12.03.2009

12 MART 2009 HALA KÜRESEL DONMAYA DEVAM



Nedense bu sene havalar çok nazlı, hatta hafta sonları sanki bana inat edercesine soğuk ve yağışlı. Kovanlarımda inşallah sorun çıkmayacak, fakat sıradan bir kontrölde yapamadım, güzelim havalar nedense hafta içine denk geldi. Bende mecburen fırsat buldugumda balkondaki kütüğe bakıp son durumlarını paylaşa paylaşa baharı bulduk gibi.
Gene bu gün yemekte baktım uçuyorlar bir açalım dedik. Şuruplugu çıkarırken yeni ördügü bir parça koptu.


Mecut bayağı bir arttı, polenle işten gelmiş bir işçi arıyıda fotoya soktum.





Kütük kovanı kapatmadan, invert şurubumuzu fulledik.


Biri olayı keşfetti, yemek başladı götür bakalım.


Bu arada işten gelip üzerime konan bir arıyı inceledim. Gayet yorgun ve ürkmedi benden.


Bende yanımdaki şuruba parmagımı batırdım ve arıyı şuruplu parmağıma aktardım. Bayağı yedi sonra uçup kovanına girdi.


Bu arada polen renk renk polen girişi devam ediyor.


Anladıgım kadarıyle bana sataşmak için alınan adreslerden biriyle bana atılan ikinci yorum. Heralde bunada invert batmış öyle gözüküyor. Ben bu adresteki kişiyi ne tanıyorum ne bir arada bulunduk, bir yorum atmıştı adam yerine koyup yayınladım ikinci yorumuda bu.

7 yorum:

Şükrü KOCA dedi ki...

Kovan 700 tl mi? Nerdeymiş o? Uzayda mı? Arkadaşa acıdım. 100 tl indirim yaparak 600 tl den satıyorum. 8 kovanım var. Gel buraya gel kardaş. Bizde ucuz.
Yardım isteyen arkadaş yanlış hatırlamıyorsam önceki yorumunda sizi çok iyi takip ettiğini söylüyordu. Sizi takip eden birisi diğer blogtaki arkadaşları da takip ediyordur. Bundan 1 ay önce Trakya'da sepet kovanların 75-80 tl ye satıldığını haber yapmışlardı.
Malum arkadaşın yorumları yalana dayalı olunca demekki kovan ücretlerinde de ipin ucunu kaçırmış. 70 yazacağına 700 yazmış. Herhalde.
Sabır sabır.. Başka işleri yok mu böyle adamların.

yalovalı arıcı dedi ki...

nerde bela var arayıpta buluyorsun tebrik ederim alaabi:))ama bence titanyum acemi biri sadece bilgi almak amacı ile soru sormuştur.biraz agresif davranmasının sebebi karamürselli olmasındandır:))
kemal sunal filmlerindeki karamürselli deli hamdinin yakınıdır belkide

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,bir senedir internette arıcılık blog ve siteleri izliyorum.Bronjit rahatsızlığım var.Dumandan rahatsız oluyorum.Gece gündüz elimden geldiğince arıcılıkla ilğili bilğileri öğrenmeye çalışıyorum.Sizinlede yaklaşık 14 ay önce internette tanıştık. Nasip olursa 3 ay sonra İstanbula gelince yüzyüze tanışma fırsatı olacak.Benim ençok rahatsız olduğum konu ,insanlar ya başka kimlikle ya da şifreli isimlerle olur olmaz istekte bulunuyorlar.İnsanları eleştiriyorlar.Hakaret ediyorlar.Bunu izahini yapabilen bir Allahın kulu varsa açıklasın.İnsanların bloguna böyle yorumlar atmayınız.Saygılarımla.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

yok kişi bu senin son yorumun. 3 yorumda nerden nereye geldiğini görüldü. Düşünüyorumda tanıdık biri olma ihtimalin var, gerçek isminle bunları söyleyemediğin için böyle davranıyorsundur.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Şükrü hocam sabır edilmemiş olsaydı şimdi olmamam gerekiyordu. Birisi yorum yazıyor arı istiyor sonrasında geldiği yer ise.

Ben çok rahat yaşıyormuşum. Onun için yazın küçücük motorla 150 km gidip geliyorum Şile'ye. Rahat yaşadığım için evim kira ve bir kaç gün önce bazı işlerimi yapabilmek için kredi çektim.İnsanlar beni dışardan nasıl görüyor bilemem, bana bir şey diyeceklerin kendi kimlikleriyle söylemesini istiyorum. Çamur atmakla bu iş olmuyor. Hemen ilk yorum niye silindi. Bir acemi olacaksın,arı arıyorsun, son konuşman gelip invert şuruba dayanıp bana hakaretle bitecek dimi.

Yalova'lı Yusuf kardeşim ben niye belayı arayıp bulayımki. Birilerinin işine çomak sokulunca böyle olur. Ne şiş ne de kebab yansın diyenler gibi olsaydık böyle durumlar olmayacaktı.

Vecdi abi öncelikle geçmiş olsun.Aynı bende senin gibi bilgi öğrenmek için her tarafı karıştırıp duruyorum. Ama memleketimiz çok ilginç, herkes ayrı telden çalıyor. Hoca diyorki aman kışın ve baharda arınıza kek vermeyin, bir başka yere bakıyorsun hoca yada zıraat emeklisi kışın arınızın üstünden keki eksik etmeyin derken buda yetmiyor, birlik başkanı kışın ortasında da kek şiparişi alıyor kimseden tık çıkmıyor. Bu işi biliyoruz havasıda olanlarda o gibi haberlerin birisine mudahale etmedi. Ben elimden geldigi kadarıyla bu tür haberlere yorum yazmaya çalıştım. Önemli olan doğruyu bulmaktır, onuda fazla sürmez bulacağız.

Abi geldiginde inşallah görüşüp yüzyüzede görüşürüz. Yeni sezon hepimize hayırlı olsun.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Ali bey sen meyve veren ağacsın tabiki taşlanacaksın birilerinin zırvaları bilgi dagarcıgı yetersiz kalınca kendine ilgi çekmek için kusacakya ne diyeyim allah ıslah etsin büyükler demişki bir şey bilmiyorsan susta adam desinler sözünüde hiç duymamış anlaşılan,
takma kafaya it ürür kervan yürür derler kolaygelsin

Şakir Türk / ikizler (zaferinananlarindir51@hotmail.com) dedi ki...

yahu ağam bırak sen zırvacıları,hem niye bu kepazelerin yorumlarını yayınlayıpta onları adam hesabına alıyorsunki,bak ben bir adamın ! yorumlarını hiç kaale almıyorum.o vatandaşta bitki uzmanlığı yapacaktı ya,yalvardı,yalvardı ben kulak tıkayınca kendisi gitti üstümden.sende benim gibi yap rahat edersin.biraz balını yürüttüm depodan peşinen helal et...BİTKİCİ ŞAKİR