18.10.2008

BU GÜN ARIDAN HABER YOK::(((

Hafta arası İzmite iş icabı gitmiştim.Gitmişken üyede oladım dedim evraksız olmuyor.Sanki pasaport alacağız.Resimler ikametgah,cüzdan süreti ve fotokopileri daha bitmedi arıcılık bitirme belge fotokopisi bence en önemlisi buydu,bu belge olmazsada gelin dediler::))

Kocaeli arı yetştiricileri birlik başkanı Hüseyin YILMAZ.Degişik konularda sohbetler edip çaylar içtik.Gitmişken tüm işleri bitirmeyi planlıyordum,kovan plakası bitmiş.Daha sonra tekrar gidilecek,yeni plakaların gelmesi bekliyoruz.Ben olmadanda olacakmış ama bakalım nasıl olacak.
Birliğe girişi yaptık bakalım.Bu işler para bir yana birde uğraş istiyor.Bu sıralar iyice konsantire oldum ne kadar birlik dernek varsa üye olmayı düşünüyorum.::)))
150 iyi geldi bayağıda rahatladım.

Birlikte bir sürü arıcılık malzemesi var ama arıcıların işine yarayacak malzemelerden bir parçayı sizlerle paylaşayım.Bu yemlik şurup ve kek vermek için düşünülmüş.Çivili parçayı alırsanız kek veriyorsunuz arılarınaza.

Çıtaların üstünden yemlige geçiş yapılan yer.

Son günlerde beni sinir eden şeyi nihayet buldum.Gezmedik fırın ve pastane bırakmadık.Dün akşam Bilecik'ten beni ziyaret eden Sadettin Engin abimiz dediki ben hiç olmadık yerde buldum.Abi nerede buldun dedim dediki aktardan aldım.Bu işleri başımıza saran ise Ali Şekerli abimiz. Hiç işi gücü yok iş arıyor,sanamı kaldı "invert şurup",kek tartarik asid.Bu sabah ilk işim Gebze'de tanıdık bir aktar vardı ona gittim.Dedimki tartar kreması varmı yada tartarik asit.Dediki elma şekerimi yapacan.Bunu arıdan ve arıcılıktan anlamayana anlatmakta zor oluyor.Dedimki bu madde şekeri parçalıyor furuktoz ve glikoza filan çeviriyor attık bişiler dediki hafta sonuna gelir kilosu 10-15 filan dedi.Doktorda banada lazım diyordu dedim iki kilo bize lazım,zaten bir kiloluk paketlerde olurmuş.Birde dediki bu madde baharda çok soruluyor şimdi satılmaz.Demekki bunu baharda başka işleremi kullanıyorlar bilmemki.Sonrası ise genede taktımya,İzmitte birlikten çıkarken dedimki abi buralarda aktar varmı filan yerde var 1 km yürürsen ne demek yürürüm.Ama büyük bir aktarmı büyük degil ama ne arasan bulursun.Yürümeye başladım 500 metre bile olmadı aktara girdim.Krem tartar varmı dedim kız bakındı var dedi.Fiyatı ise acayip pahalıydı.10 gr 3,5 milyon kafayada taktımya alacam.Sanki eroin alır gibi aldık saf tozdan.İçimde bir şüpe var ya bu aradığım asid degilse, sonra işyeri sahibi geldi çalışan kız sordu bunu nerede kullanırlar diye, dediki şekerlemeciler kullanır.Dedim fiyatı bunun 10 milyon,dediki başkaları pudra şekeri karıştıryorlar ve ucuz oluyor::))Yani buradada saf tozu bulduk ya kütügün hatırına aldım be.Hafta sonuna kadar kütügün beklemeye tahamülü yok.Yani artık 10 gr da olsa tartarik asit var.::))Ah Ali abi ah.

İşleri bitirdim tartarik asididde aldım.Birde pazarı gezdim,Gebze'de kestane 5 liraya izmitte iki lira.Hemen kestane de alıp yol kenarına Gebze otobüsünü beklemeye gittim.Yol kenarında bir marketin önündeki saksılara gözüm takıldı.Bir sürü saksı ve içlerinde boy boy marullar.Ayrı bir güzellik katmış dükkanın önünde.

Bu arada artık kütükten son haber bu,ikinci dalağı örmeye başlamış.Neden son haber derseniz bir sürü kem gözler üzerimizde.Nazar mazar değer.Onun için kütük şimdilik yok,balkona geldiginde göreceksiniz gerisini.::)))

7 yorum:

Unknown dedi ki...

eh abi hadi hayırlısı kütük sosyetesini besleyebileceğin asitide buldun üyede oldun arı yetiştiricileri birliğine değme artık bakanın keyfine o kadar masraftan sonra 50 ytl kalıyor cebine ya ne mutlu sana o para çebine girince bu günkü yorgunluğuda unutursun bozdurup bozdurup harcarsın artık.siz yine iyisiniz plakaları size verecekler bizde bir adam görevlendirmişler 30 ytl ona verecez çakmaya gelince birde arılığa götürmek için araba tutacaz kakan para olursa yemeyip yanında yatacam.

Arıcı 07 dedi ki...

Üyeliğin hayırlı olsun.Seni TAB ada üye yaparlar.150 ytl birşey değil.Ben 3 yıl önce 100 ytl ye giriş yapmıştım.haydi TR belgenide al.Onun için Tarım il müdürlüğüne tescil yaptırmalısın.İşi eksik bırakma.

Sinan dedi ki...

Merhaba Ali abi. Bende İzmitliyim buralara geleceğini bilseydim, seni karşılar,gezdirir işte hani şu doyasıya yiyemediğin yemeklerden bolca yedirir öyle geri dönerdin. Nasipte böylesi varmış. Mail adresimi alıver abi, bir daha gelirsen sakın habersiz bırakma: selamtaha@gmail.com Selametle...

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Ne bu ya kg. 350 ytl ye geliyor.altın mı satıyorlar.Ben dedim sana göndereyim diye.Burada zannedersem kg 10 ytl falan olması lazım.Acaip gazlamışlar seni be bakanım!!!!

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Ülkemizde dernek vakıf ve birlikler gerektigi çalışmamaktadır.Kim ne derse desin,yurt dışı gibi ne zaman oluruz onuda bilmiyorum kesin ben ölürüm o zamana kadar::)))

Asım abi durumlar böyle işte.


Hayati bey zaten Tr numaram vardı ayrıca bal üreticisi kimligimde var ilçe tarımdan.Birde bal üreticilieri birliğinde yönetimdeyim.İşler düzelecekmiş,şu kovanları bir kayıt edelim.Almanyada kovanların pilakası yokmuş biz takıyoruz dur bakalım ne olacak.Açıklamaya kalktınmı bir sürü edebiyat yarpar olakayı açıklarız ama sonuç sıfır.


Şekerli abi karakovana 350 feda olsun be.Aldığım 3,5 lira tuttu.Hafta sonuna zaten gelecek kilosu en fazla 15 dediler.Doktorla birer kilo sipariş verdik.Bu 10 gr acildi,kütük krize girmesin diye aldım::))

M.TOLGA ÜNLÜ dedi ki...

Ali abi ben ankarada bu tartarik asidi kg;6 ytl ye alıyorum bu tartarik asidin hikayesine gelince bu tartarik asit dedigimiz olay sarap mahzenlerinde kullanılan mese fıcılarının ıcınden cıkan artıklardır. Yanı kısaca sarap yapımı asamasında fıcılardaki sarap harıcı artıklar dır.Bu tabıkı bazı ıslemlerden gecer ve toz seklıne getırılır. Gerektıgı taktırde sızlerede bunu ulastıra bılırım GIRAMLA ALMANIZA GEREK YOK KILOSU NE KADAR SANKİ olsa olsa sımdıde 10 YTL OLSUN sızlerı takıp edıyorun saygılar

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Tolgacım teşekürler,zaten tartarik asidin nerelerde satıldığını bulduk.Bundan sonra sorunsuz temin edecegiz.Gramla alma konusu birazda aciliyetten kaynaklandı.Karakovanım var ve bu kovanı ben duman etmişm.Yavru trafiği kesildi.Mum örmesi içinde genç arılar var ve bunları yormamak içinde son zamanlarda öğrendiğimiz inver şurup için tartarik asit gerekliydi.

Daha arıyı yormanın ne olduğunu anlamış degiliz.Arıyı yorarsan ömrü azalıyor.Bebege plav üstü döner yedirmek oluyor bizim şimdiye kadarki klasik beslemelerimiz::))