23.06.2009

NE VARSA HACILARDA VAR::))))))

İnşallah mutlu sonun bir kısmını şu an tamamladık. Saf suni döllemeli karniyol damızlıklarım geldiler. Bu işte yaklaşık bir yıldır kahrımı çeken Mehmet Yüksel' e ne kadar teşekür etsem ne kadar Allah razı olsun desem az gelecektir bunun bilincindeyim.Bazılarına göre bu işler çok basit gelebilir, bir sene öncesinden süni döllemeli anaçlar için sıraya girdik. Kaç sefer Mehmet gidip geldi, en son temmuz ayının ilk haftasına adamlar ayarlamıştık bu seferde analar hazır haberi gelince yeniden kıvranmaya başladık. Bir akşam bizim İsmail'e sordum dedimki Almanyaya gidiş dönüş ne kadar kafaya koydum ben gidecem artık.
Abi hayırdır dedi dedim durum bu, dediki benim hacı amcam bu günlerde gelecek bir soralım, iyiki sorduk bir hafta sonrasına bilet almıştı. Bu seferde mesafe sorunu çıktı. Mehmet anaarıları 80 km gidip alacak geri gelip 120 km ters istikamete gidip anaarıları verip evine gelecek.Bu 400 km yol demekti. Tabiki ikna ettim, abi bu işin kuyruguna geldik son bir kez her şeyi yapmalısın::))
Son anda İsmail'in amcasının Şututgarttan binecegi haberi herkesi rahatlattı. Çünkü Mehmet Yükselde Şututgartaydı::))
Mehmet Yüksel Pazar günü saf anaç karniyol anaarılarımızı eyalet arıcılar birlik başkanından teslim almıştı, tabi pazartesi gecesini iple çekiyordum.Bir zamanlar elimzideki F1 lerle dalga geçiliyordu, %95 saf dediğimde. Bu memlekette öyle işler oluyorki suyunun suyunu saf diye saflara gazlıyorlar, biz doğruları konuşunca alay konusu olduk tu. Biz daha Mehmet Yüksel'le yüz yüze görüşemedik, acayip bir dostluk oluştu 4 kişi arasında, bunuda insanların karekterlerine bağlıyorum, arkadaşını söyle kim oldugunu söyleyeyim varya, bunu aynen yaşıyoruz. Bir düşünün birisi sizin için kalkıp 400 km yol yapacak ve bu kişiylede daha oturup iki kelam etmemişiniz.
Saf karniyol anaçlarımızın paketlenmiş son hali ve sağlık raporları. Hep maçın uzatmalarına kadar gidip, uzatmalarda maçı kaybetmesekte oyuncuların bir çogunun yok olmasına neden oluyorduk.
Çok şükür, bundan sonrası inşallah kolay. Hacı abi uzatmalarda son gölü attı. Mehmet dün akşam Almanya saati ile 18:30 da hacı abiyi anaları vererek yolcu etti. dün akşam acayip espiriler vardı uçak havadayken biz Mehmet, Muhteşem abi ve ben yazışıyorduk. Ben biraz erken ayrılıp, bacanagın arabayı alarak Sabiha Gökçen hava limanına gittim.Yukardaki resimler Mehmet Yüksel tarafından uçak hadayken servis edilmişti bana.


Havaalanında İsmailin kardeşiyle bekliyoruz. Herkes çıkıyor bizim hacı yok bekle bekle, abi dedim dışarda beklemeyelim içeriye girelim içeri girmekte çok kolaymış
üç sefer metal dedektöründen geçtim. Kemal Sunal gibi en iyisi uzun donla geçmeli, yav üzerimden o kadar malzeme çıktıki, en ilginci 1984 yılında babam baypas oldugunda koşu yolu hastanesinde bir neşteri anı olarak almıştım. O gün bu gün cüzdanımdaydı bir çok işede yaramıştı onu bile x ray ışınında tespit edip aldılar yav hatıra dediysemde çıkışta al dediler neştere yazık oldu, o sıradada Muhteşem abi arıyor ne yaptın ne yapayım analar yok neşteri kaptırdık. En son hacı abi göründü, abi hoş geldin diyorum diyorki ben seni tanımıyorum::))

Hacı abi maçın uzatmalarında bizi mutlu sona ulaştırdı, şimdi bir an önce suni dölleme işinide çözmeliyim. Bu seneki en büyük hedefim aletli tohumlamayı başarmak.

Hacıların alayıda espirici be::

Yav cebindekileri almaya geldim dedim demezmi uyurken ceplerimi boşaltmışlar diye.
Sonra dediki burdamı dışardamı abi şu salondan bir çıkalım. Dışarda hemen kafeslere bir baktım bu sefer pırıl pırıllardı. Bu arada neşteride almayı unuttuk, Muhteşem abi nasılsa bir neşter ayarlar. Bu sabah arıyor safların kaçı benimdi diye sana koklatırmıyım safı be::))
Zamanında 700 kaata ana satarken düşünseydin harman veresiyesine:::))
Gece eve geldiğimde haziran 23 olmuştu. Paketleri açıp bacanagın evinde sulamıştım kendi evimdede resimleyip sabaha kadar pembe metroya aldım. Pembe metroyu geçtigimiz cumartesiden bu işe hazırlamıştım zaten.
Gece kafesleri verdim, sabah bu resimleri çektim. Hepsininde maşallahı var.
En hazır kovanım ise karniyol olarak 39 numaralı F1. Kovanım diyorum bu anaarıya resmen el koymuşum. Yerine ise sahibine 2009 Alman F1 verecegim. O kardeşimede ne kadar teşekür etsem az.Bu arıyı bu sene o kadar kurcaladımki sormayın böl böl bitmedi. Biraz önce gene böldüm. İnşallah herkes için bu işler hayırlı olur. Şu an ülkemizde sayılıdır sanırım saf karniyol. Bunu derken karniyol benim babamın malı degil, bir sürü anaarıcı var, damızlık olarak yakında çogunun karniyola geçecegini düşünüyorum. Karniyol arıları ülke arıcılıgımızı dahada ileri götürecek bundan emin olabilirsiniz. Örnekleri var, bizdede bu iş oturmalı yoksa hep sıralamada gerilerde olmaya devam edilecek. Karniyolu kötüleyenler şimdi nasıl kıvıracaklar merak ediyorum, gerçi kıvırmaya çoktan başlamışlardı ama bundan sonra U dönüşleri görülecek merak etmeyin.
Bu 2008 karniyol F1 bu sene emanet alındı ve şu ana kadar üretimlerimi bu anaçtan yapmıştım. %95 saf dememizdeki gaye 100 anaarı üretirseniz bu anaçtan 95 tanesi F1 olur fakat içlerinden birisini seçip bu F1 deme şansınız yoktu. Fakat F1 lerin en büyük özelliklerinden birisi ise erkeklerinin saf olması. İnşallah vatana millete hayırlı olur. Emegi geçenlere ne desem ne yapsam az gelecek.

Bazen kendi kendime diyorumki yav biz bu işi çokmu büyüttük sonrada durumlarımıza bakıp az bile yapmışız demek geliyor içimden. Ben burada bir şeyler daha yazmak istiyorum, ben yabancı hayranı degilim, bizi bu arılara muhtaç edenler utansın devletin parasıyla yatanlar varya nasıl hesap verecekler bilemiyorum.

13 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Mehmet beye ve hacılarateşekkür eder,Ali bey yolu yarıladın,kolay gelsin.Yolun açık olsun.

Unknown dedi ki...

abi hayırlı uğurlu olsun mehmet karseşe ve hacılara çok çok teşekkür ederiz.artık seni kimse tutamaz sevenlerin seninle sevmeyenlerin çatlasın.

Unknown dedi ki...

Ali abi yeni ana arıların hayırlı olsun.

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

Bakanım,yeni kızların hayırlı olsun,sana ulaşmasında tüm emegi geçenlere teşekkür ediyorum.
Ben bu aralar çok yogunum,oglumu evlendirmekle vede arıları taşımakla meşgulüm,tüm tanıdık dostlara buradan selam ediyorummmmmm.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Yoruluyorsun fakat tünelin ucunda ışığıda görüyorsun.Son 100 metre.Ha gayret az kaldı.Biz seni çıkışta bekliyoruz.

TUNCAY HADİSE dedi ki...

Ali Abi,
Alaman kızların hayırlı olsun.
Mehmet Yüksel ve Hacılara tüm arıcılar adına teşekkür ederim.Çünkü bu ülke arıcılığı için gelecekte çok şey değiştirip tabular yıkacak bir gelişme olarak görünüyor.

muhteşem turunç dedi ki...

Yaa demek oyle ha 700 kaat fazla geldi ödemeyide yapmadın. Anlaşıldı günah benden gitti ben iyileşmezmiyim ve sana ne varsa doktorda var dedirtmezmiyim:)))

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Vecdi abi çok sağolasın, abi yola devam edebilmek için elimizde safların olmazı gerekiyordu. Bundan sonrası inşallah suni döllemeye gidecek.

Asım abi çok sagolasın. Beni tutmak isteyenmi vardıda::))
Arıcılar benim üç sene önceki 80 binlik yaptıgım noktaya yeni geldi.Benim şimdi geldiğim noktaysa artık 80 binlik kovan oluşturmaya gerek kalmadı karniyol kendisi zaten 80 binlik yaşayan bir arı. Mesafe çok fazla olsada çalışmak lazım yatmak yok.

Emrah çok sağolasın.

Sadettin abi geçenlerde seni birine sordum bu gün birlikteydik dedi, ayrıca son baharda bana yemek ısmarlamaya Gebze'ye gelecekmişiniz, son bahar ne zamandı::)) Düğün için Allah koılaylık versin.Selamına bizde Aleyküm selam diyoruz kal sağlıcakla.

Ah Yusuf, sana ne diyeyimki, memlekette tek gaz verici benim sen bana gaz vermeye çalışıyorsun yemezler::)))

Tuncay degişim hızla gelecek. Biz bu işi yaparken bir yerde degil ülke genelinde gözlemleri birlikte görecegiz.

Aaaa Muhteşem abim benim, seni kırarmıyım be, sen yeterki iste kaç tane istersen dükkan senin. Gerçi sana F1 üretipmi versem diyede içimden bir ses gıdıklayıp duruyor. Sen bir ara demiştinki içindeki ses kulak ver. Şimdi kulakmı vereyim safmı::))))))

mahmudiyearicilik dedi ki...

Yeni anaarıların hayırlı olsun. Çalışmalarında başarılar dilerim.

SAYGILAR

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

ali kardeşim ana arıların hayırlı olsun allah utandırmasın.

Hüseyin ALTIN dedi ki...

selamünaleyküm
abi yeni anaların
hayırlı olsun
bizleride unutma
sıraya al
Allah'a emanet ol
Kal sağlıcakla

yalovalı arıcı dedi ki...

abi hayrını görmek nasip olur inş.

ilerki yıllarda arılığın tamamen saflaşınca ana arı isteyenlerin girdiği kuyrukta yer bulabilirmiyim düşünmeye başladım.ama şimdiden yer ayırtayım ben 2 sene sonra bu alman kızlarından üretilen cici kızlardan isterim ona göre:))

mehmet usta ve hacı amcalara teşekkürler.mehmet usta nın stuttgart ta olduğunu öğrenmem iyi oldu benim ağbimde stuttgart ta yaşıyor ilerde belki abimi canlı kargo işinde kullanabiliriz:))
3 hafta sonra geliyor nasipse gelecek bir şeyler varsa ayarlayalım cargoyu :))

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Bünyamin abi temennilerin için sağolasın.

Zafer abi hoş gelmişin,ne o bir orada bir burada. İnşallah utandırmaz abi.

Hüseyin sanada ayırırız merak etme.

Yalovalı sağolasın. İnşallah biç çok kişiye hayırlı olacaktır.
Abi arılık suni dölleme yaptıgımızda saflaşacak.

Sen şimdi iki sene sonraki kızları bırakta gönderdiklerimi kovanlara monte et::))

Gerisini fazla düşünme bende pişerse, herkese düşer, bunu böyle bilesin.

İş işten geçtikten sonra o kadar alternatifler çıkıyorki, inşallah bundan sonra anaarı ihtiyacım olmaz yurt dışından, öyle umuyorum.