garanti::))
Masa tenisi,taa en son askerde oynamıştım.Bayagı terletiyor adamı.1986 da gelmişiz askerden.
İsterseniz nostaljik gezi var,paytonmu faytonmu işte onla.
Burası yuzme havuzunun dışı.İçerde resim ve filim çekmek yasak.Sarı boruya 5 kat yukarı çıkarak ulaşıp.İçine yatıyorsunuz,aynı fireni patlamış araba gibi durma şansınız yok,doğru havuza düşüyordunuz.Arkamdaki ormanlık alanların ara boşluklarına gözüm takıldı hep.Pürenler vardı açık.Ama o kadar etrafa baktım bir bal arısı göremedim.Ama eşek arısı gördüm,sarıca arıda yoktu.İsteyen bu motorlarla geziye çıkıyor,isteyen bisiklet kiralayıp geziyor.
Bizim neşe kaynaklarından biriside minik Muhammet.Küçücük şey hep ilgi istiyor.Bacanagın son gözdesi.

Zorda olsa izin alıp içerde resim çektim.Bacanaga verdim benide çeksin diye resim diye minik minik filim çekmiş.Siz poz veriyorsunuz resim çeksin diye filim çıksın,zor durum.En çok tatil küçüklere yaradı.Benim Furkan bayıldı tatile.Digerleri uykucu bu saat sabahın sekizinde ayakta.Ötekilerin çalar saatide diyebilirim.Herkes kalktınmı bizide kaldır diyor.
Bacanakta 4 günde bayagı yüzmeyi ilerletti.Aslında yüzmenin 3-4 püf noktası var.İşin püf noktaları ise yeni başlayanlar ayaklarını kullanmasını bilmiyorlar.Ayaklarınızı sallamıyorsanız otomatikman açınız bozuluyor,ve sürtünme fazlalaşıyor.Ayakları kullandınızmı suda dümdüz durursunuz.Birde ağızadan nefes alıp burundan verdinizmi daha az yoruluyorsunuz.Yüzekende agır çekimde hareket ederseniz gücünüzün bitmesi çok zor.Tempolu yüzmeler insanı çok çabuk kesiyor.Birde doktor bu işede karıştı desem ne dersiniz.Telefonda yüzmeden bahsediyoruz.Oktay yüzmeden ne anlar diyor.Oktayı yüzerken gördüm,henüz doktoru görmüş degiliz atsın bakalım.Artık son anlarımız,buradan çıktıktan sonra elde kalan oyun jetonları bitirilip birde bovling yaptık.Geç kaldık ama doğru hacı abinin ziyaretine gittik.
Gece hacı abiye vardık açmısınız diyor.Bu sorulacak şeymi demi.Herkes aç dedim.Kızdı madem geliyorsun önceden haber verseydin,siz gelene kadar yiyecekleri hazırlatırdım dedi.Balıkları yapan bayan evine gitmiş.Feti temizledi kızartması bana kaldı.Balıklar harikaydı.
Dağdan gelen su ilk hacı abinin havuzlara geliyor tur atıp çıkıyor ve baraja dökülüyor.Balıklarda ondan olsa gerek hiç koku filan yoktu.Bu iştede hormon varmış.Hacı abi ben normal yemini veriyorum,hormon vermiyorum dedi.Ayrıca balık bir porsiyon olana kadar 18 ay geçiyormuş.


Bir ara feribotla ilgili iptal lafı duyduk.Hemen eskihisarda gümrükte çalışan arkadaşı aradım.Dedim seferler varmı.Abi gözükmüyor telsizle bir sorayım ben seni arayacam.Beş dakka sonra telefon geldi,abi lodos var ve açıkta çok dalga var tüm seferler iptal.Bir saatlik yol 5 saate çıktı.Gece 2de zor geldik eve,ve degişik bir bayram tatili yaşadık.Arısız....

NOT:
“Arıcılık bilgi merkezi ve arıcılık bilgi paylaşım forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010
http://www.aribakani.com/

10 yorum:

Unknown dedi ki...

abi allah nice nice böyle tatiller yaşamayı nasip etsin sana

Arıcı 07 dedi ki...

Ali Bey;En güzel tatili arılarla yapıyorum.Çünkü;Emekliyim.Evden çıkıyorum,arıların yanına...Baka baka dinleniyorum.Bugün biraz yağmur yağdı,görecektin benim arılığın halini...Arı vızıltısı baharın başlangıcı gibiydi...Harikaydı...

muhteşem turunç dedi ki...

sen bu sene leyleği havadamı gördün havuzdamı denizdemi anlamadım yüz bakalım hocası varmışta doktorun yüzmesini görmemişte sen bu kışıda böyle geçir yaza halin nice olacak allah bilir.

Ballı Baba dedi ki...

Sefanız bol olsun, Çalışmanın ardından gerkli bir tatil. Ailecek ve tüm sevdiklerinizle nice bayramlara ve tatillere inşallah...

muhteşem turunç dedi ki...

Sonradan farkettim ne o küvette şampuan reklamı yapan mankenler gibi öyle:)))

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Asım abi çok saol be.Allah herkese nasip eder inşallah.

Hayati bey hep arı arı olmuyor.Sagımda insan bal yemekten nasıl gına getiriyorsa,tatilde gerekli.Şimdiye kadar yapamadık ama önümüz açık gözüküyor::))

Muteşem abi Trakya'dan geri dönüyordum.Bir sürü leylek yerde duruyordu yav bu martılar ne bekler ki dedim içimden.Birden sanki beni duyup biz martı degil leylegiz dediler ve uçmaya başlamışlardı.Yani leylegi her yerde gördüm.::)))Bu arada senin halin nice olur seneye bende merak etmekteyim.::))

Selahattin abi çok sağolasın.Benim çikolata ve tatlıları ayırmışındır.Bana doktor kontrollü yemek serbest nasılsa::))
Aman sen kendine dikkat et.


Unutmadan Muhteşen abi.Bizde ne resimler var,bir ara atayımda bak.Gözün gönlün açılır.Belki yüzmeyide ögrenirsin.Eğitim amaçlı resimler çektim di::))

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Bütün kış ve yaz çok çalışmış biri her hal tatilide hak edermiş bence en iyisini yapmış bayramda ailece bir güzellik yaşamışsın bazıları sen arı başında cadırda mücadele verirken kendini denize nazır sermiş keyif yapıyor sana nispet yapıyordu bence kıskanmasın gerci sizin aranıza girmeyede gelmez sen en iyisini yapmış tatili tatil yapmışsın oh canına nimet

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Ah be Ali Osman abi ah.O günleri hatırlatma,adam sahile serilmiş birde diyorki;Ben bal sağmaya gelecemde ortak bırakmıyor.

Ayrıca hiç korkma aramıza gir bişi olmaz .::)))

oktay dedi ki...

Abicim fazla tatil adamı bozar. öyle arısız tatil yapılır mı? adamın rüyasına girer arılar.
Sen yüzme işini erbabına bırak, sen arıdan bahset. fakat bu arada küvet olayına biraz sansür yapmak lazım, mankenler kıskanacak.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Oktay'cım kuvet olayında sansür degilde sergisini açmayı düşünüyorum.

Yüzmeyi erbabına bırakacazda,doktorda kendisini erbab sanıyor.

Arı yoksa,öteki varbe.Yanlız tatil yapmadım ya::))


Bir ara doktorda atasözleri vardı arı ve karı hakkında.

Nede olsa yaşlı kurt be.::)))