1.12.2008

MUĞLA ARICILIK KONGRESİNDEN


Bir arı sevdalısı, bizim çalışkan öğrenmeyi sevenlerden yani.Muğla'daki kongreyide merak edip gitmiş bazı resim ve bilgiler verdi.Ne kadarda gel gitme dediysem dinlememişti.::))
Neden gitme dedim,bu ne ilk arıcılık faliyeti nede son.Haticeler güzel olsada neticeleri bir türlü güzelleştiremedik.
Oktay'ın yanındaki kişi ise emekli yarbaymış,bir arı sevdalısı komutanımız.İsmini sonra yazarım.
Bu resimde bizim hangi vilayetimizde ne kadar bal üretildiği gösterilmiş.
Buradada bizim arıcılarımızın her yıl egitimlere paralel olarak üretimi artırdığımıza dair bir tablo.Asıl anlatmak istediğim konu burada.Dünyada kovan sayısı olarak ikiciyiz.İkinci olmak ne kadar güzel,bal üretiminde ise ilk dörtte sonuncu.Herkes bu eğitim ve etkinliklere katılır.Haticeler hep güzel olur ama neticemiz bu.Ne kadar eğitime gitsekte farketmiyor arıcılar bildiklerinden şaşmıyorlar.İş olsun diyede herkes cemiyetlere katılıp etkinlik yaptık diye övünsün dursun ben tablolara bakıyorum.Aklıma şimdi şu geldi,adam cumadan cumaya namaza gider.Namazdan gelir anlatmaya başlar hoca çok güzel şeyler anlattı,ne anlatı dersin o devamlı çok güzel şey anlattı der.Yani camide imamın yapın dediklerini unutup gelmiş::))
İnşallah bizimkilerde öyle yapmazlar ne diyeyimki.
Bulgarların varroa kontrolü iki yöntemle yapılıyormuş.Biri timol içerikli ötekisi ise halk arasında Bulgar kazığı olarak bilinen ve etken maddesi fulimetrin olan bir kimyasal.Bu kimyasalı Bulgaristan,mobilyacıların kullandığı kaplamaya emdirmişler, ilacın ismi varroa stop.Ülkemize bavul ticareti yoluyla bol miktarda girmektedir.Etki oranı çok yüksek %99,13 bu oranda şimdiye kadar bir sonuç yok.

4 yorum:

Şükrü KOCA dedi ki...

Ali Abi verdiğin haberler çok güzel o kesin. Burdan Oktay kardeşime de teşekkürler. Bir şey çok dikkatimi çekti. Bu Çinliler ne menem bir şeyler ki her şeyi çok üretiyorlar. Adamların nüfusu kalabalık diye Rabbim bereketli veriyor herhalde. Adamlar her şeyde bir numara. Ama abi bunların balı da kaliteli değildir kesin. Adamlar neye el atsalar bakıyorsun bir numara. Ama birşey daha önemli herşeyi ucuza satıyorlar ama bu ülke o kadar zenginki hammaddesi bitmiyor. Rabbim sen biliyorsun

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Ali abi,internet şubeciliğim dünyanın her yerinde var.Niye gidip ayrı masraf ve şube açayımki dimi::))
Vekil arasam çok gönüllü çıkar be::))

Şükrü hocam haberleri verirken genelde ters açılardan bakmayı severim.Bu etkinlikler hep vardır ama yansımalarına bakıyorsun yok.Herkes ooo çok güzeldi dedi ve her şey bitti,şimdi insanlar bildiklerini uyğulamaya devam edecekler.Bilimsel milimsel hikaye,hangi ünüversitemizin dünyada bir başarısı varki.

Çin konusunda bazı şeyler önemli.Adamlar 100-150 dolara çalışıyor aylık.Eski hacının yanında arçeliğin deposu vardı,kutulara bakıyordum her şey Çin'den geliyor.Depoda montajlanıyor toparlıyorlar,yada başka yerlere servis ediliyor.Şimdi aklıma başka bir şey daha geldi.

1975 li yıllarda Japon malları için acayip karalama vardı ve bir mal sorulurken avrupamı denirdi.Şimdi japonların geldiği noktaya bir bakın.Anlatmak istediğim üretime başlanırsa kalite sonradan geliyor.Çin malları kalitesiz diyoruz her şey çin malı oldu.Amerikanında canına okuyacak bu çin.Birde Çİn halkına şunu şu şekilde yapacaksınız dediğinde aynen yapar diyorum.Çok çalışkan ve üretken bir millet.Bizim gibi lafla peynir gemisi yürütmüyorlar.

Ballı Baba dedi ki...

Ali kardeşim, yapılan çalışmalara tersten bakman güzel ama eleştirinin tozunu kaçırman yanlış... Ben oraya giden birisi olarak çok güzel şeylerin olduğunu ve olacağını gördüm bu biline...
Önemli konulardan biriside bizdeki üniversiteleri küçümsemen pek hoş değil, şu anda istediğimiz yerde olamayabiliriz ama bu kadarda eleştiri hakkın olamaz, olabilmesi için bu konuda seninde ne yaptığını söylemen lazım... Bu gün dünyanın en iyi beyin cerrahı en büyük fizik alimi en büyük ekonomisti en büyük askeri dehaları.... işte bu okullardan mezun. Kendimizi küçümseyen değil yeterli olmadığımızı anlamamız dileğimle. Unutmayalım bir binanın bitmesi için temele bir taşın konması gerekir, eğer bu küçük taşa gerek yok dersen aslaaaaaa binayı göremezsin.
NOT: Gelecek toplantılara gelirsen eleştirinin haksız olduğunu göreceksin, selamlar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Selahattin abi ben kimlerin nerelere katılıp neler yaptıklarını bilen biriyim sende öyle.Eleştirmedik yıllarca hep güzel dedik geldiğmiz yer ortada.

Bizim ünüversitelerimiz süper abi,derecelere doyamadık al büyüttüm.

Ben neler yaptıklarım orada,kim ne yapıyorsada o zaman ortaya koysun.

Toplantıya gelemedim diye eleştiri hakkım yok anlamına gelmez.
Bendende herkese selamlar.