8.11.2008

2008 SEZONU BAZI YERLERDE BİTTİ,BİZİMLEDE VEDALAŞACAK GİBİ

Nihayet kirem tartarı ele geçirdim"tartarik asid"::))Şimdilik lazım olmasada temin ederken güçlük çekmem beni iyice hırslandırdı.Hırs artı kazık olduğunuda belirteyim::)))Sakın siz hırs yapmayın,kazığı yersiniz::(((
Kütük kovan bu gün itibarıyle 25 günlük oldu.Gelinen nokta ise petek uzunlugu önden arkaya doğru bir karışı geçti,bu sıralar biraz firen yapar gibi oldu.Yeni işçiler bir kaç gün önce çıkmaya başlaması lazımdı.Bu kütüge yogun besleme çekiyorum.Moral gücünü bozmadan işlerine devam ediyor.Hazırlağım invert şurup bitmiş bu gün verecek şurup olmayınca,bir yere numune bal bırakacaktım.250 gr çiçek balı,250 gr da kestane balı vardı numuneleri kütügün yemliğine döktüm.Yemlik biterse hemen yan taraftaki kek devreye geçiyor.
Yemliğin içindeki çıta üzerinde bir mum üretiçisi,demekki mum uzakta üretiliyor sonra örülecek yere taşınıyor.
Karniyolarısı.
Bu gün acayip polen akımı vardı,hava hafif essede polen ve nektar geliyordu Gebze'de.
Tek yedek anaarım,sosyete.Bu sosyete bu sene iki yeni karniyol anaarıyı kesti,bu üçüncüsü.Uzun süre anasız kaldı.Tüm çıtaları balla bloke olmuştu,beslemeyi kestik.Ortadan iki çıtayı boşaltıp yavru yapmaya devam ediyor.
İstendiği an yavruya son verilebilir bir gıdım arı.Bas koyu şurubu kilitle gitsin.
Sosyetenin ballar iyi,bakalım bahara çıkacakmı.
Hava ne kadar iyi olsada arılar uyuşuk oluyor.İşten gelenler genelde yerlere veya bir yere konup dinleniyor.
Trakyadan bir çıta gelen bir arı felaket gelişti.Polen ve bal takviyesi yapmıştım.En son kütügün kovanını dagıtırken bir çıtada yavrulu çıta kaptırdım.Yaklaşık 5 çıta arısı oldu.
29 karniyol,durumu şimdilik dokuzuncu çıtaya basıyor gözüksede 7-8 çıta arıyla kışa girecek.Çoktan beri beslemiyorum.
Gündüz aldığımız kararı uyguluyoruz.Akşam arılar birden kendisini Gebze de buldular.Her geçen gün hava bir iki derece geri gidiyor.Bizde daha bir ay arı rahat uçar.Bunuda Almanya dan Mehmet duymasın::))Ormana gittiğimizde hiç arı yoktu piyasada.Gebze ormandan her zaman bir kaç derece sıcak oluyor.Arılar tek kat ve arabada yerleştiriyorum,magazinci hacıda kovanları getiriyor.
Yükleme her zaman benim işim,arıyı herkes yükleyemez.Aşağısı zor olunca kendini arabaya atacaksın işte::))
Yükleme bitti ipi şöför çekmeli.Herkesin uzmanlık alanı farklı işte.
Hacı amcada her şeye karışıyor,bırak sanane .Şöförün işine karışma .
Sonra tekrar bir resim daha alıyorum,gerçi bunlar benim yarım kadar çalıştılar ama olsun.Tüm kovanları yarı yarıya getirdiler.Ama araba üstündeki tüm kovanlara el atmadımı oluyormu.Demekki en çok kovanı ben taşıdım.::))

Not:
Arıcılık.
Arıcılık bilgi paylaşım forumu ve arıcılık bilgi merkezi.

8 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

hacı abide maşallahı var be banamısın dememış taşırken bıde kamyonetcinin surat bidaha bekle gelirim diyo sen kendine yeni birini bul unutmadan ana arı ihtiyacı olan varsa bende var tane ....:)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Doktorum hacı senin gibi manken degilki,tabiki çalışacak yatmaya gitmediki.

Kamyonetçinin surat yarın olsada bir sefer daha yapıp hem paramı hemde bir kavanoz bal alacağım sabırsızlığı,suratı iyi oku::))Arıların hepsi gelmediki::))))

Yav ilk sene üretilen anaarılar genelde bence iyi olmaz,gel sen seneye ürettiklerini sat.Zaten antikacı gözlüğünle sen önümüzdeki senede anaarıları sakatlarsınya,beleşe versen gene senden anaarı almam be.Allah senin eline beni düşürmesin,aminnnn::)))

Ballı Baba dedi ki...

Ali kardeşim arılar bal mumunu salkım halinde salgılarlar uzakta değil. Bu arı salkım dışında olduğu için salgıladığı mumlar gövdesine yapıştı artık onlardan kurtulmaya çalışıyor, oysa salkım içinde gerekli sıcaklıkdan dolayı çıkan mumlar hem şeffaf hemde çok yumuşak ve akıcı oluyor ve arılar ağızdlarında yumuşatıp birbirine vererek en üstteki ustaya kadar işlenmiş halde ulaştırıyor ustada peteği şekline göre örüyor.
Bizim köylerde yaylacılar soğukları görünce köye inerlerdi, seninde eve dönüşün güzel. Allah seneye sağlıklı ve dostlarınla birlikte yeniden nasip eylesin.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Selahattin abi bu resim düne ait.Arılarımın bir kısmınıda 10 kasım akşamı getirdim.Daha kocayemiş yarı olmadı ama hava bir bozarsa rezil olmayalım diye getirdim.Bal durumlarım güzel.Şom agızlı doktorun yüzünden başımıza gelmeyen kalmayacak.Bir konuştu nakliyeci bir daha gelmez diye,nakliyeci geldi hacı Sultanbeyli ye kaçtı.Nakliyeciyle ben yükledim arıları.

Abi bir kaç kez gördüm,şurup yiyen arılarda vardı bu mum salgısı.Ama petekle yemlik arasında fazla mesafe yok.Belkide ben yemlemek için açınca salkımı bozuyorum ondan böyle olabilir.

Büyükdereli Ayhan dedi ki...

Gözün aydın . Birde arıları nasıl getiririm diye düşünüyordun . Bak getirmişsin bile . Ne diyeyim Allah bize gayret kuvvet versin .
Selamlar

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Ayhan abi dostlar sağ olsun.İyiki arının yarısını getirince haber yapmışım yoksa iş yarım kalacaktı.İkini gün ekip % 35 düştü birisinin gudümsüzlüğünden.::))

Sen sen ol arıları getirmeden,arıları getirmeye gidiyorum deme senide kurutur haberin olsun.::))

Çok şükür bu sene sezonu kapattık,seneye Allah büyüktür bakalım kaderimizde neler var görecegiz ömrümüz olursa.

Arıcı 07 dedi ki...

Ali Türk Kardeşim Bu tartardan bizede lazım galiba...Hangi tür dükkanlar satar?Fiatı nedir?Tezgah parçası olmayalım?Antalyada kazı çok severler.Bendende bu saatden sonra hiçbir şey olmaz.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Hayati abi tartar kıreması diye satılıyor,satıldı yerler aktarlar,şifalı bitki çayları satanlarda var.Abi bununla paılan şurup yapay bal oluyor ve arıyı yormuyormuş kolay gelsin.Asıl adı tartarik asid bu ismi satanlar bilmiyor.