28.01.2009

ALLAH HEPİMİZE AKIL FİKİR VERSİN::))

Saim abi işleri nedeniyle Gebze'ye gelir her hafta.Gelmişken karakovan modelinide merak ettim bir göreyim dedi.
Telefonda mesayi bitimi çayı koy demişti, meraklı bir degil ikiymiş bir baktım Nimet abi, üçüncü meraklı Oktay ise telefonda bensiz nasıl gittiniz diye diğerlerine fırça atıyordu.Ne diyeyim Allah herkesin aklını daim etsin demek geldi içimden::))
Kovcan modeli begenildi, isterseler begenmesinler umurumdada degil::))
İsteyene Cemil usta yaparım diyor, ayrıca kaynagındanda temin edilebilir.Erzincandaki ustanın telefonu ve adresi bizde mevcut.
Sonrasında olanlar oldu bana merhaba demek öyle kolay degildir.Ziyaretçileri çalıştırdım.Bitmiş olan kutuları taşıttırdım, doktorda Cemil ustayla aramı açacak, en son geldiğindfe Cemil ustaya dediki, dükkanı Ali'ye devret::))
Fazla işleri dallanıp budaklandırmamak lazım.İşi bitenleri hemen akşamleyin Seyithan abinin eve naklettik.Böyle ziyaretçilere can kurban::))
Bir abim özellikle bunu yazmamı istedi.Kutuları silikonlu dış cepe boyasıyla boyadım.Bir çapak bile boyandığında acayip dirençli oluyor.Bunu boya yapanlar bilirler.Çok az kutu kaldı, menteşe takılacak.Hacıya menteşe takmak zor geldi ince iş onun işi degilmiş.
Beyaz dış cepe boyası alıyorsunuz, ayrıca minik renk tüpleri var.Renk tüpüyle istediginiz kadar başka renkler üretmek mümkün.

8 yorum:

ariciahmet dedi ki...

şu yaz gelsede bir kurtulsak sizden
Yok şu cins kovan yok erzincan kovani devamlı birşeyler gösteriyorsunuz bizde habu fena deyil koş atolyeye birtane yap devamlı iş,iş arılarla uğraşmaya başlayınca bırakırsınız kovanları.
soylediklerim işin latıfesi arı sevdalıları için değişik ıcadlar görüyörüm ve el ayak tutmaz olup gezgin arıcılığı bırakınca kolleksıyonları yapılır.
Güzel olmazmı bahçede 20 petek hepsı değışık.

Unknown dedi ki...

Ya Alicim şu sarı kutular varya onların kapaklarını hemen kırmızı'ya boya ama laf aramızda çok süper ana seviyormuş ha::))

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Ahmet abi benden kurtuluş yok, kurtulmak istiyorsan üç sene öncesine git, garanti olsun hatta dört sene öncesine ve orada bekle.Hiç bir blogun olmadığı,yanlış ve doğruların tartışılmadığı yerde bekleme devam et.
Malisef şimdiki zamandayız kütük, karavon invert diye diye baharı getirmek üzereryiz.

Aaa sen latife yapmışsın Ahmet abi::))

Haklısın bir çok degişik icatları bloklar sayasinde gördük, dahada görmeye devam edecegiz.Bu bizim arıcılığımızı olumlu yönde etkileyecek.Sanal alemde ben bu sene arı kovanı sönmesi beklemiyorum, hele bir bahar gelsin raporları bir alalım.


Salih abi ayıpsın yani, yeterki sen iste.Sarı ve kırmızı kutuda yapacam kafanı yorma.Yoksa elimdeki kırmızı renk tüpüne doktorum göz dikmiş, ona verecegime kutularıma veririm::))

başakşehirlisalih dedi ki...

ali abi benim icinde bi dane borda mavi boyasan olurmi cok güzel calişıyorsunuz kayınco kemal diyoki gideyim yardım edeyim ali abiye

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Salih abi bir borda mavi kaldı boyamadığımız::))

Onuda boyarız, iş bittimi bir çok kişi yardıma gelecek sanırım.::))

Siz bana yardımı boş verin, kendi arılarınıza bakın.Bu sene inşallah evde yemek için benden bal almak zorunda kalmazsınız::))))

Unknown dedi ki...

Ali abi ben BEŞİKTAŞ'lıyım. Benim alacağım ana arıları lütfen siyah-beyaz kovanlarda yetiştir. Doğuştan fanatik olsunlar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

::)) İş magazindende çıktı tamamen televoleye dogru gidiyor.

Bu arada bizim hayırsız kanaryalar neredeler::))

Herkes gelmiş Fenerlilerden tık yok::))

oktay dedi ki...

laylaylay laylaylay looooommmmm
F.B