24.01.2009

İŞLER YOLUNDA

Bizim hacı yatarken tüm işleri nasıl bitirdik anlamadım.Anaarı çiftleştirme kutularının işleri çok az kaldı.Boya işleri bitti.Sırada muslukların takılması ve çıtalar kaldı.Bu arada yapmış olduğum hesap gene tutmadı kapak için malzeme gerekli::((
Anlayacağınız gene Sultanbeyli'ye bir uzanmak lazım geliyor.
Seyithan abi dün küçük menteşeleri kesti,asıl beni uğraştıracak iş bu gibi.Musluk montajına geçildiğinde 2000 civarı vida atmam gerekiyor.
Bu gün delikler için kalıp hazırladım, fakat çalışamadık erken paydos edildi.Yarına delikler biter.
Az az çalışmayla ne kadar iş çıkıyor.Demekki ful gün boyu çalışılsa neler yapılacak.Delikleri 18 mm. Ağaç ucuyla deliyorum öyle rahat delik açıyorki sormayın.
İnşallah sıkıntıya girmeden kutular zamanından çok önce bitirilip kenara atılacak.
Dört renkte karar kıldım.Yaptığım son araştırmalar arıların kırmızıyı görmemesi yönündeydi.Bende kırmızı renk kullanmadım.Araştırma yapmadan önce kırmızı renkte almıştım, elimizde kaldı.
İnşallah bir hafta sonra tüm işleri bitirilip kenarda beklerler.Demekki çalışınca her şey oluyor.Bir işi başarmanın ilk şartı,ben bu işi yapacağım demekten geçiyor.Başlanılmayan işte hiç bir zaman bitmez.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

ya alicim kırmızı renkte çok iyi ana oluyormuş:))

ÇELİK ARICILIK(Arıcılık Teknikeri) dedi ki...

ALİ ABİ İNŞALLAH HER ŞEY GÖNLÜNE GÖRE OLUR. ŞİMDİDEN HERŞEY SENİN ORADA GÜZEL GÖRÜNÜYOR. O RUŞETLERDE İSTEDİĞİN ANA ARILARI ÜRETİRSİN HAYIRLISI İLE KOMŞUDA PİŞER BELKİ BİZEDE DÜŞER...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Salih abi burası sivas degilki kırmızıda iyi anaarı olsun, burası Kadıköy::))

Çelik inşallah dediğin gibi olur,bende sonuçların ne olacagını bilmiyorum.

Kutular işe yaramazsa,kutulardan çayda demlenmez::))

muhteşem turunç dedi ki...

ali abi sen bakma salıh abıye senın arılar gormez kırmızıyı benımkıler bayılıyor kırmızıya o boyayı sen bana ver:))

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

Bakanım yarım saattir gülüyorum valla sen daha gençsin kafaya takma.

olur olur bal gibi olur.34 nolu kovandan üreteceksin galiba anaları,çiftleşmek için kendi melezlerinimi kullanacaksın ,yoksa erkek arıları doktordanmı ithal edeceksin.

Başarılar.kolay gelsin.

yalovalı arıcı dedi ki...

Ali abi iyi hoşta artık şu üreteceğin kaliteli ana arıların fiyatı ne olacak onuda yazda ona göre bizde bütçemizi ayarlayalım 25 adet bana lazım rengi mümkünse bordo mavi olsun :-)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi aldığım boya degil renklendirici tüpler var.Onun için değmez boş ver dursun bende::))

Sadettin abi niye güldün ben anlamadım.Gençlikmi kaldı başta saç kalmadı agarmadık.Bende üereteck kovan çok abi,numara sıkıntım yoktur.

Doktordan günahını bile alamazsın, görmüyormusun ürettiği anaarılara 700 kagıt istiyor.


Yalovalı üretecğim anaların çogu masada kalacalar, bir çoguda bana lazım çift anarılı kovanlara geçecegim kısmet olursa.

Renkle olacak olsaydı o iştende anlarım, her rengini yaparız ayıpsın.Bir kaç sene mobilya cila işimiz oldu, daha sonra kapatmıştık.

Birde anaarı işi ve üretmesi çok kolay,geçen hocalarımızın birisi anlatmıştı.Kovandaki anaarıyı öldür o kovan anaarı yapar, genç anaarılı kovanların olur.::))