16.01.2009

İNŞALLAH GENE BİRİ HESAPSIZ KASAP DEMEZ

Kısmete bakın, anaarı kutularını malzeme yokluğundan askıya almıştım. Bugün İstanbul'un bazı yerlerine gitmem gerekti.Gitiğim yerlerden biride malzemeci civarındaydı.İşleri bitirdim cuma saatinde Sultanbeyliye geldim.Hava sıcaklığı 17 dereceyi vurdugu oldu.
Burası şu ana kkadar gördüğüm en büyük ağaç hurdacısı,2.5 dönüm olmasına rağmen yer yetmiyormuş.İçerde çok degişik malzemeler var.
Az arısı olanlar için yerden kesecek hazır sehpa.
Bunlardan o kadar çok varki kimsenin işine yaramıyordemekki .Her gittiğimde sayıları artıyor.
İlk defa gündüz gözüyle içersini dolaşıp resimledim.Malzemeci bu sıralar çok gelenler olmaya başladılar dedi.Dedim birde gelemeyenleri görsüp duysaydın::))
Tek kovan koymalıklar bana göre.
Degişik ebatlarda bir çok ağag sökülüp müşteri bekliyor.
en az 4 cm. kalınlıta su kontrası.
Malzemeciyle bayağı bir sohbet ettik.Artık 28 cm.genişliğindeki tahtaları ayr koyacam ötekilerle karıştırmayacam ve arıcılara verecem dedi. Adamlar çatı döşemesine bile geniş tahta çakıyorlarmış.Normalde onların işini dar tahtalar görüyor.
Hacı abiyi aramıştım iki gün önce dediki benim yapacağım iş yokmu kutuları filan boyasam diyor.Dedim işleri bitirelim yarım yamalak olmasın.23 tahta ve 20 adette konrapilak aldım taksiye yükledim.Heralde tüm kutuları kapaklarıyala birlikte birirebilirim.İnşallah yanlış hesap yapmamışımdır,yoksa doktor hesapsız kasap demek için bekliyor.
Malzemeleri Cemil ustanın dükkana indirdim.Madem hacı çalışacak buyursun gelsin.
Şaka bir yana bahar hızla yaklaşıyor.Öğlen üzeri Gebze'de olmadığımdan dolayı kütügün içinde neler oldu bakamadım.Havada şu an soguyup yağmaya başladı.Artık günlerde uzamaya başladı,akşamları iki saat marangozda çalışmalarada başlıyorum.Yoksa dağılacam, bana gülmek için bekleyenler çok.

4 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Arabada benzin kalmamış dikkat et:) ayrıca kasaplık iyidirde hesapsız kasap olmak zor be:) neyse gözün aydın bitti sonunda kutular ama gene ben sıraya girdim haberin olsun:)

d.m.t dedi ki...

Ben de diyorum; Ali bey’de kasaplıkta mı var?
Oysa atasözüymüş “Hesapsız kasap, ya bıçak kırar ya masat” yada “Hesabını bilmeyen kasap, ne satır bırakır, ne masat” şeklinde. İyi oldu vesileyle öğrenmiş olduk:)

Benim arıları henüz uyutmuştum; ohhh biraz kafamı dinliycem diyordum ki ; “bahar hızla yaklaşıyor” diye bağırdınız!
Ne olurdu bir ay daha dinlenseydik! Bak şimdi strese girdim…

emin benli dedi ki...

ya buralarda böyle keresteciler yok ya.olsa ben ne kovanlar icat ederdim.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi bu araba hiç yakmıyor koklamayla nasıl gider onuda anlamak mümkün değil.

Abi ikiki malzeme azmış yoksa mafolmuştum.Sanki deli şey etmiş gibi, ne bulduysam kesmişim.Bu 60 kutu nasıl sezona başlayacak bende merak etmeye başladım.Şimdi sıraya girde o zaman gülersin::))

Demek ne diyeyimki sana.Güzelim ata sözlerimizide mafettiniz.O ata sözü böylemiydiki?Bence böyle degil.

Ayrıca beş on arısı olana bahar olsa ne yazar kış olsa ne yazar.

Sabit arıcılar zaten yıl boyu bol bol dinlenirler sanki işimi yapıyorsunki?

Bizim başımızda ağarmadık saç kalmadı dert çok.Bazılarınında derdi yok iş arıyor.Bununla ilgili bir fıkra var yorumun sonuna atayım çok istek alıyor zaten.

Emin abi bir sen kalmıştın kerestelere sulanmayan sende dahil oldun artık.Sanalcılar zaten icatçı abi.Bir icatı yayınla,ertesi gün tüm türkiye başkalarına öğretsin::))

Şimdi gelelim fıkraya.Adamın biri doktora gitmiş.Ayrıca bizim doktorda bilemedi soruları bunuda buradan ilan ediyorum.

Adam doktora muayene olup,ilaçlar falan yazılmış iş paraya geliyor.Adamcağız gdiyorki size bir soru sorsam,doktort diyorki sor.Adam bu sefer diyorki bak bilemezsen ücret ödemem,bilirsen iki katı üçcret çdeyecem.Doktor tamam demiş.Soru şu adam diyorki,adamların saçı neden sakalından önce ağarır. Doktor kıvranıyor bir türlü mantıklı cevap yok.Diyorki cevap ne?. Adamda diyorki sakal saçtan 20 sene sonra çıktığından onun içinde geç ağarıyor.

Sonra adam çıkarken diyorki buralarda ezane varmı,doktorda tarif ediyor şu ezaneye git diye.Hemende ezacıyı arayıp diyorki biri geliyor soru sorarsa kabul et, cevapta şu.

Adam ezacıdan ilaçları istemiş,ilaçlar poşetlenmiş,sıra parada.Adam derki size bir soru sorabilirmiyim.Ezcacıda doktorunda zararını çıkaracakya, cevabıda biliyor.Sor sor demiş.Adam diyorki bak bilemezsen para yok, bilirsen iki katı para.Sor sor demiş ezacı.Adamda soruyu sormuş demişki adamların saçı neden ağarırda...

Aşagıdan bir yeri soryor orası neden garmaz diye.Ezacı kitlenmiş tabi gıkını çıkaramamış demişki cevap nedir.Adamda demişki,başın bin türlü derdi var oranın tek derdi var diyor çıkıp gidiyor.

Masattan nerelere geldik.::))