31.12.2008

ANAARI KUTULARININ 2009 VERSİYONU::)) 2008 BU HABERLE KAPATTIM GİTTİ

27-28/12/2008 günleri bayagı yogun geçti, iki günde ne toz yuttum .Cumartesi tahtaların boylamasını yapmıştım.Pazar günüde yukardaki kutuyu oluşturacak aşağı yukarı tüm parçalar oluşturuldu.Gelelim pazar günkü yapılanlara.
Seyithan abi marangozda çalıştıgımı duyunca pazar günü güya yardıma geldi, ben zaten cumartesiden işleri bitimiştim de diyebilirim.::))

Pazar günü ızgarada hamsi planlandı.Cemil ustada tutturdu erik ağacından köz yaparsak hamsi bir daha lezzetleniyomuş, hayret ilk defa duydum ama işin içinde lezzet olunca denemede fayda var.Fakat erik agacıyla uzun süre maç yaptılar, hacı testereyle kesecem derken kıpkırmızı kesildi.Cemil usta yatarda biraz tırmaladı erik ağacını bu kadar inat bilmezdim.Sonra olaya el koydum işlem tamamdır.Getirin iki çekiç,birini kama yaptım Cemil ustayada vur bakayım,sonuç mükemmel.Ayşe teyze misali cırt diye gitti::))Sonra köz yapacaz derken marangozda az daha bogulacaktık,mangalı dışarı alıp köz iyice olunca içeri tekrar aldık.

Yemege başlandı,bizim yeni hacı bir tuaf.Balık dokunuyormuş, hayret dememekki balıkta dokunurmuş.Olan bize oldu,hacı yemeyince onun hissesine düşenleride yemek zorunda kalıyorsun.Ziyanmı olsunlar, derken balık bize dokundu, üç çiftli ekmek yemişiz üç kişi yuh yani::))
Bu hacı zaten Trakya'dada böyleydi,adama bal yediriyoruz diyorki canım ne istiyor biliyormusun, yok hacı abi ne istiyor, mercimek çorbasına limon sıkıp yemek.Olur hacı abi tarlaların içinde yapmadığımız bir mercimek çorbası kalmıştı.Yav ne oldu,birden kendimizi Trakya'da bulduk abeyav. Sonra baktım hacı harbiden balık yemeyince gidip marketten beyaz peynir getirdim.Çayla götürdü,afiyet olsun.Bizde balıkları bitirecegiz diye öldük.

Bu pazar günkü yapmış ve bitirmiş oldugumuz ikinci numune üçlü anaarı kutusu. Kafadaki ilk tahtalar birazdaha uzun biçilmeli.Ben bunlara ayrıyeten ayak çaktım,aslında yanlar uzun olursa ayak çakmayada gerek kalmayacak.Biçilmeyenlerin yanları dediğim gibi olacak.

Hem ayak hemde az yukarı taşırmak gerekli,bunları kutu bittikten sonra tespit ettim tabiki.
Bundan sonra akşamları ve hafta sonları ful çalışmalıyım bahara ne kaldıki.Bölmeler ve en baştakileri 1 cm. kovan boyunun dışına uzatıyorum.1 cm.kontraya örtü tahtası yaptıgımda hem araya giriyor hende düm düz oluyorlar. Arıcılık malzemesi.
Bu kutular 2009 model olacaklar,tasarımı 2008 ama hepsini tamalasam şimdi ayıp olacak.Onun için 2009 model olsun diye şimdiye kadar oyalandım desem kaç kişi yer bilmemki.
Sonra kurdele kesimine geçildi,burada kurdele kapagın kutuya kapatılışı.
Durup duruken dünya iş açtık başımıza.Allahtan hayırlısı bakalım.
Lambaları açılmış malzemeleri dizdim,montaj son sürat devam edecek,hele bir 2009 olsun.

Bu arada biraz malzeme eksigimiz var,Allah büyüktür, O, ne kapılar açar görecegiz.



Bu arada bu kutular olmaz diyenler vardı,Mehmet Yüksel'den Almanya'daki arıcılardan anaarı kutu resimleri istemiştim,sağ olsun onlarda geldi,onlarıda yayınlarım yakında.

Yukardan aşağı bir yazan bölüm bütün tahta olacak.Aşagıda ayak,en üst taraftada ötü tahtasını tutacak.Kutu ortaya çıktıktan sonra degişiklik yapma kararı aldım.
2009 yılı herkese hayırlı olması dileklerimle.


8 yorum:

Unknown dedi ki...

Ali abi sanada sağlık ve huzur içinde nice yıllar.Ana arı kutuları güzel olmuş.Başarılar.


Bu noal babayı bir yerden tanıyorum ama nerden yaaa acaba ne dilek tutsak arımı yoksa ana arımı hii))):.

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

ali bey kutularınız hayırlı olsun allah bol çiftleşen analar nasip etsin bu arada yeni yılınız kutlu ve mutlu olsun

Kenan GİŞAN dedi ki...

Sn.Ali TÜRK
Noelbaba kıyafetini size yakıştıramadım.
Hayırlı seneler dilerim.

Anestis Ketsetzidis dedi ki...

Happy new year!

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

SN:ALİBEY NOEL BABA TAM OLMUŞ AMA GÖBEK DOKTORA İNAT TAM OLMUŞ, BU ARA TRAKYA AKLINA DÜŞMÜŞ İSE HACI MELEMEN TAVASINI BAHCEDE HAZIR TUTAR GELSİNDE BORCUMUZU BİTİRİP YENİSİNİ YAZALIM DİYOR DOSTCA SOHPETİMİZ OLSUN BEKLİYORUZ

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Emrah'gım seninde yeni yılın kutlu olsun.
Kutular bittiğinde daha güzel olacak,az bir degişiklik daha yaptım.
Noel baba işi doktordan ::))

Mehmet abi,sizinde yeni yılınız kutlu olsun.İnşallah dedigin gibi olur tüm anaarılar çiftleşir ve geri döenerler.

Kenan bey yakıştıran yakıştırmış,bende yayınladım.Sizinde yeni yılınız kutlu olsun.

Ali Osman abi doktorun işi gücü yok,benim başıma böyle işler açıyor işte.Zaten bir noel baba olmadığımız kalmıştı::))

Hacı abiye selamlar söyle bu gün kulaklarını çınlattık,Bülent aradı bazı konuları görüştük.Zayten o konuda çok soru geliyor,ufak bir yazı yazacam,kim neyi kullanıra kullansın.

Oralara gelirsem gene biri başlar söylenmeye mahalle karıları gibi gez bakalım işlerini kim yapacak diye::))

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

bakanım,se yınede yanları ayak için uzatma bu ciftleşme kutularının,zamanla cürüdükleri zaman alt yak çakılı oldugu zaman degiştirmek kolay olur.kapaklarında kenar tahtaları cok kalın olmuş gibi nedersin,

Κώστας Ελευθεριου dedi ki...

Οτι στον κόσμο επιθυμείς και πλάθεις με το νου σου, να σου το φέρει η χρονιά στην πόρτα του σπιτιού σου .
Καλή Χρονιά και γλυκιά σαν το μέλι μας