5.06.2009

KARNİYOLLAR POSTU BALKONA ATTILAR

Karniyolları yakından misafir edebilmek için balkona taşıyorum. Son durum ise 5 tanesi sağlar ve hepside yumurtaya başladılar. Bunların yumurtaya başlaması sorunların sona erdiği anlamında degil. Bu arıların tahminime göre kendi tarlacıları oluşana kadar tehlike sürüyor. Bu geçiş süresincede yakından takip edilmeli, anaarıyı degişmeye kalkabilirler, nerden bilecekler neler çektiğimizi, herkes kafasına göre takılıyor işte. Bu çile ne zaman bitecek derseniz, kendim bu safları üretmedikten sonra dışa bağımlılık devam edecektir. Ben ise özür yaşamayı seven birisiyim, bagımlılık ise çok zor bir şey. Benim hedeflerim, bazılarının hayali bile olmamıştır.
Sanal arıcılar olarak son gelişmelere bir göz atacak olursak, durumlar sevindirici. Bir sene öncesi bahar balının esamesi yokken şimdi sanalcılar bahar balı sagım yarışına girdiler. Güçlü kovanla kışlama, bundan sonra kış beslemeside kalkacak, varovayla doğal mücadele yöntemleri, organik asidler, arıcıların kendi anaarısını üretmesi en önemli ilerleme kaydedilen meselelerdir. Seneye her şey daha iyi olcak kısa sürede alınan sonuçlar çok iyi. Bizim işimiz sonuçta arıcılık degil, biz çalışan insanların boş kalan vakitlerindeki çalışmaları ülkemize örnek olacak, oluyor da.
Sessiz sedasız balkona topladık, bakalım sonum ne olur, şimdilik sorun yok, daha bir sefer soruldu Alicik bu arılar ne kadar duracak diye?::))
Sayı artmazsa, eksilecegi yok gibi. Nazar değmez inşallah::)))
Bu sene F1 üretebilmek için çok önceden saf anaarı ayarlamama rağmen kısmet olmadı. sonunda F1 lere kaldık. Bu sene inşallah saflarım sağ salim gelirse, hedeflere devam edilecek. Şimdilik elimizde sadece kimlik kaldı saflardan. Bu safın birde kardeşi vardı, 30 çıtada çalışırken mayıs ayı içinde anaarı degiştirdi kovan.
Yeni bu yılın saf anaarıları uzun süre test edildikten sora satışa sunuluyor, bu yumurta attı yavru kapattı diye hemen verilmiyor.
Bu sene balkonun ilk misafiri 31 numaralı karniyol F1 anaarım. Pembe metroya aktaracagım, pembe metrodaki arılar başka yere nakledildiler.
Anaarıların en sevdiği köşe peteklerin kenarları kendilerini böyle emniyete alıp orada oyalanması görülmege deger.
31 Numaralı karniyolun ilk yaptıgı yumurtalar paketlenip yumurtacı zade Şenol efendiye kargolandı. İlk gönderdiğim çıta anladıgım kadarıyle günü geçmişti başarısız olmuştuk.
Bu yeniçıtanın içlerinde tek tük çatlayanlar vardı, fakat paket Vize'ye ulaştıgında yumurtalar henüz çatlamamış inşallah bu sefer bu çıta Şenol'umun işine yarar. Yoksa çantayı kap gel diyor::))
Heralde çantayla beni istedigine göre sünnet olacak birisi var::)))
Bu sefer bal akmalarına karşı önlem aldım, gelen haber ise akan balı çift kat peçete emmiş.




El kadar çıta bine yakın yumurta içeriyor, gazeteye sarıp birde suladım rutubet olsun diye. 31 ilk icraatını yaptı hayırlısıyla.

3 yorum:

Şükrü KOCA dedi ki...

Merhaba Ali Abi,
Çalışmalarını ilgili ile takip ediyorum. Allah mavaffak etsin.
Kolay gelsin

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey balkondaki misafir karniyolları misafir etmeye hazırım .İstersen yaylaya yolla.Kalanların saglıklı olmasına çok sevindim.Sağlicakla kalın.

ARICILIK VİDEOLARI dedi ki...

Şükrü hocam sağolasın.

Vecdi abi misafirleri, misafir etmeye aday çok kişi var.Sağlıklılr ama daha kovan düzeyine geçemediler.