10.10.2008

BİLECİK'TEN MİSAFİRİM VARDI

Arıcı misafir.
Sadettin Engin,oğlunu Amerika'ya mastıra yollamış.İstanbul dönüşüde sana uğramayı kafama koydum dedi.Daha önce hiç görüşmedik.Birde belediyede "arı bakanı" diye aramış seni hiç tanıyan yok diyor.Uzun yılardır arıcılık yapıyormuş,sanal arıcıların bilgi aktarımından çok istifade ettiğini söyledi.Bende hep derim,yılardır arıcılık yapıyorum ama son iki sene hariç,hep uyumuşuz.Kısa sürede o kadar konulara girip çıktıkki,arabasına kadar gene konular konuyu açtı.O kadar etkiliyizki sormayın.İnvert kek ve şurup olaylarını yayınlamıştık.O gece evimde derece vardı,invert keki yaptım dedi.sitrik asid yada limon tuzunu fazla kaçırmış çok katı oldu ama arı o haliyle aldı dedi.

Bilecikli arıcı.
Arıcıcı Sadettin Engin.
Kendisiyle büromuzdan yolcu etmek için çıktık bundada kapı önü muhabbeti başladı::))Kaç kez vedalaşıp muhabbete daldık hatırlamıyorum.Bu arada ilk invert keki nasıl yaptıgını anlattı bende çektim.Gene gelecekmiş,bekleriz ne diyeyimki.Zaten istanbul tarafındanda ne zaman geleceksiniz demeye başladılar::))İlerde sanal arıcıların ikinci istanbul gezisi gözüküyor.Birde geçen seneki gibi güzel bir havaya denk gelirse tadından yenmez haa:::))))

NOT:
“Arıcılık bilgi merkezi ve arıcılık bilgi paylaşım forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010
http://www.aribakani.com/

4 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Ya arkadaş işin gücün yemek üzerine bırak yemeyi içmeyi kapaklar ne oldu:))))O kovanlar yerde çamurun üzerinde duruyor işine bak:))))

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Herhalde gebze belediyesi arıcıların uğrak yeri olacak gibi ama iş yerinizdede bir sıkıntı olmasındanda endişe ediyorum ayrıca belediyedeki yeni yerinizde
güzel gördüğüm kadarıyla hayırlı olsun.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Bak kızdım sana şimdi.Adam Ali Şekerli 2 çay kaşığı asit koy demiş diyor sen müdahale etmiyorsun.Ben 3 kg şekere 1 çay kaşığı yazdım.O arkadaş yanlış okumuş.Telofonunu ver bana arayacağm onu.Tarifi düzgün okusun.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Sayın doktorum hep millete yeme yeme diyorsun ondan sonrada herkesten fazla götürüyorsun.İşi gücü yemek içmek olanların tipine bakacaksın abi,Allaha şükür tığ gibiyim.Balkon filan yok,kendine dikkat et.Balkonunu kolanlar çekmeye bilir,her ne kadar doktor degilsekte bişiler biliriz.İstanbul'da bir araya bir gelelimde o zaman görüşürüz.

Zafer abi sıkıntı olmaz işimizi aksatmıyoruz.Yeni yer çok güzel.En geniş alanda bizim müdürlükte.Yazın serindi ama kışı düşünmeye başladık.Klımalarla ısınırmı o kadar alan bilmiyorum.



Ali abi bana niye kızıyorsun.Engin abi düzgün okusaydı tarifi.Olan olmuş mudahale etsem ne olacakki::))Birde limon tuzu çekilmiş olandanmıştı,artık birde tepeleme doldurduysa dört kaşık yerine geçmiştir.

Bu arada bende birazdan invert şurup yapacam.Dün akşam benim Enes'e oğlum limon tuzu al,parmak kadar poşetlerde olur dedim.Gitmiş yarım kiloluk limon tuzu almış.Tarfindede sidrik asid birinci sınıf yazıyor.