21.12.2008

ARICIYI ZİYARET EDERKEN,ZİYARET EDİLMEK::))

Bu gün İstabul'da idim.Muhteşem abiyi ziyaret etmek zorunda kaldımNedeni bir aşagıdaki resim.Ziyarette balkonda kütükmü gemimi onuda denetleme fırsatım oldu.Beni görünce besleme işlerine girişen Muhteşem abi.Evdende fırçayı yedi,şu an arılara verdiği has kestane balı.
Ziyaret sebebim evimdeki sucukların selameti içindi. Abi size çoluk çocuk misafirliğe geleyim diye tutturmuştu, bende zahmet etme diyerek, ziyaretine gidip işi bağladım.
Gemide ise her şey süt liman, hava soğuk olmasına rağmen salkım yoktu. Fakat uçanda yok.Görüntü süper,ama hiç sırlı bal yoktu çıtalarda. Bu kütük iyi bir besleme ve çıtaların blokeye ihtiyacı var gibi.
Bu arada Beykoz'danda bizi telefonla arayıp işiniz erken biterse bizede gelin diyenler var.Yağmurlu gün hava soğuk,ekmek elden su gölden misali doktorumun eve kapagı atmışım,çıkarmıyım hiç.Ama telefonlar susmayınca dedimki buradan Sultanbeyli'ye geçiyoruz,ağaç filan bakacaz,size ugrama şansımız yok.O zaman biz geliyoruz dediler.Gelin dedik,nereye gelecekler kekçi Mustafa abinin karşısındaki hurda ağaççıya.
Biz bu arada ağaç seçiyoruz.Muhteşem abide soruyor ara bakayım neyle geliyorlar dedi.Dedilerki münübüs ve taksi iki arabayla geliyoruz.Muhteşem abi dahada neşelendi abi ne güzel oldu diye.
Burada her arıcıya göre malzeme var.Bir girin gözünüz kesinlikle aç çıkar buradan.Ona saldır buna saldır derken herkes kendisine lazım olan malzemeye bakıyor seçiyor.Beni hurdacıda bulup ziyaret edenler,Aziz Mumcu,Oktay Erdem,doktorum ziyaretçi degil,ve saim abi.Olan saim abiye oldu::))
Bazen ağaç varmı diye havaya doğruda tırmananlar olmuş.::))
Muhteşem abi biraz kontraplak aldı.Aziz, doktorum ve Oktay .
Al sana hazır ruşet,hemde 5 ilraya.Boyutlarıda süper.63 cm uzunluk,42 cm derinlikte bir ruşet.Genişlikte ancak 7 çıta sıgar.Ama büyük kovandan daha hacimli bir parça.
Bayağı bir malzeme aldım.Sadece anaarı kutusu için malzeme alacaktım,ziyaretçiler sağ olsun.Hazır gelmişler,kapaklarımın üstüne kontra lazımdı aldım,faliyette olmayan sıfır kovanların eksikleri vardı,onlara malzeme aldım.İnşallah saim abiler beni görmeye geldiklerine pişman olmamışlardı.Gelmeselerdi Muhteşem abinin arabasına sıgacak kadar malzeme alınacaktı.Saim abiler büyük arabayla gelince ihale onlara kaldı.
Malzemeleri Saim abi istifledi,salı günü Gebze'ye gelecek::)))
Boş bir zamanda gidip gene malzemelik ayırmalı yoksa lazım oldugunda bulunmuyor.Şu an istedigimiz ebatlarda tahta var.
Salı günü olsun,sonrada bu malzemeleri biçip bahara yetiştirmem lazım.Önümüzdeki bahara bir sürü iş beni beklemekte.

7 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Bide sucuk getırmısmis bütün olanı yokmuydu beni kandıracan bunla aklınca bu benım dışımın kovuğuna gırmez ya:(

Saim Ahmet Gürel dedi ki...

Ali abi sizi görmeye geldiğimize hiç pişman olmadım. Mutlaka Oktay'la Aziz'de olmamışlardır.Bizde böylece ucuz tahta nereden temin edeceğiz öğrenmiş olduk. Arıcılkla uğraşanların mutlaka uğraması gereken biyer. Benimde oğul için ruşet ve kovana ihtiyacım var.Buraya çok uğrararız biz.Ortak çıkarıdınız kendinize. Salı günü görüşmek üzere hoşcakal.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi senin bana yazdıgın reçeteye göre o sucuk bana bir ay yeter.Birazda kendine öyle reçete yaz,iğneyi kendine batır kendine::)))

Saim abi pişman olacak adamlar kalkıp taa Beykoz'dan Sultanbeyli'ye görüşmeye gelmez abi.Bizimki espiri olsun,ama doktoru elimden zorla kurtardın haberin olsun.

Abi arıcılar için bulunmaz bir yer orası.Boş zamanın oldumu gidip alacaklarını seçmelisin,birde içerde çok çeşitli malzemeler var.Kovanların altına hazır sehpa bile vardı.Abi gidip gelen olursa hiç olmazsa haberimiz olur ne var ne yok diye.Ortak olmanız iyi oldu.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Birde kamera taksaydınız hurdacıya.Malzeme geldimi anında görüntü.Bizim burada göbeğimiz çatlıyor malzeme için.Alın alın da göstermeyin bari.Yada zekatını verin bari.::))

muhteşem turunç dedi ki...

Evet ali abi senin bunca malzemenin zekatını vermek hiç aklına gelmedi bak hazır talepde var:)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Ali abi kameraya gerek yok.Seyyar kameraları tanıtıyorsun,sonra ekrandan görürsün kimler gidip malzeme almış diye.Ayrıca sabit arıcılar için harika malzeme bunlar.Aldığımız tahta 2 cm kalınlıkta 28 cm eninde bir metrede boyunda,kilosuda 660 kuruş.Acayip ballık yada diger adı kat oluyorlar::))3-4 liraya maloluyor bir kasa anlayacağın.


Abi ayrıca göbek çatlatma malzeme için atla gel,görüyorsun burada ağaç deryası var.

Zekat konusu bu işe girmez diyebilirim,ticari mal alıp satmıyoruz,ihtiyaçlık alıp kullanacagız.Kullandığımız malzemelerin uzantılarından zekat çıkabilir.::))))

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi otur oturduğun yere.Veririm zekatı götürüp Edirne'yede bırakırsın hazır Tekirdağa kadar gidiyorsun::))

Şu tesadüfe bak aynı anda evde yorum yazıyormuşuz,sen saat 18:02 de yazmışın bende 18:03 de Ali abiye cevap yazmışım,cevapverirken o arada senin ikinci yorum gelmiş::))

Zekat olayını,bir daha baştan düşün istersen::)))