30.11.2008

NERDEN BULDUK BU DOKTORU ANLAMADIMKİ?

Cumartesi gün biraz güler yüz bulmuştuya bizim doktor.Pazar günü tutturdu ben Beykoz'a gidecem yolu bilmiyorum ille gel.Tam püsküllü bela derlerya ondan işte.Yaşlı başlı adam kıracaz olmayacak,kıramadım gittim.Beykoz'da biri karşıladı,bu tip güneş gözlüklüleri görünce hep aklıma göremeyenler cemiyeti başkanları gelir.Neden derseniz onlar güneş varkende yokkende güneş gözlüklerini çıkarmazlar.Resimdeki onlardan biri degil,bize tamam geldiniz aradığınız burasıydı diye yolun ortasına diklimiş biri.Ne çekiyorsam bu tahsilli talebelerimden çekiyorum zaten,bir gün bunları aforoz edersem hiç şaşmayın.Kısa bir sohbetten sonra bir arılıga gittik.
Arılıkta oksalik asit uygulaması yapacagız.Resimdekiler,soldaki İbrahim Mumcu,ortadaki saim abim,sağdakide Aziz Mumcu.Aziz kardeşin şu an arıları Muğladaymış ve 80 teneke çam balı sağmış halada bal geliyormuş.130 kovan arısı var,daha organik asitleri yeni bu gün duydu.Neyse biz iş yapacaz,bizimkide oyun peşinde.
Gençliğimde ben böyle eşege binerdim ne olur bir çek dedi.Bende bol bol çektim bir kaç gün sonra bu günle ilgili ikinci haberde resimleri görürsünüz.İşleri hallettik ben,İbrahim ve Aziz maskesiz çalıştık.Arının biri gidip gene maskeli kazmanın birini soktu hemde iki sefer.Kazma ve ayrıntılar sonra::)))
Zaten aç gittik ziyafet var diye aç karnada çalışıp işleri bitirip yemek vakti dedik.Hemen mangal ateşlendi.
Gene daha önceden olanlar tekerrür etti.Biz aç aç duruyoruz doktor arkada malı götürüyor.Tabi objektiflere yakalanmış gene.
Balıklar pişti dedim arada bizde yeriz,belki yersin.Herkes doktora hizmet ediyor,doktor ne kadar iyide olsa çıkarlarıma dokununca iyilik kalmıyor desem ne dersiniz.Bırak birlikte yiyelim hem yolu ben gösterdim.
Balıkların üstünede Muğla yöresinden gelen petek bal vardı.Çam ve harnup karışık,adama yediriyorlar oda eliyle hala beni gösterip aman ona dikkat edin yemesin.Yiyen sen bakan biz nasıl iş anlamadımki.Aziz kardeş durumu farkettide ayrı bir kavanoz çam balı zulalamış aman bunu doktora göstermeden götür dedi .Eve getirdim birazdan yiyecez çam balı nasıl oluyor bakalım.

6 yorum:

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Ya siz arı bakmayamı mide doldurmayamı gittiniz biride doktor sorarsan ben birisinin saglığı bozulmasın diye kendimi feda edip yiyorum diyor ama çaktırmadan götürüyor adamlar yola bekci koymuş onu bile atlatmışsınız beee neyse sayenizde birileri yine bilgilenmiş uygulamalı anlatım bu olsa gerek elinize dilinize saglık

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Aliosman abi mideyi ben degil doktor doldurdu.Ben açlıktan maydonoz otu yedim,birde yabani hurma varmış Oktay dediki ben üç sefer geldim o ağacı görmedim::))

İbrahim ve Aziz asitleri yeni duydular,Saim abide oksalik uygulamasını yeni gördü.Bir şeyleri ne kadar tarif etsende yazsanda anlaşılması zor.Ama uygulamalı oldumu hemen insan daha çabuk kavrıyor.

Bunu en çabuk kavrayanda Pınarhisarlı Kazım'dır.Ona larva transferini gösterdim bir hafta sonra kendisi larva tranferi yaparak anaarı üretmesiydi.

Asid uygulamalarında dozlara çok dikat edilmeli,daha önce ben göz kararı yapmıştım arılarım bayagı geri gitmişti.Ölçülere mutlaka uyulmalı.

Trakya dedi ki...

Mahalle ........ gibi gezin bakalım bahar geldimi işler yetişmedi diye kendini koparıyosun çalışırsan yetişir gezerken değil canım abilerim ama yinede afiyet olsun yararın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi ne gezmesi yol tarifine gittik,sağ olsunlar bizede iyi baktılar.Zaten ben çalışacam diyorum beni yoldan çıkarıyorlar.Bir bilsen şu an kaç kişi nereye gitmeye pazarlık ediyoruz::))

Hemde uçakla::))

Unknown dedi ki...

Abi yolculuk nereye bende geliyim
keh keh....
Afiyet şeker olsun.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi 250 liraya Cennete gidiş ve dönüşmüş.Ben Cennete gidersem geri dönmem dedim.Öylece kaldı bakalım ne olacak.