17.05.2009

BUNLAR NE YAPIYOR BİR BİLSENİZ::))


Buradaki olanları yazmak isterdim ama yazamıyorum, ilerleyen bir zamanda bunlar ne yapıyor cevabını verecegim.::))
Şimdide Mehmet arılıgında bir şeyler yapıyor, bunların hesabı sorulacak.::))

4 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Kader işte insan ustasını seçerken hata yapmayacak demekki:))Mehmetin haline bak bize bak:))

onderharman dedi ki...

ali abi
adam almanyada 2. sağımı yapmaya hazırlanıyorum diyor sen hala az sonraaa diyosun ya bu işin sırrı ne biz akıntıya değil şelaleye doğru kürek çekiyoz.
valla hala oğul varao 2 çıta 5 çıta muhabbetlerindeyiz bu işin sırrını çözersen sen çözersin.
kimdenmi bahsediyorum MEHMET YÜKSEL.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Namkör talebe; Benden o kadar bıkmana sebep nedir, bilğilerin sebil olması mı?
Kader haa, haline şükretsen iyi olur. Etmezsen sende mehmetin oralarda bir usta ara kendine, buralarda sana ustalık yapacak yok çünkü.!!!::))

Önder'ciğim ben ne yapabilirim Almanya'da ikinci sağım varsa. Geçen sene sonbahara doğru Mehmet'i anladım ama çok geç kalındı. Hep derlerya yabancılar gelececek senenin arısını bu seneden hazırlayacaksın diye. Ben anladımda Mehmeti anlamayan o kadar kişi varki, Mehmet çoktan beri işsiz,çalıştıgı fabrika kapandı, zaten o sorunlarla yaşarken birde buradan ayarını bozmaya çalışanlar oluyor. Mehmet'i sahada tutmak için çok çaba verdim, çok şükür oda anladı memleketimiz için ne kadar gerekli oldugunu. Varmı yıllardır böyle ülkesine bilği aktaran, yıllardır bilim adamlarımız devletin verdiği parayla yani harcırahlarla yurt dışına bilgi getirmeye giderler. Sonuçları ise turistik geziye dönüşür, bizim bilim adamlarımızda malisef magazinci.

Şimdi ne yaparız hatalar nelerdir bunları gidermeliyiz. Bak Almanya'daki karniyolu kötülüyorlar, bu arı soğuk iklim arısı, kötüleyenlerde şapa oturmuş vaziyette. Arıcılıkta ıslah şart ama bizde ne zaman yapılır orasını bilemiyorum. Islah olmadıgında oğul problemi bitmiyor. Benim arılıgımdaki en güçlü yerli arım yarıya indi, hiç bir sorunu yokken oğul verdi. Katını indirip, memelerinide temizleyip şimdi anaarı üretme kovanlığı yapıyor. Oğul vermeseydi bu sıralar bir kat bal almam içten bile degildi.

Memleketimizde ıslah yapılmıyorsa, ıslah edilmiş arılarla çalışmalıyız. Ülkemizde araba yapamıyoruz diye, hala inatla at ve eşege binmeye devam edenler varmı?.

Ben geçen sene kovan başı 1 teneke bal aldım. Bu sene kovan başı hedef 2 teneke, seneye Almanya'daki sistemde kovan başına 4 teneke bal alacagım inşallah. Ne kadar geç kalsakta zararın neresinden dönersek kar diye düşünmekteyim.Bir kaç güne kadar bir yazım var biter sanırım, genel bir bakacagız bu olaylara.

onderharman dedi ki...

ali abi
biz bu cennet, aynı anda 4 iklim yaşanan,çiçeklerinin bi çoğu başka ülkelerde yetişmeyen bi ülkede arıcılık konusunda bukadar geri kalmışsak,bu bizim değil bizi eğitemeyen kurum ve kuruluşların hatasıdır.
ilim çinde olsa öğrenmeye hazır biçok insan var.
uzun zamandır bize önderlik ediyor tüm bildiklerinizi paylaşıyorsunuz siz ve sizin gibi insanlar sayesinde türk arıcılığı çok ileri noktalara gelecektir.